Velika promjena

Počeo je kao model pa postao najzgodniji frajer Hollywooda, no danas ga na ulici ne biste ni prepoznali

Nick Nolte (Foto: Profimedia) Nick Nolte (Foto: Profimedia) profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nick Nolte (Foto: Profimedia) Nick Nolte (Foto: Profimedia) Nick Nolte (Foto: Profimedia) Nick Nolte (Foto: Profimedia) Nick Nolte (Foto: Profimedia) Nick Nolte (Foto: IMDB) Nick Nolte (Foto: IMDB) Nick Nolte (Foto: IMDB) Nick Nolte (Foto: IMDB) +0 Nick Nolte (Foto: Profimedia) Galerija

Nick Nolte nekoć je bio veliki holivudski ljepotan, ali danas izgleda neprepoznatljivo.

Glumac Nick Nolte danas je vremešni 78-godišnjak, no prije no što je pustio sijedu bradu ovaj je holivudski šarmer bio jedan od najpoželjnijih muškaraca svijeta. Karijeru je započeo kao model, a postao je slavni glumac velike karizme koji je bio nominiran za tri Oscara. 

Pogledaj i ovo Bill Murray (Foto: Profimedia) Tko bi rekao?! Na filmu je neodoljiv, no slavnog glumca mnogi optužuju za nasilje: "Da, imam reputaciju da je sa mnom teško raditi..."

Iako su desetljećima žene za njim uzdisale, a muškarci željeli biti mu nalik, danas je Nick Nolte gotovo neprepoznatljiv. Kuštrava sijeda kosa, vrećaste trenirke i košulje te ležerno ponašanje zamijenili su mišiće i utrenirano tijelo, pa mnogi ne bi ovog glumačkog velikana prepoznali ni da ga sretnu na ulici. 

Stvarnost je bila potpuno drugačija krajem 1960-ih kada je Nolte bio model u usponu. Reklamirao je traperice i bio zaštitno lice mnogih slavnih američkih brendova, a bio je vrlo tražen prvenstveno zbog izražajnog muževnog lica. Iako se nakon početka 1970-ih prestao baviti modelingom, njegov šarm i dalje je osvajao publiku pa je tako 1992. proglašen najseksipilnijim muškarcem na svijetu. 

Prvu glumačku ulogu dobio je u televizijskoj miniseriji "Rich Man, Poor Man", a u cijeloj se svojoj karijeri pojavio u više od 40 filmova. Među njegovim najpoznatijm filmovima definitivno su "Tanka crvena linija", "Rt straha", "Grad zločina" i "Dubina", a vrhunac slave postigao je 1990-ih kada su ga obožavatelji i kritika zasipali i komplimentima i nagradama. 

Ovaj se velikan nije povukao ni u novom mileniju, no smanjio je intenzitet snimanja pa se pojavljivao u samo onim filmovima u koje je stvarno vjerovao. Tako je glumio u "Tropskoj grmljavini" i "Ratniku", a snimio je i seriju "Luck" s Dustinom Hoffmanom koja se prikazivala na HBO-u. 

Za Noltea je prema njegovim riječima gluma više od karijere, ona je nešto što on nužno treba raditi. 

"Volim nestati u ulozi. Glumci nestaju u dobrim ulogama, naši osobni životi se izgube u rečenicama scenarija, obožavam taj osjećaj. Nikada se nisam želio baviti stvarnošću, u stvarnosti ništa ne ide glatko", objasnio je svoje osjećaje glumac u jednom intervjuu. 

Iako mu je karijera bila blistava, Nickov život nije prošao bez turbulencija. Davne 1965. bio je uhićen zbog krivotvorenja dokumenata i preprodaje istih, a dobio je i 45 godina zatvora te novčanu kaznu od 75.000 dolara. Iako to zvuči zastrašujuće, glumac se uspio izvući od služenja kazne jer je presuda na kraju bila odbačena. Ipak, kaznili su ga tako da mu je oduzeta mogućnost služenja u ratu i vojsci, a kako mu se kao mladiću činilo da mu je dužnost sudjelovati u Vijetnamskom ratu, zbog te kazne nije mogao ostvariti taj svoj san. Priznao se da je zbog toga mislio da je lošiji od drugih te da je osjećao kako nije dao obol svojoj domovini. 

Mnogo kasnije, 2012., Nolte je imao još jedan bliski susret s organima zakona pa je uhićen zbog sumnje da je vozio pijan u Malibuu. Tri dana nakon uhićenja prijavio se u kliniku za savjetovanje gdje je trebao raditi na svojim problemima s ovisnošću o alkoholu. Krvni nalazi su pokazali da je bio pod utjecajem droge koja se obično koristi za silovanje, no glumac je oštro opovrgnuo da ga je itko ikada silovao. 

Ni na ljubavnom planu mu nije bilo dosadno, pa se tako ženio čak četiri puta, a ima i dvoje djece. 

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Jane Seymour i Joe Lando (Foto: Instagram) Jane Seymour i Joe Lando (Foto: Instagram) Jane Seymour i Joe Lando (Foto: Instagram) Jane Seymour i Joe Lando (Foto: Getty Images) +1 Jane Seymour (Foto: Instagram) Celebrity Izgledaju bolje nego ikad: Žena vrač i Sully objavili zajedničku fotku nakon 21 godinu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene