Pred 20 tisuća ljudi

Kralj Charles zaplesao na koncertu njemu u čast, uveličale su ga velike zvijezde, a princ William održao je emotivan govor

Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 4 Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 4 Afp 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 8 Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 7 Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 6 Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 4 Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 3 Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 5 Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 2 Krunidbeni koncert kralja Charlesa - 1 Krunidba kralja Charlesa III. - 6 Krunidba kralja Charlesa III. - 5 +20 Krunidba kralja Charlesa III. - 4 Galerija

Novookrunjenog britanskog kralja Charlesa III. i kraljicu Camillu povicima oduševljenja dočekalo je tisuće obožavatelja na krundibenom koncertu u dvorcu Windsoru, na kojemu su nastupile brojne glazbene zvijezde.

S ogromne pozornice u Windsoru događaj je moderirao britanski glumac Hugh Bonneville, a u publici je bilo oko 20.000 Britanaca pozvanih na taj iznimni događaj.

Pogledaj i ovo Princeza Diana nikad prežaljena Britanci nisu zaboravili svoju omiljenu princezu Dianu, pogledajte kako su joj odali počast na krunidbi kralja Charlesa

Ispred osvijetljene kulise dvorca nastupili su brojni vrhunski glazbenici, među kojima su Lionel Richie, kao i Andrea Bocelli i velška operna zvijezda Bryn Terfel. Pojavili su se i popularni likovi iz crtića Miss Piggy i žabac Kermit, kasnije su, između ostalih, pjevali pop-zvijezda Katy Perry i grupa Take That.

Prijestolonasljednik princ William izašao je na pozornicu i održao govor posvećen svom ocu, koji je u subotu okrunjen za novog britanskog kralja u londonskoj Westminsterskoj opatiji.

"Tata, svi smo ponosni na tebe", rekao je princ William prije nego što je pohvalio kraljevu predanost kruni, kao i njegov ekološki i dobrotvorni rad.

William je rekao i da bi pokojna kraljica Elizabeta bila vrlo ponosna na kralja Charlesa III. i njegovu krunidbu.

"Kao što je moja baka rekla kad je bila okrunjena, krunidbe su zalog naših nada za budućnost. I znam da je ona tamo gore, nježno nas drži na oku, i bila bi vrlo ponosna majka", rekao je William u svom govoru, praćen uzvicima oduševljenja okupljenih.

William je u svom govoru odao priznanje i britanskim radnicima i službenicima, uključujući učitelje i bolničke radnike, od kojih su mnogi štrajkali posljednjih mjeseci.

Holivudska zvijezda Tom Cruise, glumica iz Dinastije Joan Collins, televizijski voditelj Bear Grylls i pjevač Tom Jones javlili su se videoporukama.

Prikazana je i serija unaprijed snimljenih prizora koji su otkrili malo poznate činjenice o monarhu te projekcije britanskih znamenitosti i prirodnih ljepota "Lighting Up the Nation".

Kraljevski balet, Kraljevska opera, Kraljevski Shakespeare Company, Kraljevski glazbeni koledž i Kraljevski koledž za umjetnost okupili su se prvi put i prikazali splet kazališnih i baletnih predstava s novom zvijezdom Doktora Whoa, Ncuti Gatwa, u interpretaciji Shakespeareova Romea i Julije.

Spektakularna svjetlosna predstava, prepuna osvijetljenih letjelica koje lebde iznad Windsora, postavljena je na istočnom travnjaku dvorca, što je prvi put da se takav događaj održao na tom imanju.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Sablasni lik na krunidbi kralja Charlesa Krunidba kralja Charlesa Krunidba kralja Charlesa III. - 4 Krunidba kralja Charlesa III. - 1 +27 Krunidba kralja Charlesa III. Zanimljivosti Pogledajte snimku jezivog lika primijećenog na krunidbi, tjera strah u kosti: "Ovo nije dobar znak"

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Irena Pecotić Irena Pecotić - 1 Irena Pecotić - 1 Irena Pecotić - 3 +28 Irena Pecotić Celebrity Bivša Pecina žena izbacila duge gole noge u prvi plan, pogledajte fotke zbog kojih joj pišu da je prelijepa!

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene