U spomen na nezaboravnu ulogu

Dirljiva simbolika krije se iza detalja kojim su kolege odali počast glumačkoj legendi Žarku Lauševiću, evo što su svi nosili na sprovodu

Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića A. H./ATAImages/Pixsell 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 7 Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 13 Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 1 Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 2 Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 3 Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 4 Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 5 Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 6 +21 Posljednji ispraćaj Žarka Lauševića - 8 Galerija

Na posljednjem ispraćaju Žarka Lauševića njegovi kolege nosili su bijele i crvene ruže, koje imaju simbolično značenje.

Glumac Žarko Laušević u ponedjeljak je ispraćen na posljednji počinak.

Obitelj, prijatelji i kolege od njega su se zauvijek oprostili na Novom groblju u Beogradu, nakon tužne komemoracije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Mnogi Žarkovi kolege, uključujući Enisa Bešlagića, Andriju Miloševića, Milana Marića i Dragana Bjelogrlića na sprovodu su nosili crvene i bijele ruže, koje imaju dirljivu simboliku.

Srpski mediji pišu da je time odali počast Žarkovoj nezaboravnoj ulozi Petra u filmu "Oficir s ružom", u kojem je uvijek nosio dvije ruže, jednu za Ljiljanu, a drugu za Matildu.

Bijela ruža inače simbolizira čistoću i nevinost, a crvena je univerzalni simbol ljubavi.

Ovom gestom Žarkovi kolege podsjetili su da će iza njega ostat neizbrisiv trag.

Laušević je za ulogu u filmu "Oficir s ružom" iz 1987. godine nagrađen Zlatnom arenom na Pulskom filmskom festivalu za najboljega glavnog glumca.

Zapažene uloge ostvario je i u filmovima "Šmeker", "Dogodilo se na današnji dan", "Braća po materi", "Boj na Kosovu", "Kaži zašto me ostavi" i "Bolje od bekstva".

Žarkovu uspješnu karijeru prekinuo je strašan zločin koji je počinio 1993. godine, točnije ubojstvo zbog kojih je završio u zatvoru u Crnoj Gori. Sve se dogodilo kada ga je napalo nekoliko huligana ispred jednog kafića u Podgorici, gdje je u samoobrani iz vlastitog pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg teško ranio. Bio je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. godine kazna mu je smanjena na četiri godine zatvora i izišao je nakon četiri i pol godine.

Godinu kasnije preselio se u SAD, ali ga je 2001. godine Vrhovni sud ponovno osudio na 13 godina zatvora, a 2011. godine pomilovao ga je tadašnji srpski predsjednik Boris Tadić.

O svemu je napisao autobiografsku knjigu "Godina prođe, dan nikad", koja je postala veliki hit u Srbiji, ali i cijeloj regiji, kao i njezin drugi dio "Druga knjiga" te treći dio "Sve prođe, pa i doživotna" .

Podsjetimo, Žarko Laušević preminuo je u srijedu 15. studenog u 63. godini, nakon kraće i teške bolesti. Iza sebe je ostavio ožalošćene suprugu Anitu, sina Dušana te kćeri Asju i Janu.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Kaos na koncertu Raste u Zagrebu Koncert Raste u Zagrebu Koncert Raste u Zagrebu Stefan Đurić Rasta +11 Stefan Đurić Rasta Celebrity Kaos ispred zagrebačkog kluba zbog koncerta srpskog repera: "Djeca su razočarano plakala, hrpa klinaca je bila očajna"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Tonči Huljić i Petar Grašo Tonči, Vjekoslava i Hana Huljić Petar Grašo i Hana Huljić - 9 Petar Grašo i Hana Huljić - 2 +25 Petar Grašo i Hana Huljić - 3 Celebrity Evo kako je Tonči Huljić shvatio da se nešto događa između Hane i Graše: "Mislio sam da je nešto, da mora doktoru..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene