Kršio je pravila!

Instagram i Twitter ograničili račune Kanyea Westa zbog antisemitskih postova

Kanye West Kanye West Afp 1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Kim Kardashian i Kanye West (Foto: AFP) Kanye West (Foto: AFP) Kim Kardashian i Kanye West (Foto: AFP) Amber Rose i Kanye West (Foto: AFP) Amber Rose i Kanye West (Foto: AFP) Kim Kardashian i Kanye West (Foto: AFP) Kim Kardashian i Kanye West (Foto: AFP) Kim Kardashian i Kanye West (Foto: AFP) Kim Kardashian i Kanye West (Foto: AFP) Kim Kardashian i Kanye West (Foto: AFP) +14 Kim Kardashian i Kanye West (Foto: AFP) Galerija

Instagram i Twitter objavili su da su ograničili korisničke račune američkog repera Kanyea Westa zbog objava koje su ocijenjene kao antisemitske.

Glasnogovornica Twittera rekla je za AFP u nedjelju da je račun Kanyea Westa djelomično blokiran zbog kršenja pravila platforme društvenih medija.

Pogledaj i ovo Bianca Censori Imaju tajni plan? Otkriven stvarni razlog zašto kontroverzni glazbenik tjera suprugu da nosi odjeću koje se većina srami, to se događa zbog sasvim druge osobe?

Glasnogovornik vlasnika Instagrama Mete rekao je da su izbrisali sadržaj – ne navodeći o kojim objavama – s Westova računa zbog kršenja pravila.

Instagram je također djelomično blokirao njegov račun, što može uključivati ​​sprječavanje objavljivanja, komentiranja ili slanja privatnih poruka, prema istom izvoru.

Ograničenja su uvedena nakon što je West, crni umjetnik koji se sada naziva Ye, izazvao kontroverze noseći majicu s natpisom "Životi bijelih su važni" tijekom nedavnog tjedna mode u Parizu,

preinačeno geslo "Cni su životi važni".

Poruka "Crni su životi važni" postala je poklič u prosvjedima protiv rasizma i policijske brutalnosti potaknute ubojstvom Georgea Floyda 2020.

U petak je 45-godišnji West na Instagramu objavio snimke zaslona tekstualne prepiske s reperom Diddyjem, koji je prozvao Westa zbog majice i poruke.

"Koristit ću te kao primjer da pokažem židovskom narodu koji ti je rekao da me nazoveš da mi nitko ne može prijetiti niti utjecati na mene. Rekao sam ti da je ovo rat. Sada nastavi s poslom", napisao je.

Objave su u međuvremenu izbrisane s platforme, ali snimke poruka se još uvijek mogu pronaći na internetu.

Zatim je na Twitteru rekao da će ciljati na Židove u objavi koju je platforma blokirala zbog kršenja njezinih pravila.

Američki židovski odbor (AJC) obrušio se na Westa zbog "poticanja mržnje prema Židovima".

"Kanye West trebao bi smisliti kako izražavati stavove bez upotrebe antisemitizma", rekla je organizacija.

Westu, kojemu kontroverze nisu strane i koji je otvoreno govorio o svojoj borbi s bipolarnim poremećajem, u ožujku je na 24 sata bilo zabranjeno objavljivanje na Instagramu, u jeku razvoda od tv reality zvijezde Kim Kardashian.

Ranije ovog tjedna, njemački div sportske odjeće Adidas rekao je da preispituje svoje partnerstvo s Westom nakon što je navodno postao nezadovoljan načinom na koji brend plasira njegove proizvode.

Prošli mjesec, West i maloprodajni brend Gap također su objavili prekid partnerstva.

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Rafael Nadal i Maria Francisca Perello Rafael Nadal Rafael Nadal Maria Francisca Perello +16 Maria Francisca Perello Celebrity Nakon dugih 17 godina svoju su ljubav zapečatili prinovom, vijest o trudnoći dugo su skrivali, ali poznat je jedan zanimljiv detalj

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Maite Perroni i Andres Tovar - 8 Maite Perroni i Andres Tovar - 10 Maite Perroni i Andres Tovar - 9 Maite Perroni i Andres Tovar - 7 +12 Maite Perroni i Andres Tovar - 6 Celebrity Glumica dobro poznata hrvatskoj javnosti udala se za muškarca zbog kojeg se našla usred skandala: ''Svi znaju njezine motive''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene