slavi 63. rođendan

Doris Dragović danas opravdano slovi za jednu od naših najvećih glazbenih diva, no kontroverzna odluka iz prošlosti zamalo ju je koštala svega!

Doris Dragović Doris Dragović Paun Paunović/Cropix 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Doris Dragović Doris Dragović Doris Dragović Doris Dragović, Mišo Kovač Doris Dragović Doris Dragović Doris Dragović Doris Dragović Doris Dragović Doris Dragović +20 Doris Dragović Galerija

Naša glazbena diva Doris Dragović slavi 63. rođendan, a tim smo se povodom prisjetili kako je tekla njezina bogata karijera i koliko se tijekom godina promijenila.

Pjevačica Doris Dragović na sceni je prisutna više od 40 godina i opravdano slovi za jednu od naših najvećih glazbenih diva.

Tijekom karijere otpjevala je brojne bezvremenske hitove i bila je dvaput na Eurosongu, a godinama je slovila i kao kraljica Torcide.

No ono što mnogi i danas ne znaju, unatoč njezinoj velikoj slavi, je da se Doris zapravo tako ne zove i na svim dokumentima joj stoji ime Dorotea Budimir. Za promjenu njezinog scenskog imena odgovoran je iskusni glazbeni menadžer Zoran Škugor.

Pogledaji ovo Doris Dragović, Jadran Mario Budimir (FOTO: Tino Juric/PIXSELL) Nekad i sad Doris Dragović objavila rijetku fotografiju sa svojeg vjenčanja, pogledajte kako su ona i muž izgledali prije 32 godine!

Doris je rođena je u Splitu, 16. travnja 1961. godine i sada slavi 63. rođendan. Jedina je kćer Alice i Jakova Brace Dragovića. Majka joj je po zanimanju bila knjigovotkinja, a otac je bio poštanski službenik. Ljubav prema glazbi naslijedila je od ujaka Edija Radosavljevića, jednog od osnivača Splitskog festivala.

Glazbenu karijeru započela je početkom 80-ih kao pjevalica grupe More, a jedna od najpoznatijih pjesama koju je snimila s njima bila je "Hajde da se mazimo", koju je pratio i provokativni spot.

Solo karijeru započela je 1986. godine. Tada je na Jugoviziji nastupila s pjesmom "Željo moja" i pobijedila. S tom je pjesmom iste godine na Euroviziji u Norveškoj osvojila jedanaesto mjesto.

Drugi put je na Euroviziji bila 1999. godine, kada je predstavljala Hrvatsku s pjesmom "Marija Magdalena", s kojom je zauzela visoko četvrto mjesto.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dorotea Budimir (@dorisdragovic.official)

Doris je 90-ih postala miljenica hrvatske javnosti, a u to je vrijeme često odlazila na utakmice splitskog nogometnog kluba Hajduk, zbog čega su je navijači prozvali kraljicom Torcide.

No, nakon što je 2000. godine u novogodišnjoj noći, za veliku svotu novca, nastupila u hotelu gdje je slavio crnogorski predsjednik Sima Milošević, Torcida ju je optužila za licemjerje. Ta ju je kontroverzna odluka, da u poratnim godinama nastupi za crnogorski državni vrh, koštala popularnosti koju je do tada uživala. Torcida ju je javno prozvala i skinula s trona svoje kraljice, a kada se pojavila na idućoj Hajdukovoj utakmici dočekana je s negodovanjem navijača, nakon čega se nekoliko mjeseci uopće nije pojavljivala u javnosti. Dan danas nerado daje intervjue iako redovito nastupa i surađuje s brojnim hrvatskim pjevačima.

Pogledaji ovo Doris Dragović Nekad i sad Pogledajte kako izgleda sin Doris Dragović, roditelji su ga uvijek štitili od medija, a i danas živi sasvim povučeno

Što se tiče njezina privatnog života, Doris je od 1990. godine u braku s bivšim vaterpolistom Marijom Budimirom. Iste godine kad se udala, rodila je i sina Bornu, kojeg uspješno skriva od javnosti i o njemu se jako malo zna.

Kako je Doris izgledala kad je tek započinjala svoju karijeru i koliko se do danas promijenila, pogledajte u našoj galeriji.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Borna Kotromanić Borna Kotromanić Borna Kotromanić Borna Kotromanić +25 Borna Kotromanić - 1 Celebrity Jedna od najbogatijih Hrvatica možda se zakopčala se do grla, no ostatak njezina outfita nije bio nimalo čedan!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Roditelji Antonije Dore Pleško Antonia Dora Pleško Antonia Dora Pleško - 3 Antonia Dora Pleško +25 Antonia Dora Pleško Celebrity Antonia Dora Pleško pokazala neprežaljenog oca i svoju lijepu majku, usporedili je s jednom od najljepših žena svijeta!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene