''Neshvatljivo...''

Tarik Filipović dirljivim se riječima zauvijek oprostio od dragog kolege: ''Bio mi je kao brat, iskreno, neshvatljivo mi je ovo...''

Mirsad Tuka - 2 Mirsad Tuka - 2 Frano Matic/Pixsell 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Mirsad Tuka Mirsad Tuka Mirsad Tuka - 1 +0 Mirsad Tuka - 2 Galerija

Naš glumac Tarik Filipović te ostali kolege i prijatelji oprostili su se na društvenim mrežama od preminulog i voljenog glumca Mirsada Tuke.

Poslije borbe s teškom bolesti glumac Mirsad Tuka preminuo je u 59. godini. Od njega su se dirljivim porukama oprostili brojni njegovi kolege, a među njima i Tarik Filipović koji je objavio njegovu crno-bijelu fotografiju i emotikon slomljenog srca.

"Dragi moj", napisao je Tarik. 

"Teško je pronaći riječi... Mirsad je bio divan kolega i divan prijatelj, koji je imao prekrasnu energiju. Meni je, kako u Bosni kažu, on bio brat. Takav je bio prema meni, a i ja prema njemu. Iskreno, nestvarno mi je sve ovo. Neshvatljivo mi je", izjavio je Tarik za 24sata. 

Od Mirsada se putem društvenih mreža oprostio i njegov sin Dino. 

"Odmori se tata moj", napisao je Dino na Facebooku uz očevu  osmrtnicu.

Osim Dine iza Mirsada su ostali supruga Nermina i sin Mak.

Također, od njega su se oprostili i kolege iz kazališta "Kamenog teatra" putem Facebook profila.

"Beskrajno tužni obavještavamo našu cijenjenu publiku i prijatelje da je naš dragi kolega i prijatelj Mirsad Tuka preminuo u 58. godini života. Života posvećenog umjetnosti i ljepoti, porodici i prijateljima.
Nijemi smo. Otišao je jedan od velikih i neponovljivih. Otišao je jedan od stubova Kamernog teatra 55. Pamtit ćemo ga prije svega po ogromnoj posvećenosti glumačkom pozivu, po neizmjernom poštovanju prema kolegama i saradnicima i po vrhunskom profesionalizmu i fokusu. On uloge nije dijelio na velike i male, na glavne i sporedne. Svaku je podjednako ozbiljno shvatao, i od svake je pravio veliku. Jer tako to rade veliki glumci", započeli su pa dodali:

"Pamtit ćemo ga i po osmijehu koji je uvijek nekako dolazio i prije nego bi on sam ušao u prostoriju, i ostajao još dugo iza njega. Uvijek ljubazan, uvijek srdačan, uvijek nasmiješen. Pun radosti življenja. Radosti koju je nesebično dijelio sa svima nama. Od prvog, do posljednjeg dana. Mračan je sad Kamerni. Mračan i tužan. Otišao je jedan lijepi dio svih nas sa tobom. Putuj Prvače. Putuj tamo gdje više ništa ne boli. Pamtit ćemo te po osmijehu...Tvoj Kamerni".

Komemoracija će biti održana u Kamernom teatru 55 u četvrtak u 12 sati, a dženaza u 14:30 na gradskom groblju Bare.

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus - 1 Nives Celzijus - 6 Nives Celzijus - 2 Nives Celzijus - 3 +29 Nives Celzijus - 2 Zanimljivosti Internetom se proširila lažna, gola fotografija Nives Celzijus, ona se oglasila: ''Ovo je kazneno djelo, majstor je zaboravio nakeljiti i tattoo!''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Žanamari Perčić - 1 Žanamari Perčić - 2 Žanamari Perčić - 3 Žanamari Perčić - 4 +25 Žanamari Perčić - 5 Celebrity I jedna od najseksi Hrvatica partijala je u Splitu, a u ovako golišavom izdanju nikome nije mogla promaknuti!

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene