Legenda

Skandalozni život kraljice popa: Od konobarice je postala glazbena ikona koja je seksom stekla slavu

Madonna (Foto: AFP) Madonna (Foto: AFP) afp 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Madonna (Foto: Getty Images) Madonna (Foto: Getty Images) Madonna (Foto: Instagram) Madonna (Foto: Getty) Madonna (Foto: Getty) Madonna (Foto: Instagram) Madonna (Foto: Instagram) Madonna (Foto: Instagram) Madonna (Foto: AFP) Madonna (Foto: AFP) +7 Madonna (Foto: AFP) Galerija

Kraljica popa Madonna jedna je od najkontroverznijih zvijezda 20. stoljeća, a njezin je život bio pun skandala, turbulencija i trauma.

Ikona stila i glazbena revolucionarka Madonna danas je 61-godišnja dama čija slava ne blijedi s prolaskom desetljeća, upravo suprotno. Kontroverzna kraljica popa fascinira javnost, a njezina je životna priča sve samo ne obična. 

Pogledaj i ovo Anastacia (Foto: Profimedia) Život pun izazova Diva koja je iz svih nedaća izišla još jača: Godinama se borila s teškim zdravstvenim problemima

Rušeći norme i prkoseći pravilima, Madonna je postala kultna pjevačica 20. stoljeća i jedna od najvećih zvijezda svijeta. Njezin put do slave nije bio lak, dapače bio je vrlo trnovit. Da bi postala ono što je danas, Madonna je morala proći niz iskušenja, trauma i turbulencija te ih sve nadjačati. 

Danas poznata po svojoj buntovnosti, Madonna je u djetinjstvu bila povučena djevojčica mnogočlane talijanske obitelji u Michiganu. Kada joj je majka preminula od raka, Madonna se nije mogla pomiriti s njezinom smrću, a još je manje mogla prihvatiti novu suprugu svoga oca. Upravo zbog frustracije odnosima u obitelji Madonna je počela pokazivati znakove pobune. 

Unatoč lošim odnosima s ocem i njegovom novom ženom, Madonna je bila uzorna učenica i talentirana plesačica, pa je tako upisala baletnu školu. Ipak, privlačio ju je izazov života u velikom gradu pa je sve napustila i s 19 godina odselila se u New York, gdje je jedva preživljavala konobareći. 

"Moj odlazak u New York bio je prvi put da letim avionom ili naručujem taksi, imala sam 35 dolara u džepu. To je bila najhrabrija stvar koju sam ikada napravila", prisjetila se svojih početaka slavna pjevačica. 

Uskoro se opet počela baviti plesom, no tada je uslijedila i prva velika trauma Madonnina života. Dvojica muškaraca sačekala su je nakon plesne probe i držeći joj nož pod grlom  silovala je. 

Prva velika šansa za pjevačicu pojavila se 1982. kada je potpisala izdavački ugovor i sljedeće godine izdala svoj prvi solo album. Slava je došla brzo, a 1984. objavila je i "Like a Virgin", te postala planetarno popularna kraljica popa, na čiju su glazbu plesali i pjevali milijuni. 

Svojom karizmom i specifičnim odjevnim stilom koji je često provocirao izraženom senzualnošću, Madonna je osvojila publiku i postala najuspješnija glazbenica svih vremena. Prodala je preko 300 milijuna albuma. 

Njezini hitovi poput "La Isla Bonita", "Like a Prayer", "Music", "Hung Up" i "Take a Bow" i dalje se vrte po radiostanicama i oduševljavaju slušatelje. 

Madonninu zvjezdanom statusu doprinijele su i filmske uloge. Da je svestrana i iznimno talentirana, Madonna je dodatno potvrdila 1996. kada je za ulogu Evite u istoimenom filmu bila nominirana za Zlatni globus. 

Iako je od samih početaka bila iznimno uspješna, Madonna je velik dio svoje popularnosti dugovala i kontroverzama koje su se za nju vezale. 

Pjevačica je oduvijek voljela kombinirati svoju želju za uspjehom sa skandaloznim ponašanjem, pa je u više navrata javnost apsolutno šokirala svojim potezima. Na primjer, u videospotu za pjemu "Like a Prayer" iz 1989. Madonna je povezala goruće križeve, rasno miješane seksualne veze, religiju i seksualno zlostavljanje, čime je razjarila dio javnosti. Podigla se velika medijska prašina, a Madonni je to išlo samo u korist i toga je bila svjesna. Prodala je nezapamćen broj albuma. Čak je i papa Ivan Pavao II. zamolio vjernike diljem svijeta da ne idu na njezine koncerte zbog blasfemije. Učinak tolike hajke bio je upravo suprotan, pjesma je postala legendarna. 

Još 1985. Madonna se poigravala sa seksualnim aluzijama na sceni, pa je na dodjeli MTV-jevih nagrada izvodila svoj hit "Like a Virgin" u vjenčanici istovremeno simulirajući seks. Nakon tog nastupa koji je za to vrijeme bio skandalozan, udala se za glumca Seana Penna. Recimo samo da je brak vrlo neslavno završio. 

Par se brzo zaljubio, oženio, ali i rastao, i to pod optužbama za obiteljsko nasilje. Pennu nije išlo na ruku ni to što je od rastrojenosti fizički napao i fotografa, pa je zbog svega navedenog morao provesti mjesec dana u zatvoru. Odmah nakon što je izišao iz ćelije, Madonna mu je uručila papire za razvod. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Madame ❌ Celebrating her Glaad award 🏳️‍🌈

Objavu dijeli Madonna (@madonna)

Osim ljubavnim krahovima, Madonna je plijenila pažnju javnosti i pomicanjem društvenih granica. Tako je 1992. objavila "Sex", soft-core pornografsku knjigu s mnoštvom fotografija na kojima upravo ona pozira u različitim seksualnim pozama. Već prvog dana puštanja u prodaju knjiga se rasprodala u čak 150.000 primjeraka, a do danas je prodao više od 1,5 milijuna primjeraka. 

Madonna je priznala da je seks imao jako veliku ulogu u promicanju njezine karijere te da je mnogo puta spavala s muškarcima samo zbog poslovnog uspjeha. Trebala joj je usluga, oni bi je naplatili i to je to. Seks je za nju bio igra i sredstvo, a jedino doista značajno iskustvo vezano je za silovanje u njezinim ranim 20-ima. 

"To nikada neću moći zaboraviti", rekla je pjevačica o toj traumi. 

Madonna je postala majka 1996. rodivši Lourdes Mariu Leon, kćerkicu koju je dobiva sa svojim ljubavnikom i osobnim trenerom Carlosom Leonom. Udala za britanskog redatelja Guya Ritchieja 2000. godine i rodila sina Rocca Johna Ritchieja iste godine. Par se razveo 2008. nakon njegovih brojnih nevjera. 

Uoči proslave svog 50. rođendana Madonna se suočila s još osobnih izazova. Naime, većinu te godine provela je vodeći zakonsku bitku za posvojenje dječaka Davida Banda, kojeg je odgajala od 2006. Problem je bio u tome što je dječak rođen u Malaiju, a ta afrička država ne dopušta posvajanje stranim državljanima. Ipak, nakon što su se u bitku uključile mnogobrojne organizacije civilnog društva, Madonna je uspjela posvojiti dječaka i izvući ga iz bijede. 

2017. Madonna je posvojila još dvoje djece, blizance Estere i Stelle, također iz Malavija. 

Danas ova velika zvijezda i dalje održava koncerte i turneje koje se rasprodaju u minuti, a njezino bogatstvo i slava ne prestaju rasti. Čak i u sedmom desetljeću života pjevačica oduševljava svojom jedinstvenošću, stilom i izgledom, a strast za neobičnim i kontroverznim i dalje ju ne napušta. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

An Apple a day..................... .........❌🍎❌🍎 Even with one eye Madame ❌ can see the charlatans.! @mertalas @applemusic #todayatapple #madamex

Objavu dijeli Madonna (@madonna)

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Ecija Ojdanić (Foto: Instagram) Ecija Ojdanić (Foto: Instagram) Ecija Ojdanić (Foto: Instagram) Ecija Ojdanić (Foto: Instagram) +6 Ecija Ojdanić (Foto: Instagram) Celebrity Naša glumica u opuštenom izdanju:"Kosa mi nije srela šampon 5 dana ni lice šminku"  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene