Ponovno skupa!

Pogledajte kako danas izgledaju članovi legendarne gupe ABBA, okupili su se prvi put nakon 40 godina!

ABBA - 1 ABBA - 1 Ian West/Press Association/Pixsell 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju ABBA - 1 ABBA - 2 ABBA - 3 ABBA - 4 ABBA - 5 ABBA - 6 ABBA - 7 ABBA (Foto: Profimedia) +0 TLZP: Marina Orsag kao ABBA Galerija

Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstad iz grupe ABBA okupili su se u Londonu prvi put nakon 40 godina.

Sva četiri člana kultnog švedskog benda ABBA u četvrtak su se okupila u Londonu po prvi puta od 1982. godine, na premijernoj večeri njihovog virtualnog spektakla Voyage.

Pogledaj i ovo Lasse Wellander imao je 70 godina Preminuo gitarist grupe ABBA, izgubio je bitku s teškom bolesti za koju je tek nedavno doznao

Švedske pop superzvijezde - Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstad - zadnji put su se zajedno u prijestolnici Velike Britanije pojavili 1982. u zabavnoj emisiji "The Late Late Breakfast" voditelja Noela Edmondsa, navodi dpa.

Spektakl, počevši od petka, 27. svibnja, bi se trebao održavati sedam puta u tjednu do početka listopada, pri čemu virtualni koncert obilježava nastup "Abbatara", to jest holograma članova grupe koji izvode pjesme uživo s deseteročlanim bendom.

U izjavama na crvenom tepihu ispred namjenski izgrađene ABBA Arene u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u istočnom Londonu, Faltskog je rekla kako je čudesno vidjeti sve te engleske fanove, a Lyngstad je izjavila da se najviše raduje izvedbi njenog hita "Mamma Mia".

Govoreći o tome zašto je toliko uživala u ovom projektu, Lyngstad je kao najuzbudljivije izdvojila to što se grupa okupila nakon toliko vremena tijekom kojeg nije zajednički radila kao bend.

Osim što im je Velika Britanija bliska i u njoj imaju brojne fanove, Ulvaeus je rekao da su za projekt odabrali tu zemlju jer posjeduje infrastrukturu za tako velike projekte.

"Abbatari" su nastali kroz mjesece "hvatanja pokreta i tehnika izvedbe" s četiri člana benda i timom iz tvrtke za vizualne efekte Industrial Light and Magic koju je osnovao poznati redatelj George Lucas.

ABBA-u je prema svjetskom uspjehu i velikoj popularnosti lansirala pobjeda na Euroviziji u Brightonu 1974. s pjesmom Waterloo, a od tada su prodali više od 400 milijuna albuma i singlica.

Popularni kvartet razišao se nakon posljednjeg zajedničkog nastupa 1982. godine, a kojem je prethodilo deset uspješnih godina rada.

Članovi benda su u studenom prošle godine objavili album Voyage.

(Hina)

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Vlatka Pokos Vlatka Pokos Vlatka Pokos Vlatka Pokos - 4 +15 Vlatka Pokos - 1 Nekad i sad Vlatka Pokos pozirala potpuno gola pa iznenadila objavom te fotografije i najavila: "Uskoro stižu nove!"

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Slaven i Leo Bilić, Niko Kranjčar Slaven i Leo Bilić, Niko Kranjčar +0 Slaven i Leo Bilić Celebrity Slaven Bilić na utakmicu poveo najstarijeg sina kojeg nemamo često priliku vidjeti, imaju potpuno različit imidž!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene