Nakon smrti kraljice

Princ William i Kate naslijedili imanje za kojim je tragano čak 40 godina, evo kako izgleda seoska idila koja se izdvaja od svih!

Princ William i Kate Middleton Princ William i Kate Middleton Profimedia 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Princ William i Kate Middleton Princ William i Kate Middleton - 2 Kate Middleton i princ Willam s djecom Princ George i princeza Charlotte s princem Williamom i Kate Middleton Princ George, princ William i Kate Middleton - 3 Kate Middleton - 3 Princ William i Kate Middleton s djecom Princ William i Kate Middleton s djecom Princ William i Kate Middleton s djecom - 3 Kate Middleton +7 Princ William, Kate Middleton Galerija

Princ William i Kate Middleton naslijedili su imanje Llwynywermod, koje je sve donedavno bilo omiljeno utočište njegova oca, kralja Charlesa III.

Novi princ i princeza od Walesa, William i Kate, naslijedili su nakon kraljičine smrti takozvani "tajni" dom skriven u ruralnom Walesu, točnije imanje Llwynywermod na periferiji Myddfaija, na kojem su svojevremeno i kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla zajedno uživali i provodili vrijeme.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. i kraljica Camilla izostali važni članovi Bolesni kralj Charles nije htio propustiti uskršnju misu, stigao je sa suprugom Camillom, a kraljevska obitelj okupila se u nikad manjem broju

Mirna seoska kuća nalazi se u sklopu Carmarthenshirea, prostranog, drevnog imanja koje je Charles kupio prije 15 godina, a sada kada je William preuzeo titulu princa od Walesa, imanje je pripalo njemu.

Kao najstariji sin vladajućeg monarha, William sada posjeduje i Vojvodstvo Cornwall, privatni posjed koji je 1337. godine osnovao Edward III. kako bi osigurao neovisnost svom sinu i nasljedniku, princu Edwardu. Kensingtonska palača potvrdila je i da sve što je dio Duchy Estatea pripada Vojvodstvu Cornwall, uključujući imanje Llwynywermod, koje je kupljeno 2007. godine po cijeni od 1,2 milijuna funti.

U sklopu imanja nalaze se tri vikendice, staje i glavne kuće, okružene sa 192 hektara zemlje. Charles je inače proveo čak 40 godina u potrazi za savršenim seoskim imanjem prije nego što je otkrio Llwynywermod, gdje se često odmarao, a jedan dio imanja dostupan je i za najam.

Mještani su jednom prilikom otkrili da je Charles prisustvovao misama nedjeljom ujutro uz minimalnu pompu, donirao je nagrade za lokalne tombole, pa čak je i službeno otvorio novu seosku vijećnicu.

Osobno je nadzirao proces izgradnje kako bi bio siguran da bude što održivija. Zato su korišteni velški materijali, uključujući vapnenu žbuku i velški škriljevac, angažirani su lokalni radnici, grijanje i topla voda dolaze iz kotla na drvenu sječku, a kuća čak ima i spremište za kišnicu. Uređena je u rustikalnom stilu, kojem se mnogi dive, a rijetko tko bi pomislio da je to jedno od omiljenih mjesta budućeg britanskog kralja.

Glavna soba u kući ima visoke stropove s drvenom građom, a tu su tradicionalni kamin na drva, dvije velike ​fotelje te drveni regal s raznim keramičkim vazama s jedne strane. Zidovi su ukrašeni  dvjema tiskanim tapiserijama, a tu su i tepisi iz tkalačkog stana Solva Woolen Mill, koji je kraljevski par čak osobno posjetio.

U prostoriji za primanje gostiju nalazi se prozor u obliku luka s crnim okvirom, ispod kojeg se nalaze drvena klupa i posude za cvijeće, a sa stropa visi kružni crni luster, ispod kojeg su veliki drveni stol za blagovanje i stolice s crnim kožnim naslonima.

Vani se nalazi vrtovi i imanje okruženi sa 192 hektara zemlje, a Charles i Camilla tamo su uzgajali svoje biljke i povrće.

Imanje sada pripada Williamu i Kate, koji i sami imaju duboku i značajnu povijest u Walesu. Par je živio tri godine u Angleseyu u sjevernom Walesu kada je on bio stacioniran na tom području kao pilot helikoptera za potragu i spašavanje Kraljevskih zračnih snaga između 2010. i 2013. godine. To su bile jako važne godine za kraljevski par jer su se zaručili 2010., vjenčali 2011., a svoje prvo dijete, princa Georgea, dobili su 2013. godine.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Britney Spears - 1 Britney Spears - 2 Britney Spears - 3 Britney Spears - 4 +23 Britney Spears Zanimljivosti Britney je objavila novi golišavi video u kojem je otkrila nešto potpuno novo na sebi, no pratitelje je zabrinula i jedna druga stvar!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ecija Ivušić - 1 Ecija Ivušić - 2 Ecija Ivušić i Goran Belošević - 1 Ecija Ivušić i Goran Belošević - 2 +25 Ecija Ivušić i Goran Belošević - 3 Celebrity Ecija Ivušić od supruga dobila spektakularan poklon za rođendan, poznate prijateljice u nevjerici: ''Pa di takvi rastu?''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene