"ovo je teška situacija"

Ida Prester objavila naslovnicu s Matanićem kojom su se zalagali za borbu protiv nasilja nad ženama: "Uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore..."

Dalibor Matanić Dalibor Matanić Josip Regovic/Pixsell 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić - 3 Dalibor Matanić - 2 Dalibor Matanić - 1 Dalibor Matanić - 2 Dalibor Matanić - 1 Dalibor Matanić - 3 +20 Dalibor Matanić - 2 Galerija

Prije godinu dana Dalibor Matanić se zajedno s Idom Prester predstavio kao borac za ženska prava, a o cijeloj situaciji sada se oglasila i ona.

Priopćenje Dalibora Matanića u kojem je nakon tjedana šuškanja sam priznao da se neprimjereno ponašao prema kolegicama šokiralo je Hrvatsku, a još je veći šok što se redatelj prošle godine predstavljao kao aktivist za borbu protiv nasilja nad ženama.

Naime, tada je na naslovnici Glorije uz Idu Prester poručio - "Dosta je šutnje".

Sada se Ida povodom toga oglasila na Facebook-u uz objavu spomenute naslovnice. 

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Burne reakcije poslije istine koja je o Daliboru Mataniću izašla na vidjelo: "On mora u zatvor, to je sve što se mora komentirati..."

"Nisam iz filmskog svijeta, s Matanićem nisam nikad poslovno surađivala. U zadnje vrijeme sam ga najviše sretala s Helenom, fenomenalnom, duhovitom i dragom ženom. Naslovnicu sam snimila na poziv redakcije jer sam u to vrijeme pripremala kampanju "Štit".

"Matanić je također bio odabir redakcije - znamo ga kao borca za prava žena, uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore i davao podršku #metoo pokretu. I u svojem radu se rado doticao tih tema. Tim je ovo sve još gore. Svako nasilje se treba istražiti i osuditi. Pružam apsolutnu podršku svim žrtvama! A moje misli su i uz Helenu i klince, ovo je bas teška situacija i za njih", napisala je Ida.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Dalibor Matanić nestao s društvenih mreža nakon priznanja o uznemiravanju kolegica: Facebook je obrisao, Instagram zaključao

Producent Nebojša Taraba također se oglasio povodom cijele situacije i prizao da mu je otkazana suradnja.

Podsjetimo, do ovog Matanićevog priopćenja došlo je nakon što je Večernji list objavio tekst o žrtvama koje su progovorile o neumjesnim porukama koje im je slao i o neugodnim situacijama koje je stvarao na snimanjima.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Evo što je prije tri godine Matanić govorio o seksualnim zlostavljačima: "Ponekad su ljudi jednostavno promiskuitetni, to je kategorija monstruma..."

O svemu tome, regionalna filmska zajednica brujila je već tjednima.

Zbog svega je Matanić, kako piše Večernji, u ožujku ostao bez posla na velikoj europskoj seriji, kampanje za jedan ženski časopis te predizbornog angažmana za vodeću hrvatsku političku stranku, a sve nakon što su do njegovih producenata došle priče žena koje je seksualno uznemiravao.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Prošle godine Matanić se predstavljao kao aktivist u borbi protiv nasilja nad ženama, ovako je tada govorio: ''Ne smijemo niti jedne sekunde šutjeti i dopustiti da itko opravdava nasilje''

Matanićevo javno priopćenje u cijelosti pročitajte OVDJE

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić +24 Dalibor Matanić Zanimljivosti Dalibor Matanić nestao s društvenih mreža nakon priznanja o uznemiravanju kolegica: Facebook je obrisao, Instagram zaključao

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić +22 Dalibor Matanić - 3 Zanimljivosti Burne reakcije poslije istine koja je o Daliboru Mataniću izašla na vidjelo: "On mora u zatvor, to je sve što se mora komentirati..."

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene