Zanimljiva dama

Poslije propalog braka ljubi 21 godinu mlađeg, a život su joj obilježili tragedije i skandali, ali i neobičan stil

Helena Bonham Carter i Rye Dag Holmboe (Foto: Profimedia) Helena Bonham Carter i Rye Dag Holmboe (Foto: Profimedia) profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Helena Bonham Carter i Rye Dag Holmboe (Foto: Profimedia) Helena Bonham Carter (Foto: Profimedia) Helena Bonham Carter (Foto: AFP) Helena Bonham Carter i Tim Burton (Foto: AFP) +0 Helena Bonham Carter i Tim Burton (Foto: AFP) Galerija

Glumica Helena Bonham Carter danas je ikona stila, glumila je brojne uloge, a 13 godina je bila u braku s redateljem Timom Burtonom.

Engleska glumica Helena Bonham Carter tijekom svoje bogate karijere postala je ikona stila, nemoguće ju je ne voljeti, a utjelovila je brojne uloge u kojima je briljirala.

Pogledaj i ovo Helena Bonham Carter (Foto: Profimedia) prava drama Rijetki su znali da se iza kulisa popularnog filma odvija pravi ljubavni trokut, evo i tko je završio sa slomljenim srcem

Od serije "Kruna" do Burtonovih likova, ova sjajna glumica ima zbog čega biti ponosna na sebe. Ovih će dana proslaviti 54. rođendan, povodom kojeg smo se prisjetili nekih detalja iz njezinog života.

Helenin pradjed H.H. Asquith bio je britanski premijer iz reda liberala početkom prošloga stoljeća, a njezina baka također je bila upletena u politički život Velike Britanije. Violet Bonham Carter bila je i bliska prijateljica s poznatim premijerom Winstonom Churchillom. Također, Helena je daleka rođakinja vojvotkinji od Cambridgea, Kate Middleton.

S roditeljima je živjela do 30. godine

Glumica ni kada je postala poznata nije napustila roditeljski dom, a kroz intervjue je nekoliko puta objasnila razlog tome. Kada ja imala 13 godina njezin otac, Raymond Bonham Carter, doživio je moždani udar, zbog čega je ostao nepokretan. "Živjela sam s mamom i tatom do svoje 30. godine. Smatrala sam kako će to pomoći mome ocu, a zbog te činjenice sam dugo ostala dijete u duši", rekla je Helena jednom prilikom.

Radila je s brojnim poznatim kolegama, a lijepe riječi ima za Brada Pitta, Daniela Radcliffea te Oliviju Colman, no Colin Firth joj je zbog jednog detalja išao na živce. "Volim ga zaista, ali jednostavno previše priča", rekla je Bonham Carter jednom prilikom.

Pojavila se i u seriji "Kruna" koja prati zbivanja u britanskoj kraljevskoj obitelji, a u posljednjoj, trećoj sezoni serije glumila je prencezu Margaret. Kako bi bila sigurna da je to u redu, prije same uloge je preko vidovnjakinje pokušala stupiti u kontakt s mrtvom princezom da bi dobila njezino odobrenje.

Dugo je bila s redateljem kojem je bila muza

"Pijem alkohol, pušim i ovisna sam o kofeinu", rekla je glumica o svojim navikama, no ne žali ni za čime. Svjesna je da je u glumačkim krugovima poznata jer previše psuje, no ne brine se zbog toga.

Jedna od njezinih najpoznatijih ljubavnih veza je ona s redateljem Timom Burtonom.

Helena i Tim svoju su vezu započeli 2001., a završili 2014. godine. U međuvremenu su dobili dvoje djece, a prethodno je glumica bila u višegodišnjoj vezi s Kennethom Branaghom.

Nakon godina ljubavi, Helena i Tim su prekinuli, a Helena sada ljubi znatno mlađeg frajera - 32-godišnjeg nasljednika bogate skandinavske obitelji, pisca Ryjea Daga Holmboea.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Kerry Katona (Foto: Profimedia) Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 4 +0 Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 2 Celebrity Još jedna transformacija o kojoj internet bruji: Ovako je izgledala donedavno, a sad se hvali novom figurom na društvenim mrežama

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene