srcedrapajući prizori

Uplakana Celione Dion pred kamerama pričala o borbi s neizlječivom bolesti: ''Učinit ću sve da opet pjevam!''

Celine Dion Celine Dion Screenshot 1/38 >> Pogledaji ovu galeriju Celine Dion Celine Dion Celine Dion - 3 Celine Dion - 2 Celine Dion - 1 Celine Dion Celine Dion sa sinovima Celine Dion sa sinovima Celine Dion sa sinovima Celine Dion - 9 +27 Celine Dion - 10 Galerija

Celine Dion je još prije dvije godine podijelila s javnosti da boluje od sindroma ukočene osobe, a sada je u dokumentarcu progovorila o ovoj svojoj teškoj borbi.

Izašao je prvi trailer za dokumentarac o borbi Celine Dion s teškom i neizlječivom bolesti koja se naziva sindromom ukočene osobe. Mogu se vidjeti srcedrapajući prizori pjevačice koja priča o svojoj najtežoj životnoj bitci.

Vidljivo je kako Celine u dokumentarcu čuva svoj glas i govori kako će učiniti sve da može opet zapjevati, a u isto vrijeme se trudi da ne zaplače.

''Moj glas je dirigent mog života'', govori pjevačica. 

Celine je zbog bolesti odgodila i europsku turneju te brojna javna pojavljivanja, ali ustrajna je u svojoj borbi da bolest pobijedi. 

''Ako ne mogu trčati, hodat ću, ako ne mogu hodati, puzat ću'', izjavila je tijekom ovog teškog razdoblja.

Dokumentarac će biti dostupan na Amazonu od 25. lipnja. 

Što je sindrom ukočene osobe?

Neurološka bolest pod nazivom Stiff Person Syndrome – Sindrom ukočene osobe – jako je rijetka bolest, to jest neurološki poremećaj čiji simptomi mogu uključivati ukočene mišiće u trupu, rukama i nogama te veću osjetljivost na buku, dodir i emocionalni stres, što može izazvati dodatno grčenje mišića.

Ova bolest pogađa dvostruko više žena nego muškaraca, a s vremenom može doći do pogrbljenog držanja, ali i ograničene sposobnosti kretanja. Dijagnozu nije lako postaviti jer je riječ o vrlo rijetkoj bolesti te je ponekad potrebno i nekoliko godina za uspostavljanje pravilne dijagnoze. Često se simptomi mogu zamijeniti sa simptomima Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, anksioznosti… Kad se dijagnosticira, ne može se izliječiti, ali se može olakšati korištenjem lijekova za smirenje i anksioznost koji opuštaju grčeve u mišićima. Upravo time moguće je kontrolirati simptome i smanjiti njihov utjecaj na svakodnevicu.

Iako je sindrom još uvijek rijedak, smatra se da veći broj ljudi boluje od ove bolesti, ali njihovi sindromi nisu prepoznati pa bolest nije kvalificirana kao ovaj sindrom. Karakteristike ovog sindroma su simetrično ukočeni mišići, a mogući su i grčevi koji često dovode do deformacije kostiju.

Osobe s ovom bolešću mogu imati problema s hodanjem i kretanjem te se mogu bojati izaći iz kuće zbog vanjskih podražaja koji bi mogli izazvati grčeve mišića. Nije jasno što uzrokuje SPS (Stiff Person Syndrome), ali istraživanje sugerira da je to rezultat autoimunog odgovora u mozgu i leđnoj moždini.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Britney Spears - 3 Britney Spears - 2 Britney Spears Britney Spears +25 Britney Spears Celebrity Britney Spears objavila potpuno goli video iz plićaka, a onda šokirala porukom koju je stavila uz ovaj prizor!

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Michelle Rodriguez, Carmen Vandenberg Michelle Rodriguez, Carmen Vandenberg Michelle Rodriguez, Carmen Vandenberg Michelle Rodriguez, Carmen Vandenberg +21 Michelle Rodriguez, Carmen Vandenberg Celebrity Zvijezda ''Brzih i žestokih'' snimljena u društvu partnerice, golišavi prizori pokazuju da su itekako spremne za ljeto!

Pogledaji ovo Celine Dion Naslovnica Celine Dion prije 36 godina pojavila se na Eurosongu, tada nije ni sanjala da će biti ovakva zvijezda, a znate li koga je predstavljala?

Pogledaji ovo Celine Dion Celebrity Teško bolesna diva Celine Dion iznenadila pojavljivanjem na hokejaškoj utakmici, unatoč teškoj bitci zadržala je vedar duh

Pogledaji ovo Celine Dion sa sinovima Celebrity Teško bolesna diva objavila rijetku fotografiju sa sinovima, dobila ih je s voljenim suprugom s kojim se oprostila prije osam godina

Pogledaji ovo Celine Dion - 6 Celebrity Celine Dion u jeku borbe s teškom bolesti skupila snage i stala na pozornicu nakon dugo vremena, sin joj je pomagao dok je hodala

Pogledaji ovo Celine Dion Celebrity Zdravstveno stanje Celine Dion naglo se pogoršalo, njezina obitelj otkrila je srceparajuće novosti: "Izgubila je kontrolu…"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene