Sve je raskrstio s Britanijom

Harryjevi osobni dokumenti procurili su u javnost i otkrili nemilu informaciju, je li posljednjim postupkom zauvijek uništio šansu za pomirenje?

Princ Harry Princ Harry Profimedia 1/36 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry - 2 Meghan Markle i princ Harry - 1 Meghan Markle i princ Harry - 9 Meghan Markle i princ Harry - 8 Meghan Markle i princ Harry - 6 Meghan Markle i princ Harry - 2 Meghan Markle i princ Harry - 1 Prinčevi Harry i William u mlađim danima - 7 Prinčevi Harry i William u mlađim danima - 6 Princ William i princ Harry +25 Princ Harry, princ William, Sean Diddy Combs i Kanye West - 1 Galerija

Princ Harry ima novo prebivalište, dokumenti koji su procurili u javnost pokazuju da je zauvijek uništio vezu s Ujedinjenim Kraljevstvom.

Princ Harry naveo je Sjedinjene Američke Države kao svoju primarnu rezidenciju prvi put otkako je prekinuo veze s kraljevskom obitelji 2020. godine, javlja Page Six.

Vojvoda od Sussexa nedavno je ažurirao svoje prebivalište u dokumentima, navodeći SAD kao svoju novu zemlju, piše Daily Mail, koji je došao u posjed dokumenata.

Dokumente je predala tvrtka Travalyst Limited, a radi se o inicijativi za održiva putovanja. U njima se vidi kako je za datum promjene naveden 29. lipnja 2023. godine.

Podsjetimo, Harry i Meghan iselili su se službeno iz svog doma u Ujedinjenom Kraljevstvu 28. lipnja, tri mjeseca nakon što ih je kralj izbacio s imanja. Sve to uslijedilo je nakon što je Harry optužio Camillu da je odgovorna za curenje priča o kraljevskoj obitelji u medije.

Pogledaji ovo Meghan Markle i princ Harry Celebrity Meghan Markle izvela je rijetki potez prema Harryju u javnosti, a to je mnoge podsjetilo na Dianu i Charlesa!

Iako se ne zna hoće li Harryjevo odricanje od britanskog prebivališta utjecati na neku od njegovih titula, vjeruje se kako će o ovom pitanju razgovarati s ocem sljedeći mjesec tijekom posjeta Londonu, a mnogi govore da je ovime jednom zauvijek uništio šansu za pomirenje.

Unatoč zakonskoj promjeni Harry je u prosincu 2023. objasnio da i dalje smatra UK svojim domom, ali se osjećao prisiljenim pobjeći u SAD zbog sigurnosnih razloga.

''Ujedinjeno Kraljevstvo središnje je mjesto u baštini moje djece i mjesto za koje želim da se osjećaju kao kod kuće jednako kao i mjesto gdje trenutačno žive u SAD-u'', naveo je vojvoda u pisanoj izjavi koju je pročitao na londonskom sudu, gdje je tražio policijsko osiguranje na teret poreznih obveznika.

U veljači je za jednu američku televizijsku emisiju rekao kako mu je američko državljanstvo palo na pamet, ali da mu trenutačno nije prioritet.

Meghan i Harry posljednje četiri godine žive u Kaliforniji sa svoje dvoje djece, a vjerojatno će ondje ostati neko vrijeme.

Pogledaji ovo Princ William i princ Harry Celebrity Princ Harry stupio je u kontakt s bratom nakon tužnih vijesti o Kate Middleton, blizak izvor zna kako

Neki pravni stručnjaci tvrdili su da bi Harryjevo priznanje u memoarima o upotrebi droga moglo rezultirati poništenjem vize, drugi su tvrdili da njegov status u SAD-u nije pod velikim rizikom, osim ako se ne nađe u drugim pravnim problemima.

''U nedostatku bilo kakve kaznene optužbe u vezi s drogom ili alkoholom ili bilo kakva nalaza pravosudnog tijela da je princ Harry redoviti konzument droga, što on očito nije, ne vidim nikakav problem s otkrićima u njegovim memoarima u vezi s rekreacijskim eksperimentiranjem s drogama'', rekao je odvjetnik za imigracije James Leonard jednom prilikom za Page Six.

Pogledaji ovo Meghan Markle - 1 Celebrity Meghan Markle usporedili su sa ženom koja je sličan razdor u kraljevskoj obitelji napravila već ranije

Druga neizvjesnost odnosi se na moguće odricanje kraljevske titule radi dobivanja državljanstva.

''Svaki podnositelj zahtjeva koji ima bilo kakvu nasljednu titulu ili plemićki položaj u bilo kojoj stranoj državi mora se odreći titule ili položaja'', navodi se u dijelu o zakletvi vjernosti američke službe za državljanstvo i useljeništvo.

''Služba za državljanstvo i useljeništvo SAD-a mora zabilježiti odricanje kao dio postupka.''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović Melkior Bašić, Damir Tomljanović i Stjepan Vukadin +25 Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović Celebrity Promjene u žiriju MasterChefa, evo tko napušta show: "Novoj postavi želimo super sezonu, vrijeme je za nove izazove…''

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Andrej Plenković i supruga Ana Maslać Plenković - 5 Andrej Plenković i supruga Ana Maslać Plenković - 4 Andrej Plenković i supruga Ana Maslać Plenković - 2 Andrej Plenković i supruga Ana Maslać Plenković - 1 +30 Andrej Plenković i supruga Ana Maslać Plenković s djecom - 3 Celebrity Suprugu Andreja Plenkovića nismo imali priliku vidjeti od 2019. godine, a zbog njezina zadnjeg poteza svi se pitaju samo jedno!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene