Nije mu moglo biti svejedno

Princa Philipa duboko je povrijedila i uzrujala jedna stvar, evo zašto je čak razmišljao i o tužbi!

Kraljica Elizabeta, princ Philip, princeza Anne i kralj Charles Kraljica Elizabeta, princ Philip, princeza Anne i kralj Charles Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Elizabeta, princ Philip, princeza Anne i kralj Charles Kraljica Elizabeta i princ Philip s djecom +0 Kraljica Elizabeta i princ Philip Galerija

Princ Philip htio je tužiti tvorce hit-serije "Kruna", i to zbog lažnog prikazivanja njegova lika i iznošenja netočnih činjenica.

Pokojni vojvoda od Edinburgha iliti princ Philip konzultirao se s odvjetnicima o tužbi protiv Netflixa zbog toga što je u hit-seriji "Kruna" njegov lik lažno prikazan, informacija je koju je u javnost sada iznio jedan od dobro upućenih kraljevskih stručnjaka.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta i princ Philip Ali bilo je i svađa On je bio jedina konstanta kraljice Elizabete kroz cijeli život, a zaljubili su se kada je ona imala 13 godina, a on 18 godina

Princ Philip, koji je preminuo prošle godine, navodno je razgovarao s odvjetnicima iz tvrtke Farrer & Co o svojoj karakterizaciji nakon što je u zapletu serije okrivljen za smrt svoje sestre, princeze Cecilie. Vojvoda od Edinburgha ostao je duboko povrijeđen i uzrujan time te je razgovarao s odvjetnicima kako bi vidio što može učiniti u vezi s tim.

"Znam da se princ Philip konzultirao sa svojim odvjetnikom o tome i pitao ga za savjet što da učini. Bio je jako uzrujan zbog načina na koji je to prikazano. Bio je čovjek i mogli ste ga povrijediti kao bilo koga drugog", izjavio je kraljevski povjesničar Hugo Vickers za The Sunday Times.

Pretposljednja epizoda druge sezone, koja je emitirana 2017. godine, prikazuje mladog Philipa u njegovu internatu Gordonstoun u Škotskoj, koji kao 16-godišnji mladić upada u nevolje u školi i kasnije mu je rečeno da se ne smije vratiti kući u Njemačku za praznike na polugodištu.

26-godišnja Cecilie, koja je u to vrijeme bila trudna sa svojim četvrtim djetetom, obavijestila je Philipa da je prisiljena odletjeti u London zbog problema koje je izazvao u školi, a poginula je u zrakoplovnoj nesreći 1937. godine zajedno sa svojim mužem i dvoje djece.

Cecilie je rodila tijekom leta, i to malo prije nego što se njihov zrakoplov zabio u tvornički dimnjak u Ostendeu u Belgiji dok je pokušavao sletjeti u gustoj magli. Njezino i tijelo bebe pronađeni su jedno pokraj drugoga u olupini, zajedno s njezinim mužem i dva mala sina.

U prikazu Ceciliena sprovoda u "Kruni" princ Andrew od Grčke i Danske, Philipov otac, govori: "Iznenađen sam što se usudio pojaviti ovdje. Da nije bilo Philipa i njegove nediscipline, nikad ne bi krenula na taj let. Istina je, zar ne, dečko? Ti si razlog zašto svi ovdje sahranjujemo moje najdraže dijete. Vodite ga odavde."

No Cecilien razlog putovanja u London zapravo nije imao nikakve veze s Philipom i njih dvoje bili su jako bliski.

"Kruna" je inače dobila velike kritike zbog iznošenja
netočnih povijesnih izvještaja i povrijedila je više članova kraljevske obitelji.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Žanamari Perčić Žanamari Perčić Žanamari Perčić Žanamari Perčić +25 Žanamari Perčić Celebrity Žanamari očarala u sportskom grudnjaku sa zanimljivim prorezom, samo ona može vježbati u ovakvom izdanju!

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Joško i Ana Čagalj Ana Čagalj Ana Čagalj - 1 Joško i Ana Čagalj +11 Ana Čagalj - 2 Celebrity Jole ostao u sjeni prezgodne supruge Ane, koja je u maloj crnoj haljini pokazala sve adute!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene