Potvrdila supruga

Preminuo Žarko Laušević u dobi od 63 godine, mnogi još dobro pamte njegovu ulogu u "Oficiru s ružom"

Žarko Laušević Žarko Laušević Screenshot/Youtube 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević +1 Žarko Laušević Galerija

Žarko Laušević preminuo je u dobi od 63 godine nakon kratke i teške bolesti u Beogradu.

Crnogorski glumac Žarko Laušević preminuo je u dobi od 63 godine, a vijest o njegovoj smrti objavila je i potvrdila njegova supruga Anita Roganović.

"Žarko je preminuo nakon kraće i teške bolesti, a o datumu i mjestu posljednjeg ispraćaja javnost će biti pravovremeno obaviještena", stoji u kratkom priopćenju prenosi Blic.

Poznati glumac ljetos je hitno završio u bolnici kada je njegova bolest kulminirala, izvijestila je tada Nova.rs.

Žarko se proslavio 80-ih godina ulogom Šilje u seriji "Sivi dom", a za ulogu u filmu "Oficir s ružom" iz 1987. godine nagrađen je Zlatnom arenom na Pulskom filmskom festivalu za najboljega glavnog glumca.

Zapažene uloge ostvario je i u filmovima Šmeker", "Dogodilo se na današnji dan", "Braća po materi", "Boj na Kosovu", "Kaži zašto me ostavi" i "Bolje od bekstva".

Žarkovu uspješnu karijeru prekinuo je strašan zločin koji je počinio 1993. godine, točnije ubojstva zbog kojih je završio u zatvoru u Crnoj Gori. Sve se dogodilo kada ga je napalo nekoliko huligana ispred jednog kafića u Podgorici, gdje je u samoobrani iz vlastitog pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg teško ranio. Bio je osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. godine kazna mu je smanjena na četiri godine zatvora i izišao je nakon četiri i pol godine. 

Godinu kasnije preselio se u SAD, ali ga je 2001. godine Vrhovni sud ponovno osudio na 13 godina zatvora, a 2011. godine pomilovao ga je tadašnji srpski predsjednik Boris Tadić.

O svemu je napisao autobiografsku knjigu "Godina prođe, dan nikad", koja je postala veliki hit u Srbiji, ali i cijeloj regiji, kao i njezin drugi dio "Druga knjiga" te treći dio "Sve prođe, pa i doživotna"

Iza Žarka su osim supruge Anite ostali sin Dušan Laušević te kćeri Asja i Jana Laušević. 

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Ante Gelo, Lovro Juraga, Nikša Kušelj, Jelena Perčin, Iva Jerković Oreški, Iva Mihalić, Filip Vidović Ante Gelo - 2 Jelena Perčin - 2 Jelena Perčin +21 Jelena Perčin - 1 Celebrity Jelena Perčin nakon razvoda ljubi poznatog domaćeg glazbenika? "Oni su zajedno već neko vrijeme"

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Meri Goldašić Meri Goldašić Meri Goldašić Meri Goldašić - 7 +23 Meri Goldašić - 13 Celebrity Meri iz MasterChefa pohvalila se transformacijom nakon odlaska iz showa: "Kao netko tko se u samoći prežderavao kao da sutra ne postoji...''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene