S njim je bila i obitelj

Travolta podijelio iskustvo o bliskom susretu sa smrću: ''Mislio sam da je gotovo, a onda se dogodilo čudo...''

John Travolta John Travolta Instagram 1/26 >> Pogledaji ovu galeriju John Travolta - 3 John Travolta - 5 John Travolta - 4 John Travolta - 7 John Travolta - 2 John Travolta - 1 John Travolta - 6 John Travolta - 8 John Travolta - 9 Kirstie Alley, John Travolta - 5 +15 John Travolta (Foto: Instagram) Galerija

Glumac John Travolta skoro je poginuo u zrakoplovu kojim je sam upravljao, stravično iskustvo podijelio je u nedavnom intervjuu.

John Travolta progovorio je o susretu s bliskom smrti koje mu se dogodilo davne 1992. godine na posebnoj projekciji tada novog filma ''The Shepherd'' u Londonu.

Travolta je dobio svoju prvu pilotsku dozvolu 1976., a nedavno se prisjetio zastrašujućeg vremena kada je upravljao korporativnim mlažnjakom kada je doživio potpuni električni kvar.

Dok je putovao od Fort Lauderdalea na Floridi do Rocklanda u Maineu, 69-godišnji glumac otkrio je da je naučio kako je to misliti da ćeš 100% umrijeti.

''Imao sam dva dobra mlazna motora, ali nisam imao instrumente, elektriku, ništa. I mislio sam da je gotovo'', rekao je, prenosi Variety.

Iako se plašio da će se srušiti, otac troje djece je rekao da se dogodilo čudo.

''A onda smo se kao nekim čudom spustili po pravilima na nižu visinu. Vidio sam spomenik u Washingtonu D.C. i prepoznao da je Nacionalna zračna luka Washington pokraj njega'', rekao je Travolta.

Dana 24. studenoga 1992., The Washington Post detaljno je opisao Travoltin hitni incident i slijetanje, a opisali su i da su gume prilikom doticanja tla jednostavno pukle.

Dok je bio u zraku, njegov se zrakoplov zamalo sudario s Boeingom 747, što je rezultiralo kratkom obustavom letova u četiri zračne luke.

Njegova pokojna supruga Kelly Preston i njihov tada sedmomjesečni sin Jett, uz još četiri putnika, također su bili u avionu, a glumac i njegova obitelj u svemu su imali puke sreće.

Na iznenađenje mnogih, Travolta upravlja avionima već četiri desetljeća i posjeduje ih najmanje sedam uključujući Boeing 707, Bombardier Challenger 601, Boeing 727 i tri Gulfstream mlažnjaka.

Također je bio veleposlanik australske zrakoplovne kompanije Qantas od 2002. godine.

Počeo je pohađati satove letenja s 15 godina, a licencirani je pilot od svoje 22 godine.

Travoltino prostrano imanje izvan Ocale na Floridi uključuje čak i privatnu pistu i rulnu stazu za njegove zrakoplove.

Uvršten je u Living Legends of Aviation 2007. i napisao je knjigu ''Propeller One-Way Night Coach''.

U rujnu ove godine objavio je posljednji videozapis na kojem upravlja Boeingom 737, a snimio je predivan zalazak sunca.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta)

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Doris Dragović Doris Dragović Doris Dragović Doris Dragović +25 Doris Dragović Nekad i sad Doris Dragović na početku karijere snimila je spot koji bi i danas bio provokativan, pogledajte vruće prizore s plaže!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Petra i Bruna Sanader Petra i Bruna Sanader Petra i Bruna Sanader Bruna Sanader +25 Bruna Sanader Nekad i sad Kćeri Ive Sanadera nekoć su punile medijske stupce, a evo što se s njima dogodilo nakon očeve propasti!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene