Nešto drugačije od njega

Redatelj franšize Harryja Pottera pozabavio se pozadinom opasnog lijeka koji uzima živote mnogobrojnih Amerikanaca, evo koji je rezultat!

Pain Hustlers Pain Hustlers Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Pain Hustlers Galerija

Nedavno smo na Netflixu imali priliku gledati izvrsnu seriju o opioidnoj krizi u Americi pod nazivom Painkiller, ali su na ovoj streaming platformi odlučili da to nije dovoljno za ovako bitnu temu, pa je krajem prošlog tjedna izašao i film o ovoj istoj tematici.

Pain Hustlers je drama koja se temelji na istoimenoj knjizi Evana Hughesa, a režirao ju je David Yates prema scenariju Wellsa Towera. Za razliku od serije Painkiller u kojem možemo jasno vidjeti pohlepu koja dolazi na samom vrhu korporativne ljestvice, u filmu Pain Hustlers gledamo kako su predstavnici i predstavnice farmaceutskih kompanija forsirale iznimno opasan lijek fentanil čisto iz cilja da povećaju svoju zaradu.

Yates je poznati redatelj kojeg vjerojatno najviše poznajemo iz franšiza Fantastic Beasts i Harry Potter, ali s ovim filmom nije uspio napraviti djelo koje će ostaviti trajan dojam na gledatelje kao što je to definitivno napravio s Harry Potterom. Ovo je film koji je izrazito predvidljiv, ali u konačnici to nije ono što nam kao gledateljima najviše smeta. Osobno, imala sam problem sa nekolicinom scena koje su izgledale identično kao i u seriji Painkiller. Imale su ista redateljska rješenja, slične muzičke podloge, te jednostavno su serija i film preblizu napravljeni o gotovo pa identičnoj tematici, da je nemoguće ne uspoređivati.

Čak i s odličnim izvedbama glavnih glumaca, Emily Blunt i Chrisa Evansa, film je izrazito naivan. Tempo filma, kao i njegova kvaliteta, opada u istom trenutku kada i farmaceutska tvrtka pada. Pad tempa i priče u isto vrijeme čini da gledate svako malo koliko je još vremena ostalo do kraja, te iako je sama tema interesantna, nije ni približno šokantna kako bi trebala biti obzirom na ozbiljne posljedice koje je ta specifična opioidna kriza imala.

Ono što je sjajno Yates prikazao u ovome filmu, a i ujedno je najstrašniji aspekt filma, su doktori. Njihovi likovi su napravljeni tako da se čine kao neki opskurni muškarci sa zabrinjavajućim manjkom etike i morala. Iako je Wells Tower napisao scenarij o temi koja je bitna ne samo za Ameriku, nego i čitav svijet, razmjeri opioidne epidemije se u ovom filmu niti u jednom trenutku dobro ne vide, ne osjete, odnosno nikada nisu krajnje užasavajući kakvi zapravo jesu u stvarnosti. Čini se kako su Yates i ostatak kreativnog tima željeli više pokazati pohlepu i odvratnost velikih igrača farmaceutskih kompanija, nego poražavajuće posljedice koje je ova kriza ostavila sa sobom.

Emily Blunt igra Lizu, samohranu majku koja se bori kao lavica da osigura siguran život sebi i kćeri. Blunt je kao i uvijek zaista sjajna u svojoj glumačkoj izvedbi, te je dosljedna svojem liku i svim promjena unutra i izvana od početka do kraja. Njezin kolega Chris Evans utjelovljuje Petea, pomalo nedefiniranog muškarca koji vrbuje Lizu da počne prodavati lijek farmaceutske kompanije u kojoj radi. Evans, kao i Blunt, odlično igra svoj lik sa svim svojim prirodnim šarmom i dosljednošću kakva je potreba takvom liku. Ostatak glumačke ekipe korektno odrađuje svoj posao, ali se zaista ne mogu usporediti sa glavna dva glumca koja drže ovaj čitav film da se u potpunosti ne raspadne.

Pain Hustlers je zabavan film o bitnoj temi koji vas neće protresti niti malo. Iako nije dovoljno uronio u srž problema opiodne krize kao što su to učinili s Painkillerom ili Dopesickom, film se više bazira na ljude koji su beskrupulozno prodavali opasan lijek kako bi došli do enormne zarade. Ovo je film koji je super za pogledati ako vas zanima pozadina opasnog lijeka koji i dan danas uzima živote mnogobrojnih Amerikanaca, ali i ako želite pogledati fantastičnu izvedbu Emily Blunt.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Perčin - 2 Jelena Perčin Jelena Perčin i Sandra Lončarić Jelena Perčin +27 Jelena Perčin - 2 Celebrity Jelena Perčin objavila fotografije s kćeri iz prvog braka, izrasla je u pravu ljepoticu i maminu kopiju!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Paula Jeličić - 11 Paula Jeličić - 12 Paula, Supertalent - 3 Paula, Supertalent - 13 +26 Paula Jelčić, audicijski nastup Supertalent - 7 Celebrity Pljušte reakcije na potez Davora Bilmana kojim je šokirao kolege iz žirija Supertalenta: "Pa on nije normalan!"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene