recite nam u anketi!

I Srbija je odobrala svog predstavnika na Eurosongu: Pobjednica je Teya Dora, što kažete na njihov odabir?

Teya Dora Teya Dora RTS/Screenshot/Youtube 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Teya Dora Teya Dora - 10 Teya Dora - 9 Teya Dora - 8 Teya Dora - 7 Teya Dora - 6 Teya Dora - 5 Teya Dora - 4 Teya Dora - 3 Teya Dora - 2 +1 Teya Dora - 1 Galerija

Teya Dora je ovogodišnja srpska pobjednica koja će s pjesmom "Ramonda" predstavljati svoju zemlju na Eurosongu.

Srbija je sinoć izabrala svog predstavnika na Eurosongu, a njihova ovogodišnja pobjednica je Teya Dora koja će Srbiju predstavljati s pjesmom "Ramonda" u Švedskoj.

Iako je Breskvica s pjesmom "Gnezdo orlovo" dugo vodila na kladionicama te je imala najviše glasova od publike na natjecanju, Teya Dora je ipak na kraju ostala na vrhu ljestvice. 

Treće mjesto zauzela je Zorja s pjesmom "Lik u ogledalu".

Kako vam se sviđa odabir Srbije?

  • Sviđa mi se pjesma
  • Pjesma je prosječna
  • Nikako mi se ne sviđa

Ukupno glasova:

Naime, pjesma Ramonda ima i posebno značenje za Srbe. Natalijina ramonda cvijet je ljubičastih latica koji raste u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, sjevernoj Grčkoj, Albaniji, Crnoj Gori i na sjeverozapadu Bugarske. Simbol je srpskog Dana primirja u Prvom svjetskom ratu koji se obilježava 11. studenog.

Natalijinu ramondu je 1882. godine, nadomak Niša, otkrio botaničar Sava Petrović. Cvijet je planirao nazvati Niška ramonda, ali je ipak odluka pala da dobije ime po kraljici Nataliji Obrenović. Ramonda je u Srbiji strogo zaštićena vrsta. Taj cvijet nazivaju i "cvijet feniks".

Pogledaji ovo Teya Dora - 5 Zanimljivosti Hoće li ovu pjesmu Srbi poslati na Eurosong? Trenutačno je prva na kladionicama, a mnogi kažu da obećava visoki plasman!

Inače, Teya Dora, pravim imenom Teodora Pavlovska, rođena je 1992. godine u Boru u istočnoj Srbiji. Glazbom se počela baviti odmalena, a do sada je skladala i pisala pjesme za brojne srpske zvijezde.

Sa 17 godina otišla je u SAD studirati glazbu te je godinama kasnije radila u glazbenoj produkcijskoj kući ARKTKT Publishing LLC u New Yorku. Teya Dora je autorica i nekoliko pjesama koje se pojavljuju u seriji "Južni vetar", piše Index.

Pogledaji ovo Baby Lasagna - 4 Celebrity Pogledajte spektakularnu feštu koju su Baby Lasagni spremili u rodnom Umagu: ''Ponos našeg grada!'

Teya Dora se i ranije istaknula s pjesmom "Džanum", koja je ujedno i soundtrack srpske serije "Južni vetar".

"Džanum" je postala apsolutni hit, kako na društvenim mrežama, tako i na Youtube-u gdje broji više od 75 milijuna pregleda.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Severina s majkom Anom Severina - 1 Severina i Let 3 na zabavi poslije Dore - 6 Severina - 2 +25 Severina - 6 Celebrity Severini pukle hlače na bini u Munchenu: ''Ovako sam izgledala prije koncerta, a onda...''

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Goran Navojec - 1 Goran Navojec - 2 Goran Navojec - 4 Goran Navojec, Mario Roth, Minea, Enis Bešlagić +26 Goran Navojec, Minea, Mario Roth, Enis Bešlagić Celebrity Navojec o komentarima koje dobiva na račun svoje transformacije o kojoj svi pričaju: ''Možda je i vrijeme da s 50 godina...''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene