Izgubio tešku borbu

Slavni bosanskohercegovački glumac preminuo u 59. godini, tužnu su vijest potvrdili neutješni prijatelji

Mirsad Tuka Mirsad Tuka Frano Matic/Pixsell 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Mirsad Tuka - 1 Mirsad Tuka - 2 Mirsad Tuka +0 Mirsad Tuka Galerija

Mirsad Tuka preminuo je u 59. godini nakon borbe s teškom bolesti.

Slavni bosanskohercegovački glumac Mirsad Tuka preminuo je u 59. godini, a tužnu su vijest za Avaz potvrdili njemu bliski prijatelji.

58-godišnji Mirsad bolovao je od teške bolesti, a sada je nažalost izgubio bitku, nakon što se dulje vrijeme nije pojavljivao u javnosti.

Rođen je 1965. godine, a glumom se počeo baviti kao polaznik Dramskog studija Tuzlanskog narodnog pozorišta i završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Prvi film koji je snimio bio je "Praznik u Sarajevu", nakon čega je utjelovio brojne druge uloge na filmu i u kazalištu, za koje je bio i nagrađivan.

Hrvatska publika Mirsada najbolje pamti po ulozi Zlatka Fijana u seriji "Zabranjena ljubav".

Komemoracija i posljednji ispraćaj cijenjenog glumca bit će održani u Sarajevu 13. lipnja.

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Cara Delevingne i Minke - 1 Cara Delevingne i Minke - 4 Cara Delevingne i Minke - 5 Cara Delevingne i Minke - 3 +19 Cara Delevingne i Minke - 2 Celebrity Jedna od najpoznatijih žena na svijetu s djevojkom razmjenjivala sočne poljupce na tribinama Wimbledona, Đoković ih baš i nije zanimao!

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Janica Kostelić Janica Kostelić Janica Kostelić Janica Kostelić - 4 +12 Janica Kostelić - 5 Celebrity Janica Kostelić u 42. godini čeka drugo dijete, poznato je i gdje se trenutačno odmara s partnerom i sinom, koje skriva od javnosti

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene