posebna veza

Suprug Angele Merkel 16 godina živio je u njezinoj sjeni, a ne smeta mu ni što je zadržala prezime bivšeg!

Angela Merkel i Joachim Sauer Angela Merkel i Joachim Sauer Profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Angela Merkel i Joachim Sauer Angela Merkel i Joachim Sauer Angela Merkel i Joachim Sauer Angela Merkel i Joachim Sauer Angela Merkel i Joachim Sauer - 1 Angela Merkel i Joachim Sauer - 2 Angela Merkel i Joachim Sauer - 4 Angela Merkel i Joachim Sauer - 3 Angela Merkel i Joachim Sauer - 5 +0 Angela Merkel i Joachim Sauer Galerija

Angeli Markel suprug Joachim Sauer velika je podrška u karijeri i ne smeta mu biti u njezinoj sjeni.

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel ovaj je tjedan primila najviše državno odličje u Njemačkoj, Veliki križ za zasluge, a na svečanu ceremoniju došla je sa suprugom Joachimom Sauerom.

Pogledaj i ovo showbuzz Glavna zvijezda Transvestit na izboru njemačkog predsjednika: ''Unosim živost ovdje''

Iako su u braku već 25 godina, supružnike rijetko imamo priliku vidjeti skupa u javnosti, a Joachim se tijekom Angelina mandata pokazao kao pravi primjer muškarca kojemu ne smeta da pored sebe ima jaku ženu.

Angela je funkciju njemačke kancelarke ispunjavala punih 16 godina i tijekom tog razdoblja suprug joj je bio velika podrška te se pojavljivao uz nju kada god je to bilo potrebno, no najradije se držao po strani. I njihov je brak ostao dosta udaljen od očiju javnosti, a ona je jednom prilikom otkrila da rado suprugu priprema doručak prije nego što krene na posao.

Suprug bivše kancelarke po struci je kvantni kemičar i prije umirovljenja predavao je kemiju na Sveučilištu Humboldt u Berlinu, gdje je stekao status profesora emeritusa.

Za vrijeme svojeg mandata Angela je sa suprugom provodila svaki slobodni trenutak, a par je najčešće uživao u sportskim aktivnostima poput skijanja, plivanja, planinarenja i rekreativnim šetnjama, tijekom čega su ih u nekoliko navrata uspjeli uhvatiti paparazzi.

Inače, Joachim je Angelin drugi muž, a zanimljivo je da je od prvoga zadržala prezime. Prije je bila u braku s kolegom Ulrichom Merkelom, za kojeg se udala 1977. godine, a razveli su se 1982. Sa Sauerom je u braku od 1998. godine. Angela nema djece, dok ih njezin suprug ima dvoje iz prošlog braka.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Serija Kumovi - 1 Serija Kumovi - 2 Serija Kumovi - 3 Serija Kumovi - 4 +15 Serija Kumovi - 5 Preporuke Momčilo Otašević iskreno zaplakao na setu serije "Kumovi" zbog Ane Uršule Najev: "Nisu potrebne ni umjetne suze ni mentol"

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić Franka Batelić Franka Batelić Franka Batelić +26 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 1 Celebrity Pogledajte kako su Vedran Ćorluka i sinčić komentirali zadnje izdanje Franke Batelić, snimka je urnebesna!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene