svima je pomagao

Tko su bila braća Tome Zdravkovića? Jedan je preminuo na isti dan kad i legendarni pjevač, a priče o njihovim životima također su za film

Toma Zdravković Toma Zdravković Youtube 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Toma Zdravković +0 Toma Zdravković Galerija

Toma Zdravković imao je tri brata, a iako se u filmu ''Toma'' spominje samo jedan. Aleksandru i Ivanu pjevač je također pomagao u životu, evo kako su živjeli.

Nakon ponovnog prikazivanja filma "Toma" javnost se izuzetno počela interesirati za privatni život Tome Zdravkovića, a malo tko je znao da je pored Novice Zdravkovića, Toma imao još dva brata - Aleksandra i Ivana.

Naime, Ivana su mediji pronašli prije nekoliko godina u Pančevu gdje je živio, a zbog nevjerojatne sličnosti s Tomom mnogi su se naježili. Njegovu fotografiju podijelio je srpski Blic.

Toma i Ivan jedno su vrijeme živjeli zajedno u Beogradu, a Toma je Ivanu pomogao i da se zaposli. On je nekada bio službenik jugoslovenske carine, a zahvaljujući upravo svome legendarnom bratu dobio je posao, kao i stan.

Ivan je za Blic pričao: "Ja sam dobio posao na željeznici, kao carinik, samo zahvaljujući Tomi. Kad se pročulo da mi je rođeni brat, sve je išlo lakše, pa sam dobio i stan. Jednom prilikom predsjednik našeg sindikata mi kaže: ''Ivane, dovedi Tomu da nam pjeva tijekom naše svečanosti i bit ćeš dobro nagrađen.'' Kažem to Tomi i, naravno, dođe on i pjeva. Sutra kažu meni u poduzeću: "Ivane, izvoli ključeve stana.''

Ivan Zdravković posljednjih je godina života živio teško, a njegov sin Miki jednom je za medije rekao da je imao tešku operaciju, dok su susjedi pričali da su kola hitne pomoći često bila na njegovoj adresi.

A nevjerojatna činjenica je i to da je Ivan Zdravković preminuo u 90. godini života prije dvije godine, i to na isti dan kad i njegov brat Toma - 30. rujna.

Aleksandar je pak bio najstariji od braće Zdravković, a živio je u Negotinu. Radio je u jednoj tvornici, a srpski Kurir piše da je baš poput Tome bio nadaren za glazbu.

''Aca je najstariji brat, on je bio dobar prijatelj, volio je sve ljude, kao i Toma, samo što je velika razlika bila između njih dvojice u ponašanju. Dok je Toma nosio neku tugu u sebi, Aca je bio nasmijan i uvijek spreman za priču. Nikada nitko nije uspio da ga vidi u lošem izdanju, svi su oni voljeli kafanski život'', ispričao je jedan susjed.

''Aca se potom oženio, dobio kćer i sina. Sin mu je bio izuzetno problematičan, imao je razne muljatorske poslove, pa je završio i u popravnom domu, a poslije i u zatvoru u Valjevu.''

A onda je sin poginuo, što je Aleksandra potpuno dotuklo.

''Sin mu je poginuo s još jednim prijateljem u automobilu, vozili su se i sletjeli su s jednog mosta, na licu mjesta ostali su mrtvi. Bio je problematičan momčić, znate, pravio je probleme, nitko mu nije mogao ništa, to je Acu sve dotuklo'', ispričao je kratko susjed za Kurir. 

Podsjetimo, 2021. godine snimljen je i prikazan film pod nazivom "Toma" koji je osvojio srca mnogih te rasplakao i one najtvrđe. U samom filmu prikazan je početak i vrhunac Tomine slave, odnos s brojnim prijateljima koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije i njegove ljubavi koje su ga inspirirale u stvaranju nekih od najvećih hitova.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Pierce Brosnan - 2 Keely Shaye Smith, Pierce Brosnan Pierce Brosnan - 3 Pierce Brosnan - 2 +18 Pierce Brosnan i Keely Shaye Smith - 7 Celebrity Drži je kao kap vode na dlanu, a od poklona koji joj je kupio za 60. rođendan mnogim će ženama zaklecati koljena: ''Mojoj smeđookoj djevojci…''

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Negovetić - 2 Mia Negovetić - 1 Mia Negovetić - 4 Mia Negovetić - 3 +18 Mia Negovetić na Instagramu - 5 Celebrity Naša pjevačica drastično promijenila imidž, ošišala se na fudbalerku, evo kakve su reakcije na tu njezinu veliku promjenu!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene