ovo se ne viđa svaki dan

Scene iz akcijskih filmova u Dugoj Resi: Vodimo vas na jedinstveni događaj koji je okupio svjetske filmske face!

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Festival kaskaderstva u Dugoj Resi Festival kaskaderstva u Dugoj Resi Festival kaskaderstva u Dugoj Resi Festival kaskaderstva u Dugoj Resi Festival kaskaderstva u Dugoj Resi Festival kaskaderstva u Dugoj Resi Festival kaskaderstva u Dugoj Resi Festival kaskaderstva - 1 Festival kaskaderstva - 2 Festival kaskaderstva - 3 +3 Festival kaskaderstva - 4 Galerija

Ne postoji osoba koja se barem jednom nije zapitala kako kaskaderi izvode vratolomije, sad su to imali iz prve ruke prilike vidjeti na Festivalu kaskaderstva - 3,2,1 akcija! u Dugoj Resi, odakle se u Dnevniku Nove TV javio Ivan Čorkalo.

 

U Dugoj Resi je počeo festival kaskadera. Okupio je sve filmske face od Hrvatske do Amerike. Mnogi od kaskadera glumili su u svjetski poznatim filmovima i serijama poput ''Plaćenika", "Gladijatora" i "Cobre 11''. Pred publikom su danas izvodili razne vratolomije. Srećom, svi su živi i zdravi.

"Ovo je novi kulturno turistički proizvod koji će obogatiti grad Karlovac i okolicu, a ono što se nadamo i cijelu širu regiju pošto je ovo prvi događaj ove vrste izvan SAD-a i jako nam je drago što smo u mogućnosti da organiziramo tako nešto", rekao je za Dnevnik Nove TV organizator Ivan Gojmerac.

 

Ne postoji osoba koja se barem jednom nije zapitala kako kaskaderi izvode vratolomije, sad su to imali iz prve ruke prilike vidjeti na Festivalu kaskaderstva - 3,2,1 akcija! u Dugoj Resi, a iduća dva dana u Karlovcu. S festivala kaskadera iz Duge Rese u Dnevniku Nove TV javio se i reporter Ivan Čorkalo, u društvu jednog od najpoznatijih hrvatskih kaskadera Gorana Stjepanovića, a evo kako je on doskočio u kaskaderske vode.

"Ja sam na neki način imao sreće da upoznam ljude koji su bili u filmu i to je bilo u Sjevernoj Americi, tamo sam i započeo taj posao", ispričao je Stjepanović.

Ima tu raznih vratolomija. Kako ostati neozlijeđen i ima li ozljeda?

"Ja nisam imao ozljedu, ali ozlijede su moguće jer je to doista zahtjevan posao, Potrebna je visoka koncentracija, znači da jednostavno se moraš prilagoditi svim mogućim promjenama i scenama", ističe Stjepanović.

A koja je najluđa scena koju je snimio?

"Radio sam visinske padove s jedno 15 metara, sudare..." nabraja.

Tko može postati kaskader?

"Kaskader može biti svatko, ali mislim da to treba biti na neki način urođeno, voljeti adrenalin, stvari koje nisu baš za svakoga", upozorava Stjepanović.

Glumcima se prije izlaska na scenu poželi da slome nogu, a što se onda poželi kaskaderima?

"Pa nismo imali neke fraze, iskreno da kažem. Ne šalimo se oko tih stvari, stvarno moramo biti skoncentrirani i fokusirani na naš posao: kad smo na setu i dok se pripremamo za izlazak na set pokušavamo dati sve od sebe da budemo profesionalni", zaključio je Stjepanović.

Pogledaji ovo PR Zanimljivosti Filmske vratolomije u središtu Karlovca

Pogledaji ovo Festival kaskaderstva - 1 Preporuke Hrvatska postaje epicentar adrenalina, a ono što što će se događati doslovce nemate priliku vidjeti nigdje na kontinentu!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Marko Perković Thompson i Sandra Perković Marko Perković Thompson i Sandra Perković Marko Perković Thompson i Sandra Perković Sandra Perković +27 Sandra Perković i Kolinda Grabar-Kitarović Celebrity Tko je samozatajna Thompsonova supruga? Rijetko je imamo priliku vidjeti, a jedna od njegovih najljepših pjesama posvećena je baš njoj!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Davor Gobac - 1 Davor Gobac - 2 Davor Gobac - 3 Davor Gobac - 4 +25 Davor Gobac - 5 inMagazin Davor Gobac prisjetio se anegdote s Dinom Dvornikom: ''Spavali smo u njegovoj djevojačkoj sobi''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene