Gotov spektakl!

Poznati su prvi finalisti Eurosonga, među njima je i naš Baby Lasagna te srpska predstavnica Teya Dora!

Baby Lasagna - 2 Baby Lasagna - 2 Profimedia 1/59 >> Pogledaji ovu galeriju Silia Kapsis - 1 Silia Kapsis - 2 Silia Kapsis - 3 Teya Dora Teya Dora Silvester Belt Silvester Belt Bambie Thug Bambie Thug Bambie Thug +48 Alyona Alyona i Jerry Heil Galerija

U prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga 2024. čuli smo nastupe 15 izvođača, među kojima je bio i naš predstavnik Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", koji je svoj dio odradio fantastično te završio u finalu!

Završio je 68. po redu Eurosong, koji se ove godine održava u švedskom gradu Malmöu pod sloganom "United By Music", a na kojem Hrvatsku predstavlja Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", koji ujedno slovi i kao jedan od glavnih favorita, a slušat ćemo ga i u finalu u subotu!

Baby Lasagna nastupio je sedmi po redu, a sve o njegovu nastupu koji je bio spektakularan možete pročitati OVDJE.

Oduševljene reakcije na nastup Baby Lasagne možete vidjeti OVDJE.

U veliko finale Eurosonga ušli su i predstavnici Srbije, Portugala, Slovenije, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Hrvatske, Irske i Luksemburga!

Gledatelje su kroz program vodili Petra Mede i Malin Åkerman, a više o njima možete pročitati OVDJE.

Na velikoj pozornici napravljenoj od pokretnih LED kocaka, LED podova i spektakularne tehnologije kroz dvije polufinalne večeri proći će izvođači iz 37 zemalja.

U prvoj polufinalnoj večeri nastupilo je ukupno 15 predstavnika zemalja, i to redom iz Cipra, Srbije, Litve, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbajdžana, Australije, Portugala i Luksemburga, a od direktnih finalista nastupit će predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke i Švedske.

Prvo polufinale otvorili su bivši natjecatelji Eleni Foureira, Erica Saade i Chanel.

Više o nastupu vatrene Eleni pročitajte OVDJE.

Pogledaji ovo Baby Lasagna - 3 Zanimljivosti Hrvati zbog Baby Lasagne iz ormara vade tabletiće, društvene mreže pune su fotografija čipke i mačaka: ''Napokon ova komoda dobila smisao''

Natjecanje je započela 17-godišnja pjevačica Silia Kapsis s pjesmom "Liar", koja predstavlja Cipar. Bavi se pjevanjem, plesom i glumom, radila je sa svjetski poznatim koreografima u Australiji i SAD-u te je glumila u kratkom filmu "Pearly Gates". Voditeljica je "Nick Newsa" za Nickelodeon i bila je nominirana za Kids' Choice Awards 2023. godine. Kako bi se naviknula što bolje pjevati i plesati u isto vrijeme, Silia kaže da je uvježbavala svoju pjesmu "Liar" trčeći na traci za trčanje.

Pogledaji ovo Petar Grašo inMagazin Poznati Hrvati velika podrška Baby Lasagni: ''Sigurno će biti pri vrhu, želim mu pobjedu, da bude najbolji!''

Srbiju je predstavila pjevačica Teya Dora s pjesmom "Ramonda", koja ima i posebno značenje za Srbe. Natalijina ramonda cvijet je ljubičastih latica koji raste u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, sjevernoj Grčkoj, Albaniji, Crnoj Gori i na sjeverozapadu Bugarske i simbol je srpskog Dana primirja u Prvom svjetskom ratu koji se obilježava 11. studenog. Teya se glazbom bavi odmalena, a dosad je skladala i pisala pjesme za brojne srpske zvijezde. Sa 17 godina otišla je u SAD studirati glazbu te je godinama kasnije radila u glazbenoj produkcijskoj kući ARKTKT Publishing LLC u New Yorku.

Više o nastupu Teye Dore pročitajte OVDJE. 

Silvester Belt predstavio je Litvu na pozornici Eurosonga s pjesmom "Luktelk" i konačno je došlo njegovo vrijeme da zablista. Silvester, čije je pravo ime Silvestras Belte, zna puno o glazbenim natjecanjima jer se 2010. natjecao na Dječjem natjecanju za pjesmu Eurovizije, a pobijedio je i u litvanskom TV talent showu "Aš – superhitas". Jedan je od njegovih najupečatljivijih nastupa onaj iz vremena kada je imao samo 12 godina i kada je izveo solo na nacionalnoj televiziji s Litavskim državnim simfonijskim orkestrom i zborom.

Pogledaji ovo Konstrakta - 3 Celebrity Konstrakta pozvala ljude da glasaju za Baby Lasagnu: "Ponosna sam na našeg dragog susjeda!"

Bambie Thug ovogodišnja je predstavnica Irske sa svojom pjesmom "Doomsday Blue", koja je spoj alternativnih stihova, ubojitih krikova i pop-refrena i zapravo je oda queer-zajednici. Bambie je inače podrijetlom iz Corka i živi malo dalje od Oscarom nagrađenog glumca Cilliana Murphyja, zvijezde "Oppenheimera" i "Peaky Blindersa".

Više o nastupu Irske pročitajte OVDJE. 

Boje Ukrajine ove godine branile su Alyona Alyona i Jerry Heil s pjesmom "Teresa & Maria", koja govori o ženama koje nose veliki teret na svojim leđima.

Iz Poljske je na Eurosong ove godine stigla LUNA s pjesmom "The Tower". Ona trenutačno radi na albumu na engleskom jeziku, a upravo je "The Tower" prva pjesma koja će biti objavljena. Najveća su joj inspiracija Kate Bush, David Bowie i Björk, a također je velika obožavateljica pop-hitova koji su osvojili vrhove ljestvica kao što su "Wannabe" Spice Girls i "Can't Get You Out Of My Head" Kylie Minogue.

Pogledaji ovo Baby Lasagna Celebrity Evo što je Baby Lasagna odgovorio kada su ga pitali o pobjedi na Eurosongu: ''Jer na kraju života...''

Pod rednim brojem sedam nastupio je naš Baby Lasagna s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" i itekako opravdao svoju titulu jednog od najvećih favorita ovogodišnjeg Eurosonga.

Baby Lasagna je rasturio, a više o njegovu nastupu možete pročitati OVDJE. 

Hera Björk vratila se na Euroviziju kako bi predstavljala svoj Island s pjesmom "Scared of Heights". Ovo joj nije prvi put da je na eurovizijskoj pozornici jer je predstavljala Irsku i 2010. godine s pjesmom "Je Ne Sais Quoi" te zauzela 19. mjesto u velikom finalu. Herina pjesma ove godine govori o trijumfu ljubavi nad nevoljama. Ona želi da se svi koji je slušaju suoče sa svojim strahovima, prihvate svoju ranjivost i otkriju bezgranične visine emocija.

Slovenska predstavnica na Eurosongu ove godine je Raiven, pjevačica pravog imena Sara Briški Cirman, koja je pjevala pjesmu ''Veronika'', inspiriranu legendom o Veroniki Desinićkoj. Pjesmu autorski među ostalima supotpisuje i Bojan Cvjetičanin, pjevač grupe Joker Out, koja je prošle godine oduševila na Eurosongu. Raiven, koja je inače i sama napisala ovu pjesmu, na njoj je radila oko šest mjeseci. Pjesmu je na Eurosongu otpjevala na slovenskom jeziku, a na pozornici se, kao i u spotu, pojavila u pratnji plesača baletnog ansambla SNG Opera i baleta Ljubljana.

Finsku je ove godine predstavljao Windows95man s pjesmom "No Rules", koji zapravo čine glazbenik imena Teemu Keisteri, a prati ga i Henri Piispanen. Windows95man je dobro poznat kao DJ Eurodancea iz 1990-ih, a "No Rules" je njegov debitantski singl.

Na pozornicu Eurosonga vratila se i predstavnica Moldavije Natalia Barbu s pjesmom "In The Middle", koja je svoju zemlju predstavljala i 2007. godine s pjesmom "Fight" kada je završila na desetom mjestu. Otad je izgradila solidnu glazbenu karijeru, izdala četiri studijska albuma i 20 singlova, a priređuje i koncerte za svoje obožavatelje. Natalia piše većinu vlastite glazbe, uključujući svoju pjesmu "In The Middle", a osim što pjeva i sklada, Natalia je vrsna violinistica.

Azerbajdžan ove godine je predstavio FAHREE feat. Ilkin Dovlatov s pjesmom "Özünlə apar". FAHREE je rođen u Bakuu 1995. i odgojen je u umjetničkoj obitelji - otac mu je bio strastveni jazz-bubnjar, dok mu je djed bio cijenjeni glumac. Studirao je pravo, no tijekom pandemije koronavirusa odlučio je svoj život posvetiti glazbi. Azerbajdžanskom pjevaču na pozornici se pridružio Ilkin Dovlatov.

Pogledaji ovo Emilija Kokić - 2 Celebrity Jedina hrvatska pobjednica na Eurosongu oglasila se uoči nastupa Baby Lasagne, evo što mu je poručila!

Višestruko nagrađivani duo Electric Fields nastupio je za Australiju na 68. natjecanju za pjesmu Eurovizije sa svojom pjesmom "One Milkali (One Blood)", koju su otpjevali i na aboridžinskom jeziku naroda Anangu, jedne od najstarijih živućih kultura na zemlji.

Portugal je ove godine predstavljala Iolanda s pjesmom "Grito". Pop-zvijezda počela je pisati pjesme u dobi od 14 godina, a svojevremeno je nastupala u brojnim barovima i na glazbenim natjecanjima.

Nakon više od 30 godina izbivanja na Eurosong se vratio Luksemburg, i to sa svojom predstavnicom TALI i njezinim hitom "Fighter". Ona posljednjih godina studira kazališnu glazbu u New Yorku te piše i izvodi vlastitu glazbu. Iza njezine eurovizijske pjesme stoji sjajan autorski tim, uključujući Dardusta, koji je radio na Mahmoodovoj pjesmi "Soldi" (drugoplasiranoj na Eurosongu 2019.) i "La Noia" Angeline Mango, ovogodišnjoj talijanskoj pjesmi na Eurosongu.

Kako glasati na Eurosongu, pročitajte OVDJE.

Što mislite o mogućoj pobjedi Baby Lasagne, možete nam reći u anketi OVDJE

Kako je Tajči zaplesala na "Rim Tim Tagi Dim", pogledajte OVDJE.

Kako su zagrebački vatrogasci podržali Baby Lasagnu, pogledajte OVDJE

  1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Baby Lasagna - 1 Baby Lasagna - 2 Baby Lasagna - 3 Baby Lasagna - 4 +25 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 1 Celebrity Baby Lasagna podijelio dojmove nakon zadnje probe prije Eurosonga: "Sad sam opušteniji, nadam se da ću vas učiniti ponosnima!"

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 1 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 2 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 3 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 4 +26 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 5 Celebrity Baby Lasagna odradio posljednju generalnu probu uoči nastupa na Eurosongu, donosimo dašak atmosfere iz Malmö Arene!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene