Svake godine u loži

Zašto je Kate pripala čast da pobjednicima Wimbledona uruči trofeje? Zbog nje su se čak prekršila i stroga pravila

Kate Middleton Kate Middleton Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton Kate Middleton i Meghan Markle na Wimbledonu 2019. - 4 Kate Middleton i Meghan Markle na Wimbledonu 2019. - 3 Kate Middleton i Roger Federer - 1 Kate Middleton i Roger Federer - 2 Kate Middleton i Roger Federer - 3 Kate Middleton na Wimbledonu - 5 Kate Middleton na Wimbledonu - 2 Kate Middleton na Wimbledonu - 4 Kate Middleton na Wimbledonu - 2 +19 Kate Middleton na Wimbledonu - 1 Galerija

Kate Middleton mogla bi prisustvovati ovogodišnjem Wimbledonu te nastaviti svoju tradiciju, a evo zašto je baš ona odabrana na tu poziciju.

Kate Middleton mogla bi se pojaviti na ovogodišnjem Wimbledonu. Turnir u Londonu trajat će od prvog do 14. srpnja, a organizatori se nadaju da će princeza od Walesa prema tradiciji predati trofej pobjednicima.

A kakva to veza spaja Kate i Wimbledon?

Odnos britanske kraljevske obitelji prema tenisu seže u daleku prošlost. Henry VIII. bio je prvi član kraljevske obitelji koji je pokazao interes za tu vrstu sporta.

Između 1526. i 1529. podignut je prvi teniski teren u palači Hampton Court. Kralj George VI. i kraljica Mary bili su prvi članovi kraljevske obitelji koji su prisustvovali Wimbledonu 1907. prije nego što su stupili na prijestolje.

Tri godine kasnije, tadašnji odvjetnik wimbledonskog kluba zamolio je kralja da preuzme ulogu predsjednika All England Cluba i uruči trofeje pobjednicima. Tako je počela tradicija koju dvor poštuje i danas.

Kraljica Elizabeta II. bila je pokrovitelj AELTC-a od 1952. do 2016., ali je na turniru bila samo četiri puta. Draži joj je bio konjički sport, pa je često odlazila na Royal Ascot i Windsor Horse Show. Ulogu pokrovitelja kluba predala je unukovoj supruzi Kate, na svoj 90. rođendan.

Uloga princeze uključuje njeno prisustvo na mečevima kako bi se povećao profil turnira svake godine. Tu je i dobrotvorni aspekt uloge, koju podržava Fondacija Wimbledon, koji od nje zahtijeva da posjećuje lokalne inicijative i sportske programe, kao i da se bavi mladima.

A svake godine najsvečaniji je završetak turnira kada Kate uručuje nagradu pobjednicima.

Zbog nje su se čak i kršila pravila. Naime, Kate je najčešće na Wimbledonu bila s obitelji, njen sin George prisustvovao je 2022. prvi put ovom takmičenju, dok je kći Charlotte prvi put viđena na tribinama 2023. i tada je prekršen protokol.

Djeca Kate i Williama bila su u kraljevskoj loži iako pravilo kaže da je djeci pristup ovom dijelu zabranjen.

A hoće li Kate s djecom i ove godine prisustvovati, ostaje nam vidjeti.

Podsjetimo, Kate Middleton 15. lipnja izašla je pred oči javnosti prvi put nakon pet mjeseci. Posljednji put viđena je oko Božića, a onda je početkom godine bila na operaciji abdomena, a potom u ožujku otkrila da boluje od karcinoma.

Ipak, osjećajući se dobro, prisustvovala je manifestaciji ''Trooping The Colour'' te obradovala sve fanove koje je njeno dobro izdanje razveselilo.

Pogledaji ovo Princ William s djecom Celebrity Pogledajte kakvu je čestitku princ Willam dobio od svoje djece, ovo je i prvi put da su se mali prinčevi i princeza javno oglasili!

Pogledaji ovo Kate Middleton Celebrity Iza haljine koju je Kate izabrala za povratak u javnost krije se posebna poruka, mislila je na svaki detalj!

Pogledaji ovo Kate Middleton - 1 Celebrity Kate Middleton oglasila se prvi put nakon dijagnoze, sve je objasnila u dirljivoj objavi pa otkrila na kojem događaju će nazočiti!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Sonja Kovač - 2 Sonja Kovač - 1 Sonja Kovač - 3 Sonja Kovač - 6 +27 Sonja Kovač - 3 Celebrity Sonja Kovač pokazala je kako izgleda u badiću niti dva mjeseca nakon poroda: ''Ti kao da nisi rodila!''

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Svadba Marka Pjace i Marije Pavičić - 4 Svadba Marka Pjace i Marije Pavičić - 3 Svadba Marka Pjace i Marije Pavičić - 2 Svadba Marka Pjace i Marije Pavičić - 1 +20 Svadba Marka Pjace i Marije Pavičić - 7 Celebrity Tko je supruga Marka Pjace? U braku su tri godine, a ona mu je najveća podrška: "Odrekla se nekih stvari u životu da bismo bili zajedno..."

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene