"vješto je pikirao žrtve"

Tihana Lazović nije birala riječi za Matanića: "Vješto je manipulirao nama i napravio majmune od nas!"

Tihana Lazović Tihana Lazović Srecko Niketic/Pixsell 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Tihana Lazović Tihana Lazović Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić - 3 Dalibor Matanić - 2 Dalibor Matanić - 1 +19 Dalibor Matanić - 2 Galerija

Nakon što su se mnogi oglasili povodom slučaja Dalibora Matanića, sada je to učinila i glumica Tihana Lazović.

Priopćenje Dalibora Matanića u kojemu priznaje da je seksualno zlostavljao kolegice pod utjecajem opijata potreslo je Hrvatsku te je priznao da se neprimjereno ponašao prema njima.

Još je veći šok što se redatelj prošle godine predstavljao kao aktivist za borbu protiv nasilja nad ženama.

Mnogi poznati komentirali su njegov slučaj, a sada se oglasila i glumica Tihana Lazović

Pogledaji ovo Vedrana Rudan Zanimljivosti Vedrana Rudan žestoko oplela po Matanićevom priznanju: "Sad će kod zlostavljača žena alkoholizam i bijeli nos biti olakotna okolnost..."

"To što moja suradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimjerena, neprofesionalna i neugodna, apsolutno ništa ne znači, štoviše potvrđuje da je vješto manipulirao nama koji smo godinama surađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo proračunato “pikirao” svoje žrtve koje su mahom mlade djevojke na početku svoje karijere.

Te mlade djevojke, a i ja sam prilično nedavno bila mlada djevojka, žrtve su ne samo Dalibora Matanića nego cijelog sistema, počevši od Akademije dramske umjetnosti na kojoj se desetljećima štiti nasilnike, počevši od Tonka Lonze pa sve do aktulanog Ozrena Prohića, preko niza drugih prijavljenih profesora koji nisu zanimljivi javnosti kao Dalibor Matanić pa su ih, kao i svećenike pedofile koje se šalje iz župe u župu, preselili na neko mjesto na kojem su sigurni od kaznenog progona, ali i dalje bezbrižno stvaraju svoju “umjetnost” a neki, kako čujem, i dalje predaju na spomenutoj ustanovi.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Ida Prester objavila naslovnicu s Matanićem kojom su se zalagali za borbu protiv nasilja nad ženama: "Uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore..."

Kada svoj mladi život započinjete na jednoj takvoj školi, kada su gore spomenuti profesori vaša jedina opcija, ako se njeguje šutnja i pognuta glava, ako se svaki oblik bunta kažnjava i čita kao “bila je neposlušna studentica, nećemo je primiti u ansambl”, onda nam je jasno zašto naši poslodavci imaju sindrom Boga i uživaju svoju poziciju maksimalno. Svi smo odgovorni. Stojim i podržavam sve djevojke i žene koje su ispričale svoje priče, nadam se da će ovo potaknuti i ostale žrtve da istupe, progovore i prijave. Ne samo Dalibora Matanića. Sve njih", napisala je glumica u svojoj objavi na Facebook profilu.

Inače, Lazović Trifunović glumila je u nizu Matanićevih projekata. 

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Burne reakcije poslije istine koja je o Daliboru Mataniću izašla na vidjelo: "On mora u zatvor, to je sve što se mora komentirati..."

Podsjećamo, do Matanićevog priopćenja došlo je nakon što je Večernji list objavio tekst o žrtvama koje su progovorile o neumjesnim porukama koje im je slao i o neugodnim situacijama koje je stvarao na snimanjima.

O svemu tome, regionalna filmska zajednica brujila je već tjednima.

Zbog svega je Matanić, kako piše Večernji, u ožujku ostao bez posla na velikoj europskoj seriji, kampanje za jedan ženski časopis te predizbornog angažmana za vodeću hrvatsku političku stranku, a sve nakon što su do njegovih producenata došle priče žena koje je seksualno uznemiravao.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Dalibor Matanić nestao s društvenih mreža nakon priznanja o uznemiravanju kolegica: Facebook je obrisao, Instagram zaključao

Matanićevo javno priopćenje u cijelosti pročitajte OVDJE.

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Subotnja špica - 14 Subotnja špica - 13 Subotnja špica - 12 Subotnja špica - 11 +24 Subotnja špica - 10 Celebrity Pogledajte koji su poznati Hrvati sunčanu subotu iskoristili za šetnju špicom, nema tko nije popio kavu na Cvjetnom!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Matija Cvek Matija Cvek - 2 Matija Cvek Matija Cvek +25 Matija Cvek - 1 Celebrity Pogledajte kako izgleda stan Matije Cveka, objave koje je podijelio po Instagramu otkrile su da se pomno pazilo na svaki detalj!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene