Tko je Loreen?

Jedina je uspjela dva puta osvojiti Eurosong, a malo je nedostajalo da se na natjecanju ni ne pojavi!

Loreen Loreen Afp 1/36 >> Pogledaji ovu galeriju Loreen - 1 Loreen - 2 Loreen - 3 Loreen - 4 Loreen - 5 Loreen - 6 Loreen - 7 Loreen - 8 Loreen - 9 Loreen - 10 +25 Loreen Galerija

Eurosong je gotov, a sve se još i dalje vrti oko ovogodišnje pobjednice Loreen koja je već dobro poznata javnosti, evo tko je ona i kako se ponovno našla na Eurosongu nakon 11 godina.

Švedsku je ponovno na eurovizijski tron dovela njihova Loreen, slavna pjevačica kojoj je ovo druga pobjeda na Eurosongu. 

Pogledaj i ovo Loreen Recite nam svoje mišljenje Ljutiti fanovi Eurosonga pokrenuli peticiju za uklanjanje žirija iz glasovanja: ''Zbog njih natjecanje nije pošteno!''

No, tko je zapravo Loreen?

Loreen Zineb Nora Talhovi rođena je 16. listopada 1983. godine u Stockholmu, kao najstarija od šestero djece njenih roditelja, doseljenika iz Maroka. Pjevačica je rasla u liberalnoj muslimanskoj obitelji. Kada je imala šest godina, roditelji su joj se razveli zbog čega se s majkom i ostalom braćom i sestrama odselila u Westeros. Kao najstarija, imala je veliku odgovornost i stalno je pazila na svoju braću i sestre dok je odrastala. Zavoljela je Westeros i njega naziva rodnim mjestom. Pohađala je gimnaziju, a većinu njenih tinejdžerskih godina provela je s obitelji u Griti, stambenoj četvrti tog grada. Kasnije, njezina majka preselila je u Barcelonu s Loreeninim očuhom i drugom djecom koju je imala s njim, tako da je Loreen često živjela na potezu između Španjolske i Švedske.

Oduvijek je voljela glazbu i ta ljubav rasla je zajedno s njom. Međutim, kao mlada nije točno znala čime se želi baviti, ali je uvijek bila posebno povezana uz pjesmu. Kada je bila mala, željela je postati žena čiji je posao da spašava svijet od svih bijeda i nedaća zajedno sa svojim fiktivnim zaručnikom Michaelom Jacksonom koji joj se tada sviđao.

Znajući da joj je mjesto u glazbi, Loreen se s 21 godinom prijavljuje na glazbeno natjecanje "Idol 2004". Žiri, a pogotovo publika, oduševila se njome te je dogurala čak do četvrtog mjesta.

2005. godine počinje raditi kao producentica za serije i reality emisije te je nakratko odustala od pjevačke karijere. Međutim, bez nje nije mogla. 2011. godine ponovo se vratila pred oči javnosti kada je nastupala na švedskom "Melodifestivalenu" na kome se odlučuju predstavnici Eurosonga. S novom pjesmom koja je postala pravi hit i dostigla čak deveto mjesto najslušanijih pjesama u Švedskoj, Loreen je ispala je u drugom polufinalu.

Godinu dana kasnije, ponovo je iskušala svoju sreću na "Melodifestivalenu" i uspjela s dobro poznatim naslovom "Euphoria". Iste godine, Loreen se prvi put pojavljuje na Euroviziji te odnosi pobjedu s pjesmom koja je postala jedan od sinonima ovog natjecanja. Tada je krenula s ozbiljnom glazbenom karijerom i turnejama.

Ponovo se prijavila i 2017. godine na "Melodifestivalen", međutim tada nije dobila dovoljno glasova publike da opet ode na Eurosong. Ali, svoju je sreću željela iskušati i treći put i u tome je uspjela.

S pjesmom ''Tattoo'' ove je godine predstavila sebe i Švedsku, a od samog početka kada se saznalo da će se natjecati bila je veliki favorit za pobjedu.

"Volim da u svojim pjesmama gradim i stvaram karaktere u kojima se spajaju moje strane koje imam i koje bih voljela da postoje", rekla je u jednom intervjuu, a kaže da je za pjesmu ''Tattoo'' bila inspirirana svojom bakom koja je kroz pustinju s bebom putovala iz Maroka u Alžir da pobjegne od dogovorenog braka koji nije htjela.

Ovom pjesmom se plasirala u finale ovogodišnjeg Eurosonga, a scenografijom, kostimom, kao i čitavim konceptom koji prati njen nastup, oduševila je publiku.
Iako su mnogi mislili da je njezina ponovna prijava možda i kriva te da neće moći osvojiti Eurosong, Loreen je sve razuvjerila te je uvjerljivo odnijela pobjedu.

No, da nije bilo njezinog tima uspjeh se ne bi ponovio. Naime, Loreen je priznala da je prvi njezin odgovor, nakon što je čula pjesmu koja joj se zapravo i svidjela, bio - nema šanse. Njezin tim, u kojem su ljudi s kojima je radila i na hitu "Euphoria'' ju je nagovarao punih mjesec dana kako bi 39-godišnja pjevačica napokon pristala. A očito nije pogriješila.

Eurosong tako sljedeće godine ide u Švedsku, a već se pojavljuju i razne teorije zavjere kako je cijelo natjecanje bilo namješteno jer upravo sljedeće godine i švedska ABBA slavi 50 godina od pobjede na Eurosongu.

Bilo kako bilo, Loreen je još jednom svojom pojavom, imenom i izvedbom uspjela sjesti na tron Eurosonga, a ona je prva žena u povijesti kojoj je uspjelo da dva puta pobijedi na ovom natjecanju.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Let 3 na proglašenju - 9 Let 3 na proglašenju - 8 Let 3 na proglašenju - 7 Let 3 na proglašenju - 6 +25 Let 3 na proglašenju - 5 Celebrity Let 3 zauzeo je 13. mjesto na ovogodišnjem Eurosongu, u anketi nam recite jesu li zaslužili više!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Marija Šarapova - 6 Marija Šarapova - 5 Marija Šarapova - 4 Marija Šarapova - 3 +26 Marija Šarapova - 2 Nekad i sad Maria Sharapova neprepoznatljiva tri godine nakon umirovljenja od tenisa, više nije plavuša i promijenila je imidž!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene