Duhovite gošće

Održana Ženska priča sa Sanjom Pilić i Anđom Marić

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Centar za kreativno pisanje i Bookcaffe, pod pokroviteljstvom Francka i voditeljskom palicom stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić i u prosincu nastavlja sa 'Ženskom pričom'.

'Ženska priča' ugostila je dvije šarmantne, duhovite gošće; jednu od najčitanijih spisateljica za djecu Sanju Pilić i glazbenicu koja je s prvom knjigom zakoračila u svijet književnosti, svestranu Anđu Marić.

Pogledaj i ovo Anđa Marić i Severina Može se poistovjetiti Anđa Marić podržala Severinu i prisjetila se svoje borbe za skrbništvo: "Ja sam otela svoje dijete i odvela ga u Hrvatsku"

Književna večer “Ženska priča” u Book caffeu sa Sanjom Pilić i Anđom Marić

I druga sezona Ženske priče potvrđuje da publika želi i voli razgovore o književnosti, a jedna od najčitanijih spisateljica za djecu Sanja Pilić, s književnošću živi oduvijek. Svijet književnosti upoznala je preko majke, spisateljice Sunčane Škrinjarić, i premda mu se u početku opirala baveći se fotografijom, vratila mu se spontano, prvim tekstom koji je napisala za svoju djecu i poslala nakladniku. Oduševljena urednica, nakon prvog teksta, željela je još i tako su nastale gotovo sve Sanjine knjige u Mozaik knjizi, nakladničkoj kući kojoj je ostala vjerna od prve knjige 'O mamama sve najbolje'. Sanja Pilić uživa u pisanju za djecu, uživa u druženju s njima i često je gost u školama. Ponekad odluta u svijet odraslih i napiše knjigu za njih. Uspješno, naravno, čemu je svjedočio i pljesak publike nakon čitanja priče 'Mala torba, velika sloboda'. Bilo da priča o vlastitoj djeci na koju je jako ponosna ili piše o Maši i Kikiju, glavnim likovima njenih knjiga za djecu, Sanja je uvijek originalna, zabavna, duhovita i šarmantna, što je i sinoć publika pozdravila velikim pljeskom.

Anđa Marić publiku je osvojila svojom toplinom, neposrednošću, iskrenim razgovorom o bolesti i borbi s bolešću. Anđa je veliki borac i jedan od načina da joj se suprotstavi je umjetnost. Glazba je za Anđu Marić oduvijek ljubav, inspiracija i sve što je radila bio je samo put prema glazbenoj sceni, na kojoj se dokazala kao glazbenica koja itekako ima svoju publiku. Od prvog benda Flare, preko projekta Kisha koji je radila u Sloveniji, Anđin život je ispunjen muzikom kojom se i dalje bavi. U prepunom Bookcaffeu, Anđa se predstavila i kao književnica koja je svoju veliku ljubav prema čitanju i književnosti prenjela u 'Afru', svoju prvu knjigu kojom je željela djeci pokazati zrcalnu sliku onoga što ponekad dovodi do suza i borbe s roditeljima. I uspjela je u tome, jer Anđa Marić u sve što radi unosi ogromnu energiju i strast, a nakon 'Afre' koja je osvojila dječja srca, Anđa dovršava drugu knjigu kojom će sasvim sigurno dokazati da pisanje nije samo prolazna želja koja izgori u jednoj knjizi već nešto bez čega, kada jednom počneš, ne možeš. A Anđini čitatelji, i mali i veliki, sasvim sigurno ne žele da prestane pisati.

U tri sata izuzetno zanimljivog, emotivnog i uvijek iskrenog razgovora s gošćama, za što je zaslužna sjajna Marijana Perinić, 'Ženska priča' nastavlja puniti stolove Bookcaffea, a nakon prosinačke pauze, u 2015. dolaze nove gošće s novim, uvijek zanimljivim ženskim pričama.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene