Život piše priče

Nazivali su je sluškinjom i ismijavali zbog jedne stvari, a danas je jedna od najmoćnijih žena koja živi svoju bajku!

Letizia Ortiz Letizia Ortiz Profimedia 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Letizia Ortiz Kraljica Letizia - 2 Letizia Ortiz i kralj Felipe Kraljica Letizia (Foto: Profimedia) Kraljica Letizia - 1 Kraljice Letizia i Sofia (Foto: Getty) - 5 Kraljice Letizia i Sofia (Foto: Getty) - 3 Kraljice Letizia i Sofia (Foto: Getty) - 2 Kraljice Letizia i Sofia (Foto: Getty) - 1 Letizia Ortiz +0 Kraljica Letizia - 4 Galerija

Letizia Ortiz danas je jedna od najmoćnijih žena i nosi titulu kraljice Španjolske, no njezin je život nekad potpuno drugačije izgledao.

Letizia Ortiz danas nosi titulu španjolske kraljice, iako je njezina životna priča nekada bila daleko od kraljevskoga dvora s obzirom na to da potječe iz obitelji srednjeg sloja i da je završila fakultet novinarstva te radila kao dopisnica CNN-a iz Španjolske, a iza nje je i jedan propali brak.

Pogledaj i ovo showbuzz Pripreme su već počele! Pred ovom djevojčicom velika je budućnost

Danas 50-godišnja Letizia bila je udana za pisca i srednjoškolskog profesora Alonsa Guerrera Perezua, s kojim je prije udaje bila deset godina u vezi, no razvod je uslijedio samo godinu dana nakon vjenčanja. Nakon razvoda neko je vrijeme živjela sama, a onda je upoznala princa Felipea, s kojim je započela romansu koju su skrivali kao zmija noge, pa su njihove zaruke mnogima bile veliko iznenađenje. Štoviše, cijela zemlja bila je u šoku jer se prijestolonasljednik oženio ženom koja ne potječe iz plemićke obitelji, i to još razvedenom.

Kraljevska je palača 2003. godine objavila vijest o zarukama, a ona se nedugo nakon toga uselila u posebno krilo palače kako bi mu bila bliže. Vjenčanje se održalo šest mjeseci kasnije i bilo je prvo kraljevsko vjenčanje održano u Madridu u posljednjih sto godina jer su Felipeovi roditelji svoje bračne zavjete izrekli u Ateni, a njegove sestre u Sevilli i Barceloni.

Iako je već bila udana, Letizia se vjenčala samo kod matičara, pa Crkva taj brak nije smatrala pravovaljanim, stoga nije bilo problema oko njezine udaje u katedrali u centru Madrida. Par danas slovi kao jedan od najljepših kraljevskih parova svijeta, a zajedno su dobili i dvije kćeri.

Felipe je svog oca na prijestolju naslijedio 2014. godine, a time je bivša novinarka postala prva građanka koja je postala vladarica te slavne nacije, no ni to nije moglo proći bez skandala. Pričalo se da je Letizia pobacila u prvoj trudnoći te da je operirala nos, što je kasnije i sama priznala, kao razlog navevši devijaciju septuma.

Kružile su i glasine kako ju Felipeov otac nije mogao smisliti u sinovoj blizini, da je ona najgore što mu se dogodilo te da su je njegovi prijatelji nazivali sluškinjom i ismijavali je zbog porijekla.

Letizia je danas jedna od najmoćnijih žena u svojoj zemlji, miljenica je javnosti, a neki njezinu priču uspoređuju s Meghan Markle, ali s mnogo sretnijim raspletom.

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Kristina Krepela, Goran Legović (FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL) Kristina Krepela i Marin Miletić Marin Miletić i Kristina Krepela - 4 Kristina Krepela i Marin Miletić +21 Kristina Krepela i Marin Miletić Celebrity Kristina Krepela objavila golišave fotografije i pokazala figuru, partner Marin Miletić nije odolio pa je ostavio komentar!

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Dijana Bećirović - 6 Dijana Bećirović - 3 Dijana Bećirović - 1 Dijana Bećirović - 4 +5 Dijana Bećirović - 2 Zanimljivosti Bila je prva jugoslavenska starleta i zavela je svjetski poznate frajere, a u dvadesetima joj je srce ukrao zgodni britanski plemić

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene