Nešto je i naučila

Zrinka Cvitešić ispričala što ju je šokiralo dok se pripremala za novi projekt: "Bilo mi je fascinantno!"

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić In Magazin: Zrinka Cvitešić Zrinka Cvitešić (Foto: Instagram) Zrinka Cvitešić (Foto: Instagram) Zrinka Cvitešić (Foto:Getty Images) +0 Zrinka Cvitešić (Foto: Getty Images) Galerija

Albert Einstein u svoje je vrijeme upozoravao na to da nestanu li pčele s lica Zemlje, čovjeku kao vrsti neće preostati više od četiri godine života. Predstava "Povijest pčela", među ostalim, bavi se tom tematikom, a njezini su glumci prije proba odslušali predavanje jednog pčelara. Zrinka Cvitešić, Igor Kovač, Dora Lipovčan i Ksenija Marinković otkrili su za In Magazin što su doznali o ovim vrijedim i važnim kukcima, ali i koliko su oni sami ekološki osviješteni.

Predstava "Povijest pčela", kazališna je adaptacija jednog od najčitanijih romana dvadesetprvoga stoljeća, norveške spisateljice Maje Lunde. Predstava je već privukla brojna poznata lica, a riječ je o drami koja je posvećena izumiranju pčela i katastrofalnim posljedicama na populaciju Zemlje, ali i odnosima između roditelja i djece.

Pogledaj i ovo Zrinka Cvitešić zaboravljena frizura Zrinka Cvitešić je prije 15 godina njegovala potpuno drugačiji imidž nego danas, ovakvu je sigurno ne pamtite!

"Maja Lunde koja je napisala roman mislim da je napravila pametnu stvar. Zamaskirala je ekološku temu u dva problema koji su veliki danas, jedan je odnos roditelja i djece, a drugo je važnost obrazovanja", govori Zrinka Cvitešić.

Na pozornici zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta paralelno se odvijaju različite sudbine triju obitelji. Glumci su na početku rada na predstavi, zajedno s cijelim timom, slušali predavanje pčelara.

"Čovjek je bio divan, bilo mi je najfascinantnije što su pčele prikaz savršene obitelji, svako ima svoj zadatak i svako radi svoj posao", kaže Zrinka

"Albert Einstein je u svoje vrijeme rekao da ako pčele izumru, mi ćemo nestati za četiri godine", dodala je glumica.

Ovo nije prvi put da se zagrebački HNK bavi važnim temama, a glumci su ti koji mogu mnogo raditi na širenju svijesti. Prije nekoliko godina Zrinka je sudjelovala u akciji s karlovačkom ekološkom grupom kako bi spriječila izgradnju hidroelektrana na rijekama.

"To je bilo u Karlovcu projekt nekoliko njih i priključila sam se grupi. To je bila jedna stvar, 2018. sam bila ambasador, mene to u dubini dira i svako toliko nastojim da će toga biti nešto više", priča glumica.

"Povijest pčela" najbolji je primjer tvrdnje da ono se događa jedinki (pojedincu), događa se svima.

Cijeli prilog pogledajte u videu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Marko Grubnić Marko Grubnić Marko Grubnić i Momčilo Gurović Marko Grubnić i Momčilo Gurović +0 Marko Grubnić Celebrity Grubnić izazvao pomutnju u košulji s dubokim izrezom, ponosno je pokazao svoje utrenirane mišiće

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Caroline Bright i Will Smith Caroline Bright i Will Smith Jada Pinkett Smith Will Smith +0 Will Smith i Caroline Bright Celebrity Šamar na Oscarima komentirala je i majka Willa Smitha, nije skrivala koliko je iznenađena njegovom reakcijom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene