Bio je nasmijan, ali...

Smrt kralja narodne glazbe potresla je regiju prije pet godina, a ovako je proveo posljednja dva dana života: "Jedva je čekao doći kući"

Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Šaban Šaulić Ilda i Šaban Šaulić (Foto: Instagram) Šaban Šaulić (Foto: Instagram) Šaban Šaulić (Foto: Instagram) Šaban Šaulić (Foto: Instagram) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Šaban i Gordana Šaulić (Foto: Instagram) +0 Mirsad Kerić, Šaban Šaulić (Foto: Instagram) Galerija

Smrt Šabana Šaulića potresla je cijeli Balkan, a sada je prošlo točno pet godina od tragične nesreće u Njemačkoj.

Kralj narodne glazbe Šaban Šaulić tragično je nastradao na današnji dan prije pet godina vraćajući se s nastupa. Do prometne nesreće došlo je u Njemačkoj, a pjevač je preminuo u bolnici u koju je prevežen odmah nakon sudara.

Šaban je u Njemačku otišao dan ranije, a otputovao je zrakoplovom s prijateljima, glazbenicima Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobijem Stojadinovićem. Na istom letu su bile i njegove kolege Dragan Kojić Keba, Seka Aleksić, Maja Berović.

Pogledaji ovo Šaban Šaulić Celebrity Na tragičnu obljetnicu objavljena je posljednja pjesma Šabana Šaulića: ''Ovaj glas nitko neće moći zamijeniti...''

Seka je jednom prilikom otkrila da je pjevač cijelo vrijeme bio nasmijan, ali i da joj je priznao da se jedva čeka vratiti kući kako bi se odmorio.

Svoj posljednji nastup Šaban je održao s mlađom kolegicom Teom Tairović, a tijekom cijele večeri bio je vidno raspoložen.

Prva pjesma koju je zapjevao bila je "Odlaziš, odlaziš" te su nakon nastupa pjevač i njegova ekipa krenuli u hotel, a kako je njegov kum rekao, odmah su otišli na spavanje i dogovorili se da probudi Šabana u 6:15 kako bi krenuli na aerodrom. Probudio ga je tri minuta kasnije, a pjevač je, kako su prenosili mediji, zbog toga bio nervozan.

Pogledaji ovo Gordana, Sanela Šaulić i Luka Adžić Celebrity Obitelj i prijatelji prisjećaju se kralja narodne glazbe na tužnu obljetnicu, njegova udovica neutješno je plakala

Na putu ka aerodromu bila je velika gužva zbog čega su usporili, a u njih se pri velikoj brzini zakucao drugi automobil, te se njihov auto zabio u bankinu.

Putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban upravljao je Turčin Alsin Levent, a išao je brzinom većom od 180 kilometara na sat. Bio je pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, a automobil kojim je upravljao nije bio u njegovom vlasništvu.

Pogledaji ovo Mihajilo Šaulić i Marina Velimirović Celebrity Oženio se sin pokojnog Šabana Šaulića, pogledajte fotke s raskošnog vjenčanja koje je koštalo pravo bogatstvo!

Kako se navodi, postoje dvije verzije o Šabanovoj smrti.

Prva je da je nakon prometne nesreće Šaban izašao iz auta bez vidljivih povreda i da je mogao govoriti, ali da ga liječnici na licu mjesta nisu razumjeli zbog jezika, mada su shvatili da se žalio na bol u grlu i grudima, kao i da mu se stanje pogoršava. Ubrizgali su mu sredstvo za uspavljivanje, a pjevač je zaspao. Helikopterom je prebačen do najbliže bolnice. Nakon što je Šaban primljen u bolnicu, pojavile su se informacije da su ga reanimirali više od dva sata, međutim, pjevač se više nije probudio. Tada su se pojavile priče da su ga liječnici nehotice usmrtili.

S druge strane, njemački liječnici objavili su da je pojas u automobilu zategao pjevača od siline udarca na mjestu gdje je došlo do pucanja aorte, te da nije izdržao dočekati operaciju koja je bila neophodna.

Pogledaji ovo Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Celebrity Obitelj Šabana Šaulića razočarana presudom čovjeku koji je skrivio njegovu smrt, detalji iz zadnjih sati života pjevača još lede krv u žilama

Njemačko tužiteljstvo naredilo je da se detaljno ispitaju sve okolnosti slučaja i da se utvrdi točan uzrok Šabanove smrti. Prema izvještaju liječnika, pjevač je preminuo od posljedica pucanja srčane aorte.

Obdukcija je završena 21. veljače u Institutu za sudsku medicinu u Belefeldu, a njemačka policija priopćila je da je kralj narodne glazbe preminuo od posljedica teškog sudara.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. veljače u Beogradu, a na vječni počinak ispraćen je pjesmom "Ne plači dušo".

Pogledaji ovo Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Celebrity Prošlo je godinu dana: Progovorila o posljednjim trenucima Šabana Šaulića koje je s njime provela

Šabanov vozač Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Njemačkoj 18. veljače uslijed teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživjeli u automobilu smrti Šaulićev kum.

Za dvostruko ubojstvo Alsin Levent dobio je zatvrsku kaznu od tri godine i tri mjeseca, piše Blic.

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Roščić - 1 Ivana Roščić - 9 Ivana Roščić - 7 Ivana Roščić - 8 +21 Ivana Roščić - 6 Celebrity Iza naše lijepe glumice je težak period i borba za život: Klonila se javnosti, a sada je nakon dugo vremena snimljena na špici

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Sanja Vejnović Sanja Vejnović - 2 Sanja Vejnović - 1 Sanja Vejnović +27 Sanja Vejnović - 7 Celebrity Jedna od naših najljepših glumica podijelila omiljenu fotku iz mlađih dana pa pohvalila bivšeg supruga: "Bez filtera, bez pohotoshopa!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene