Obrat situacije

Izmijenjena je optužnica protiv Aleca Baldwina, zbog važnog detalja ne prijeti mu više zatvor od pet godina

Alec Baldwin Alec Baldwin Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Alec Baldwin Alec Baldwin Hilaria Baldwin i Alec Baldwin Alec Baldwin +0 Alec Baldwin Galerija

Tužitelji su umanjili optužbe za ubojstvo iz nehaja protiv Aleca Baldwina, pa je moguća i manja zatvorska kazna koju holivudska zvijezda može dobiti zbog ubojstva za vrijeme snimanja filma "Rust" 2021. godine, pokazuju dokumenti tužiteljstva.

Glavna okružna tužiteljica Novog Meksika, Mary Carmack-Altwies optužila je Aleca Baldwina i oružarku s filmskog seta Hannah Gutierrez-Reed, po dvije točke optužnice za ubojstvo iz nehaja prošloga mjeseca zbog smrti snimateljice Halyne Hutchins. Najozbiljnija točka optužnice nosi sa sobom potencijalnu zatvorsku kaznu od pet godina zatvora.

Pogledaj i ovo showbuzz vlasti potvrdile Određena kazna produkcijskoj kući zaduženoj za set filma na kojem je Alec Baldwin upucao snimateljicu

Carmack-Altwies je u petak podigla izmijenjenu optužnicu protiv Baldwina i Gutierrez-Reed, uklonivši kao otegotnu okolnost da je ubojstvo počinjeno vatrenim oružjem. To znači da je zatvorska kazna s minimalnih pet godina sada najviše 18 mjeseci.

"Kako bismo izbjegli daljnje ometanje postupka gospodina Baldwina i njegovih odvjetnika, okružni tužitelj i specijalni tužitelj uklonili su dodatak vatrenog oružja iz optužbe za nenamjerno ubojstvo u slučaju smrti Halyne Hutchins na filmskom setu 'Rusta'", navodi se u priopćenju glasnogovornice prvog okružnog tužitelja Heather Brewer.

Glumac je zanijekao odgovornost za ubojstvo, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je bio posao Gutierrez-Reed i drugih stručnjaka za oružje da osiguraju da u njemu nema metaka.

Gutierrez-Reed je rekla da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala prvom asistentu redatelja Daveu Hallsu. Halls je revolver predao Baldwinu, rekavši da je "hladan", što znači da nema eksplozivno punjenje.

Prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka koji su strogo zabranjeni na setovima.

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Vera Wang - 1 Vera Wang - 2 Vera Wang - 4 Vera Wang - 3 +19 Vera Wang - 7 Nekad i sad Rijetki vjeruju da ima 73 godine i čude se njenoj mladolikosti, ali sada je pokazala kako stvarno izgleda!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Let 3 Let 3 Let 3 Let 3 u Domu sportova - 6 +27 Let 3 u Domu sportova Zanimljivosti Let 3 posvađao obožavatelje Eurosonga zbog jedne stvari, evo u što su neki uvjereni: "To su Hrvati koji vole svoju zemlju"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene