Istraga se nastavlja

Nova izvješća stručnjaka za oružje Alecu Baldwinu opet bi mogla stvoriti probleme: ''Okidač je povučen...''

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Alec Baldwin Alec Baldwin - 6 Alec Baldwin - 4 Alec Baldwin - 3 Alec Baldwin - 2 Alec Baldwin - 1 Alec Baldwin - 2 Alec Baldwin - 1 Alec Baldwin Alec Baldwin +2 Hilaria Baldwin i Alec Baldwin Galerija

Novo izvješće o kobnoj pucnjavi na setu filma ''Rust'' baca sumnju na izjave Aleca Baldwina o događajima koji su prethodili tragediji, a glumac bi ponovno mogao biti osuđen.

Dok Alec Baldwin negira da je povukao okidač pištolja kojim je zatim upucana snimateljica Halyna Hutchins, stručnjaci za oružje sada kažu da je okidač "morao biti povučen".

Novo izvješće, koje su napisali stručnjaci za oružje Lucien Haag i Mike Haag, predano je tužiteljima u Novom Meksiku u utorak.

"Iako Alec Baldwin opetovano poriče da je povukao okidač, s obzirom na testove, nalaze i zapažanja o kojima se ovdje izvještava, okidač je morao biti povučen ili pritisnut dovoljno da oslobodi potpuno napet ili uvučen čekić dokaznog revolvera", stoji u izvješću o oružju koje je uključeno u sudske dokumente.

Glumčevi predstavnici rekli su novinskoj agenciji PA da nemaju komentara o najnovijem razvoju događaja. Optužbe protiv glumca za ubojstvo iz nehaja odbačene su u travnju, ali tužitelji su naglasili da to Baldwina ne oslobađa kaznene odgovornosti te dali do znanja da bi optužbe protiv njega mogle biti ponovno podignute.

Baldwin je zanijekao odgovornost za ubojstvo rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da su Gutierrez-Reed i drugi stručnjaci za oružje trebali osigurati da u njemu nema metaka.

Još nije jasno hoće li nalazi novog izvješća rezultirati ponovnim podizanjem optužnice protiv Aleca Baldwina.

Inače, prvi asistent redatelja filma ''Rust'' Dave Halls osuđen je u ožujku na šest mjeseci uvjetno s razdobljem kušnje nakon nagodbe o priznanju krivnje. To je bila prva osuđujuća presuda u tom predmetu, a izrečena je za nemarno korištenje vatrenog oružja.

Halls 21. listopada 2021. pružio Alecu Baldwinu oružje koje je trebalo biti napunjeno lažnim mecima. Tim rekvizitom je usmrćena Halyna Hutchins te ranjen redatelj Joel Souz. Dave Halls pružio mu je oružje rekavši da je "hladno", što u holivudskom žargonu znači bezopasno.

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Čuljak i Filip Vidović - 5 Ivana Čuljak i Filip Vidović - 2 Ivana Čuljak i Filip Vidović - 1 Ivana Čuljak i Filip Vidović - 4 +24 Ivana Čuljak - 7 Celebrity Finalist ''Plesa sa zvijezdama'' s dobro poznatom brinetom posjetio njen rodni kraj, znače li njihove objave da među njima postoji nešto više od prijateljstva?

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Sasso - 11 Ana Sasso - 10 Ana Sasso - 13 Ana Sasso - 15 +28 Ana Sasso - 16 Celebrity Zbog legendarne reklame iz osamdesetih stekla je status seks-simbola, a figura zbog koje je postala popularna i godinama kasnije ostala je postojana!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene