obradovao obožavatelje

Baby Lasagna uoči Eurosonga podijelio lijepe novosti: "Jako sam uzbuđen i vjerujem da će biti nešto zaista posebno"

Baby Lasagna Baby Lasagna Tomislav Kristo/Cropix 1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Baby Lasagna slikovnica Baby Lasagna slikovnica Baby Lasagna slikovnica Baby Lasagna slikovnica Baby Lasagna u rezidenciji Švedske - 1 Baby Lasagna u rezidenciji Švedske - 2 Baby Lasagna u rezidenciji Švedske - 3 Baby Lasagna Baby Lasagna - 1 Baby Lasagna +22 Baby Lasagna - 4 Galerija

Baby Lasagna i njegov mačak Stipe uoči Eurosonga dobili su svoju slikovnicu.

Od prve pojave na Dori Baby Lasagna scenski je ljubitelj i zaštitnik mačaka. Ponosni cat dad zaludio je naciju pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", u čije se stihove upleo njegov mačak Stipe, od rođenja jednooki ljubimac koji je postao junak slikovnice "Baby Lasagna i mačak Stipe - Veliko prijateljstvo".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yellow Yuri (@yellow.yuri)

Upravo kroz perspektivu mačka Stipe ispričana je avantura zvana "Rim Tim Tagi Dim", od nastanka do, nadamo se, pobjede na Eurosongu u svibnju. Stipe je nadahnuće Baby Lasagni u pisanju hit-pjesme i neodoljiva podrška uz mace Gertrudu i Branku. Svaka mačka, kao i Stipe, oblikovani su u slikovnici prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi uz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu.

"Bio sam često u bendovima, ali nikad nismo radili nešto posebno od mercha ili općenito nešto takvo kao što je slikovnica. Posebno sam uzbuđen jer je ovo slikovnica koja opisuje priče i događaje Elizabetinih i mojih mačaka, nešto poput jedenja puža ili tuče s kaučem. Jako sam uzbuđen jer to predstavljamo javnosti, jer ovo su stvarne priče i vjerujem da će biti nešto zaista posebno", otkriva Baby Lasagna, koji autorski supotpisuje svoju prvu slikovnicu.

Autor teksta i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, koji je oblikovao priču o velikom prijateljstvu mačka Stipe i Baby Lasagne. O suradnji otkriva: "Marka sam kao Lasagnu upoznao odmah po objavi kandidature za Doru 2024. u intervjuu za koji sam spremio lazanje, a prije dolaska dio njih prosuo sam na ruku, što je ostavilo trajni, ali dragi ožiljak. Trajni trag ostavila je i Markova jednostavnost, srdačnost i simpatičnost koja se na jednoj kavi pretvorila u ideju o slikovnici koja bi fiktivno, ali biografski zabilježila popkulturni fenomen njegove pjesme. Nevjerojatnom lakoćom oslikali smo inspirativnu basnu o obitelji i kreativnosti. Nadam se da će i sam kraj slikovnice biti proročanski za Baby Lasagnu!"

Slikovnica je nastala uz pomoć ovogodišnjeg favorita i jednog od protagonista - Baby Lasagne, dok je šareno i toplo izdanje oblikovao Tomislav Vranić Vrana. Dostupna je na hrvatskom i na engleskom jeziku, a za prijevod je također zaslužan Igor Jurilj, diplomirani anglist po struci.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Petra Gruica Ana Gruica Uglešić Ana Gruica Uglešić Ana Gruica Uglešić +25 Ana Gruica Uglešić Celebrity Ana Gruica pokazala 14 godina mlađu sestru, na koju ne može biti ponosnija: "I zadnja ptičica odletjela je iz gnijezda"

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus - 8 Nives Celzijus - 5 Nives Celzijus - 3 Nives Celzijus - 2 +28 Nives Celzijus - 1 Celebrity Samo Nives Celzijus može ovako izgledati dok radi teški fizički posao, a pokazala je i da je prava majstorica: ''Svaka čast, ovo ne viđamo svaki dan!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene