rijetki ga ovakvog pamte

Pogledajte kako je Josip Manolić izgledao u mladosti, osvanula je njegova fotografija iz 50-ih na kojoj ga nećete prepoznati!

Josip Manolić Josip Manolić Damjan Tadic/Cropix 1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Josip Manolić s majkom i kćeri, 1980. Josip Manolić, 1998. godina Josip Manolić, 1998. godina Josip Manolić, 1998. godina Josip Manolić, 2000. godina Josip Manolić, 2000. godina Josip Manolić Josip Manolić Josip Manolić Josip Manolić +14 Josip Manolić Galerija

Josip Manolić bio je najdugovječniji hrvatski političar i preminuo je u 105. godini, a mi smo se tim povodom prisjetili kako je izgledao u mlađim danima.

U 105. godini preminuo je Josip Manolić, najdugovječniji hrvatski političar.

"Najstariji europski obavještajac" i "Broj jedan", kako su ga zvali, političkim i obavještajnim životom nekoliko država i režima koračao je od 1937. godine te je bio dobar i s Titom i s Tuđmanom.

Manolić je rođen je u ožujku 1920. u Kalinovcu kraj Đurđevca, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji, a umro u Republici Hrvatskoj, te je između toga proživio i NDH te SFRJ.

"Četiri države, četiri različita politička režima – dva sam rušio, jedan gradio i rušio, a jedan stvarao", rekao je sam za sebe, piše Dnevnik.hr.

Posljednjih godina života Joža Manolić političku je scenu samo komentirao, a u medijima je najčešće ipak bio zbog svoje dugovječnosti. 22. ožujka 2024. napunio je 104 godine, a ranije je prebolio i koronavirus.

Pogledaji ovo Joža Manolić - 2 Celebrity Urnebesna čestitka kazališta Kerempuh Joži Manoliću oduševila je internet, pogledajte zašto je postala pravi hit na društvenim mrežama!

Oni koji ga se ne mogu sjetiti iz mlađih dana poznaju ga samo kao sjedokosog starca, a mi smo iskopali njegove stare fotografije, koje sežu do 80-ih godina prošlog stoljeća i koje možete pogledati u našoj galeriji.

Na Redditu je osvanula i jedna njegova fotografija iz 50-ih.

Joža Manolić (1950s)
byu/vaish7848 incroatia

 

Manolić je nadživio i svoje dvije supruge. Njegova prva supruga Marija Eker Manolić tragično je izgubila život u požaru u svom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu 2003. godine, u 82. godini. Požar je uzrokovao žar njezine cigarete koji je zapalio posteljinu na krevetu na kojem je nepokretno ležala, a vatrogasce je pozvala medicinska sestra koja ju je svakodnevno obilazila. Kad su stigli vatrogasci, Marija je još davala znakove života, no ubrzo nakon toga je preminula.

Pogledaji ovo Joža Manolić - 1 Zanimljivosti Joža Manolić i u 104. godini ima veliki razlog za slavlje: Njegova kći udaje se za misterioznog poduzetnika!

S drugom suprugom Mirjanom Ribarić, koja je od njega bila mlađa 36 godina, vjenčao se 2016. na otoku Krku. Njemu bilo 97 godina kada je drugi put uplovio u bračnu luku, a Mirjana je u kolovozu 2020. godine preminula zbog posljedica maligne bolesti.

Iste te godine u prosincu u medijima se pojavila informacija da je Josip i treći put stao pred oltar.

"Ne, nije točno, nisam se oženio, izmišljaju! Netko jako vodi računa o mom životu. Ušao sam u stotu godinu", rekao ja tada Manolić za Dnevnik.hr.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Prijović - 2 Aleksandra Prijović - 1 Aleksandra Prijović - 3 Aleksandra Prijović - 4 +25 Aleksandra Prijović - 6 Celebrity Pogledajte kako to izgleda kad Prijović ponese atmosfera, bosa u mini haljini zaplesala je pored svog trubača!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Jane Fonda Jane Fonda Jane Fonda Jane Fonda - 1 +26 Jane Fonda - 2 Celebrity Legendarna Jane Fonda podržala našu stranku na parlamentarnim izborima: "Kad bih mogla glasati u Hrvatskoj 17. travnja, glasala bih za..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene