nepoznata prošlost

Mračna strana obiteljske povijesti supruge princa Charlesa krije brojne tragedije, ali i poveznicu s princezom Dianom

Camilla Parker Bowles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles (Foto: AFP) afp 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Camilla Parker Bowles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) Camilla Parker Bowles i princ Charles (Foto: AFP) +0 Charles i Camilla (Foto: Getty) Galerija

Camilla Parker Bowles u dalekom je srodstvu s kraljicom Elizabetom i princezom Dianom, a priče njezinih predaka nerijetko su tragične.

Supruga budućeg britanskog kralja, Camilla Parker Bowles, nasljednica je brojnih uglednih članova britanskoga društva, a među njezinim potomcima su vojvode, kraljevi, pa čak i britanski premijeri. Daily Mail je istražio obiteljsko stablo Charlesove supruge te su otkrili i tragične priče njezinih potomaka.

Pogledaj i ovo Princeza Diana (Foto: Profimedia) Neprežaljena princeza Teret slave na sebe je preuzela kad se s 20 godina udala za princa, a zbog njezine tragične smrti svijet i danas tuguje

Zanimljivo je kako je u dalekom rodnom srodstvu čak i s kraljicom Elizabetom preko Johna Lyona, lorda od Glamsa (1544.-78.) te s princezom Dianom preko Williama, grofa od Albemarlea (1702.-54.).

Vojvotkinja od Cornwalla u rodu je s čak tri britanska premijera. U njezinom obiteljskom stablu je George Canning, bivši premijer Velike Britanije koji je 1827. godine iznenada preminuo zbog upale pluća. Alec Douglas-Home na vlasti je bio 363 dana do 1964. godine te je također daljnji rođak Charlesove supruge, a u rodu je i s Henryjem, Lordom Palmerstonom, koji je dvaput bio premijer u 19. stoljeću.

Veliki broj njezinih predaka preminuo je pod strašnim okolnostima. Lord Darnley, koji je bio u braku s kraljicom Mary, ubijen je 1567. godine kada je imao samo 20. Raznijeli su ga bačvom baruta dok se u svom domu navodno oporavljao od sifilisa. Tijelo su mu pronašli obješeno u obližnjem voćnjaku, a njegova je smrt i dalje poznata kao jedna od najnasilnijih u britanskoj povijesti te ubojicu nikada nisu pronašli.

John Lyon, koji je daleki rođak Camille i njezina supruga, slučajno je ubijen u uličnoj tučnjavi kada je imao 34 godine, a Roberta Douglasa, gospodar Mortona, nestao je kada je imao 23 godine te nikada nije pronađen. Pretpostavlja se kako su ga ubili gusari blizu britanske obale.

Pisac i filozof Marquis de Sade također je daleki rođak buduće kraljice, a poznat je po svojim erotskim djelima. Tematika njegovih djela uglavnom je seksualno napastovanje, seks, kriminal i sadizam. De Sade je proveo 32 godine u zatvorima te je bio i u mentalnim ustanovama. Sve do svoje smrti pisao je erotiku, a preminuo je u azilu 1814. godine.

Pretpostavlja se kako su u rodnom srodstvu Camilla i Karl Marx, a poveznica im je zajednički rođak Robert Campbell od Glenorchyja.

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju Eva Mendes i Ryan Gosling (Foto: Profimedia) Eva Mendes (Foto: Profimedia) Eva Mendes (Foto: Instagram) Eva Mendes (Foto: Instagram) +17 Eva Mendes (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Mnogi žale što je jedna od najljepših žena svijeta zbog obitelji napustila posao, detalje života sa zgodnim suprugom nikome ne otkriva

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene