"23. prosinac"

Pjesma o kojoj Tony Cetinski ne voli pričati, jedna je i od najtužnijih koju je otpjevao, a evo kako je odgovorio na pitanje koje sve kopka

Tony Cetinski Tony Cetinski Ranko Šuvar/Cropix 1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Tony Cetinski Tony Cetinski Tony Cetinski In Magazin: Tony Cetinski - 5 Tony Cetinski Toni Cetinski - 4 Tony Cetinski i Toše Proeski - 2 Tony Cetinski - 2 Tony Cetinski - 1 Tony Cetinski - 3 +13 In Magazin: Tony Cetinski - 3 Galerija

Tony Cetinski nikad nije otkrio kome je točno posvećena pjesma "23. prosinac".

Tony Cetinski jedan je od najpopularnijih domaćih pjevača i tijekom karijere izbacio je brojne hitove.

A pjesma koja je već desetljećima omiljena među njegovom publikom te jednako toliko dugo kopka javnost, poklapa se s današnjim datumom.

Radi se o pjesmi "23. prosinac", koju je Tony objavio 1995. godine. Tekst je napisao Neven Palčić Papageno, a muziku Guido Mineo. O jednoj od svojih najtužnijih pjesama Tony ne voli pričati i nikada nije otkrio kome je posvećena.

"Pjesma '23. prosinac' posvećena je svima onima koji nisu s nama", poručio je jednom, odgovarajući na pitanja obožavatelja.

O pjesmi, koju je na nastupima često posvećivao svom neprežaljenom prijatelju Toši Proeskom, rijetko je govorio i za medije.

"To je jedina pjesma koja nosi svoje breme, ali kada je pisana, nije imala toliko slika u sebi, nije imala govor prije, nije imala taj pečat. Bila je normalna ljubavna pjesma. Ali, kako se dogodio taj neki događaj, onda sam predložio tekstopiscu da konkretiziram priču i da nekako ostane uspomena na tu osobu", rekao je jednom prilikom.

O značenju ove pjesme često se raspravljalo na internetskim forumima, a neke od teorija obožavatelja su da pjesma govori o Tonyjevoj prijateljici koja je preminula od predoziranja ili da je posvećena ženi koja je poginula na dan svojeg vjenčanja, no dok Tony ne progovori, sve ostaje samo na nagađanjima.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Borna Kotromanić - 6 Borna Kotromanić - 5 Borna Kotromanić - 4 Borna Kotromanić - 1 +25 Borna Kotromanić - 2 Celebrity Jedna od najbogatijih Hrvatica ukrala poglede svojim golim trbuhom, a ono što je nosila na nogama također nije nikome promaklo!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Kolinda Grabar-Kitarović - 2 +26 Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Celebrity Naša bivša predsjednica nakon dugo vremena snimljena u društvu muškarca koji se nekad nije odvajao od nje, a i za ovaj se izlazak baš sredila!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene