Oglas

Filmske vratolomije u središtu Karlovca

PR PR Foto: PR

U petak i subotu, 24. i 25. svibnja, u Karlovcu i Dugoj Resi bit će održan prvi Festival kaskaderstva – 3, 2, 1 akcija!

Kinofilmhrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

Glumac Ryan Gosling i redatelj David Leitch filmom Kaskader (The Fall Guy, 2024.) su odškrinuli, a karlovačko Kino Edison i hrvatski kaskader Željko Matovina u potpunosti otvaraju vrata tajnovitog svijeta ovog atraktivnog, ali nezahvalnog zanimanja. Naime, u petak i subotu, 24. i 25. svibnja, spomenuti multimedijski centar i bivši gimnastičarski reprezentativac, a danas istaknuti kaskader, organiziraju Festival kaskaderstva “3, 2, 1 akcija!”.

Baš kako i sugerira naslov, tijekom dva dana u Karlovcu i Dugoj Resi neće nedostajati adrenalinske akcije, odnosno različitih vratolomija, skokova s visine, zapaljenja, koreografiranih borbi, padova, kaskada motornim vozilima te zanimljivih priča ljudi kojima ne znamo lica, ali znamo što su sve sposobni napraviti i – ostati živi.

Pročitajte više na Kinofilmu:

Emily Blunt: „Kaskader“ se mora gledati u kinu
Prvi pogled na Liama Hemswortha kao Geralta u novoj sezoni serije ‘Vještac’
Kad stranci pokucaju na vrata: 5 filmova koji se ne propuštaju!

Kaskaderi koji će sudjelovati na karlovačkom festivali svoj su doprinos dali u nekim od najpoznatijih akcijskih filmskih priča poput Matrixa, Nemoguće misije, Lige pravednika, Uličnog borca, Utrke života, Dunkirka, Dobrog posla u Šangaju, Schindlerovoj listi, Patriotu, Igri prijestolja, Plaćenicima, Cobri11…

O kaskaderstvu od A do Ž

Zanimljiv festival, prvi u Hrvatskoj, ali i široj regiji, započinje u petak, 24. kolovoza u 16 sati za kad je, u dugoreškom Amfiteatru, najavljena demonstracija kaskaderstva, dok je svečano otvorenje najavljeno za 19.30 i to u Kinu Edison, gdje će biti održana i sva ostala festivalska događanja. A ona se nastavljaju u subotu u 10 sati kad je na rasporedu (Uz)buđenje – kava s kaskaderima. Pola sata kasnije počinje program “Kaskaderi pod reflektorima” u sklopu kojeg će kaskaderi, koji su radili na svjetskim akcijskim hitovima, kroz razgovor s publikom otkriti tajne svog zanata. Bit će riječi i o sigurnosti kaskadera na setu, ali i o spolnoj ravnopravnosti u ovom zanimanju.

Rani poslijepodnevni sati rezervirani su za edukacije kaskadera, a prije zatvaranja festivala, najavljenog za 19.30, terasa i dio promenade (od Sokolskog doma do Glazbenog paviljona) bit će poprište “Akcije na kotačima”.

Što će se još događati na Festivalu kaskaderstva pročitajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene