Filmska priča

Bila je najveća muza kultnog rock benda, a gitarista je ostavila zbog legendarnog glazbenika

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"Da nije bilo Anite, ne bi bilo ni Stonesa kakve poznajemo danas", jednom je prilikom rekla bivša djevojka Micha Jaggera. Anita i Keith Richards u vezi su bili 12 godina.

Anita Pallenberg bila je ultimativna muza rock n' rolla, a do danas je ostala najutjecajnija osoba u karijeri kultnih The Rolling Stonesa. Iako je najpoznatija po vezi s Keithom Richardsom, Anita je dvije godine bila u vezi s gitaristom benda, Brianom Jonesom.

Pogledaj i ovo The Rolling Stones (Foto: Getty Images) opraštaju se od njega Bio je puls Rolling Stonesa i njihov najmirniji član, kolege iz benda i drugi glazbenici ne mogu vjerovati da ga više nema

Pallenberg je bend upoznala 1965. godine u Munchenu, tri godine nakon što su oni održali svoj prvi koncert. Sprijateljila se odmah s čitavim bendom, a posebnu pažnju pridavala je Brianu Jonesu. Na žalost, zbog svoje ovisnosti o drogama Brian je tijekom dvije godine njihove veze često bio nasilan prema njoj te su se rastali.

Dok je bend bio u Maroku, Anitu je Brian napao, što je vidio i Keith Richards, a odmah joj je priskočio u pomoć te joj je pomogao da se vrati natrag u Englesku. Tu je krenula njihova veza koja je trajala 12 godina. Nikada se nisu vjenčali, no dobili su troje djece.

Princeza rocka, kako su je brojni mediji za života nazivali, pjevala je back vokale u legendarnom hitu slavnog benda, "Sympathy for the Devil", te im je bila snažna podrška u mnogočemu, što je ispričala i bivša djevojka Micka Jaggera, Marianne Faithfull. Kako je istaknula u jednom intervjuu, da nije bilo Anite, ne bi bilo ni Stonesa kakve poznajemo danas.

Anita Pallenberg rođena je u Rimu, a nakon što je izbačena iz škole kada je imala 16 godina živjela je u Rimu, New Yorku i Parizu. Počela je raditi kao model te se pojavila na naslovnicama brojnih časopisa u to vrijeme. Tečno je pričala četiri jezika, a nakon što je upoznala Keitha Richardsa počela se drogirati i više piti.

Par je bio nerazdvojan 70-ih godina, u vrijeme kada se Richards najviše drogirao. Skupa su uhićeni u Kanadi 1977. godine zbog posjedovanja heroina i marihuane, a ispričala je kako je onda imala i hepatitis C.

Pallenberg je imala aferu sa Scottom Cantrellom, 17-godišnjakom koji je održavao dom u kojem je Anita živjela s Keithom u New Yorku. Dok su bili u krevetu mladić si je pucao u glavu pištoljem čiji je vlasnik bio Richards, dok je glazbenik bio u Londonu snimati album s bendom. Anita i Keith su se razišli 1980. godine.

Anita je prije četiri godine u jednom intervjuu rekla kako je spremna umrijeti, a nikada nije očekivala da će doživjeti preko 70 godina. Preminula je godinu dana kasnije. Keith Richards je često pričao o vezi s Anitom te je istaknuo kako će ona uvijek imati posebno mjesto u njegovom srcu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene