Stihovi puni emocija

Veliki hit ''Sarajevo, ljubavi moja'' oduševio je i velikog Tomu Zdravkovića, a evo kako je nastao!

Kemal Monteno i Toma Zdravković - 2 Kemal Monteno i Toma Zdravković - 2 Screenshot 1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Kemal Monteno i Toma Zdravković - 2 Kemal Monteno i Toma Zdravković - 1 Kemal Monteno Kemal Monteno (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Kemal Monteno (FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Kemal Monteno (FOTO: Robert Anic/PIXSELL) Kemal Monteno - 1 Kemal Monteno - 2 Toma Zdravković - 8 Toma Zdravković - 7 +5 Toma Zdravković - 6 Galerija

Pjesma ''Sarajevo, ljubavi moja'' jedan je od najpoznatijih hitova iz Jugoslavije, a evo kako je zvučala u izvedbi Kemala Montena i Tome Zdravkovića.

Uz pjesmu "Sarajevo, ljubavi moja" odrastale su generacije širom bivše Jugoslavije, a legendarni hit Kemala Montena ostao je zauvijek upisan u povijest regionalne glazbe.

Ova izvedba bila je poput himne toga grada, nastala je 1976. godine, a sve je poteklo od ideje Montena koji je komponirao glazbu pa osmislio upečatljivi naslov, dok je za stihove bio zadužen slikar, karikaturista i pisac Alija Hafizović.

Kako su pjesmu napravili u jednom je prilogu i sam Alija otkrio.

''On je zvao telefonom i rekao da je napravio neku melodiju, ali cijelo vrijeme se ponavlja ''Sarajevo, ljubavi moja'', počeo je Alija.

''Ja sam napravio stihove, on je došao s gitarom i otpjevao i bio zadovoljan'', dodao je.

Cijeli video možete pogledati OVDJE.

A ovu legendarnu pjesmu Kemal je jednom otpjevao i s nikad prežaljenim Tomom Zdravkovićem.

Uz pratnju orkestra, Kemal i Toma izveli su pjesmu u emisiji ''Dva slavuja'' 1982. godine.

Kako je to zvučalo, poslušajte u nastavku.

Podsjetimo, i Toma i Kemal napustili su ovaj svijet. Toma je preminuo nakon duge bolesti 1991. godine, a Kemal je svijet napustio u siječnju 2015. godine.

  1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Dolly Parton i Carl Thomas Dean Dolly Parton - 2 Dolly Parton - 1 Dolly Parton +16 Dolly Parton - 2 Celebrity Skoro 60 godina supruga uspješno skriva od javnosti: ''Muškarci su moja slabost, ali Carl zna da samo flertujem s drugima i da ću se vratiti kući''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Sandra Perković - 1 Sandra Perković - 3 Sandra Perković - 2 Sandra Perković s mamom i kumom +25 Sandra Perković u vjenčanici Matije Vuice Celebrity Novopečena gospođa Elkasević osim prezimena nakon udaje još je nešto promijenila: ''Super slatko!''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene