Veliki skandal!

Zbog izgleda i kraljevskog statusa žene su nekad ludjele za njim, a šuškalo se i da ljubi Hrvaticu, no danas je jedna od najomraženijih osoba na svijetu

Princ Andrew (Foto: Getty Images) Princ Andrew (Foto: Getty Images) getty images 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Andrew (Foto: Getty Images) Princ Andrew (Foto: Getty Images) Princ Andrew (Foto: Getty Images) Princ Andrew (Foto: AFP) Princ Andrew (Foto: AFP) Princ Andrew i princ Charles (Foto: AFP) Sarah Ferguson i princ Andrew (Foto: Profimedia) Princ Andrew i kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) Princ Andrew i princ Charles (Foto: AFP) +0 Princ Andrew (Foto: AFP) Galerija

Princ Andrew jedno je vrijeme slovio kao najpoželjniji britanski neženja i činilo se kao da ima sve, a sada je optužen za pedofiliju.

Britansku kraljevsku obitelj trenutno trese jedan od najvećih skandala u njihovoj povijesti za koji je zaslužan sin kraljice Elizabete II. princ Andrew.

Pogledaj i ovo Kate Middleton morala je požuriti ili... Kate Middleton bila je prisiljena otkriti da ima rak? Procurile su informacije o prijetnjama s kojima se suočila

Virginia Roberts Giuffre podnijela je tužbu na okružnom sudu na Manhattanu u kojoj tvrdi da ju je princ seksualno zlostavljao u domu pokojnog pedofila Jeffreya Epsteina kada joj je bilo samo 17 godina. Optužbe protiv njega prvi put je u medijima iznijela još 2019. godine zbog čega je brzo postao najomraženija osoba u Velikoj Britaniji, a nekada se činilo kao da ima sve.

Kao mlađi sin britanske kraljice, nije bio pod tolikim pritiskom javnosti kao njegov stariji brat i nasljednik kraljevskog trona princ Charles, pa je opušteno mogao uživati u društvu ljepotica koje su se lijepile za njega. Jedno je vrijeme slovio i kao najpoželjniji britanski neženja no 1986. godine odlučio se skrasiti. Oženio je običnu djevojku iz susjedstva, Sarah Ferguson, u koju se zaljubio na Royal Ascotu, godišnjoj svečanosti i utrci konjima koja okuplja britansku elitu.

Andrew je sam dizajnirao njezin vjenčani prsten koji je ukrasio rubinima kako bi se slagali s vatrenom kosom njegove odabranice, a Ferguson je postala senzacija u britanskim medijima te su je smatrali odličnim dodatkom kraljevskoj obitelji i još jednom princezom iz naroda, uz Charlesovu Dianu.

Zajedno su dobili dvije kćeri, princeze Beatrice i Eugenie, no nakon šest godina braka i nekoliko obostranih afera su se rastali. Andrew se nakon razvoda nastavio družiti s ljepoticama, a jedna od njih bila je Hrvatica.

Riječ je o manekenki Moniki Jakišić koja je rođena u Osijeku, ali je s 10 godina s roditeljima se preselila u Veliku Britaniju uslijed ratnih razaranja.

Monika su u vrijeme kada se družila s Andrewom britanski mediji prozvali "hrvatskom senzacijom", a upoznao ih je zajednički prijatelj. Zajedno su viđeni i na romantičnoj večeri na kojoj su proslavili njegov 54. rođendan, kada je pao i poljubac u obraz. Monika je nakon te večere na svom profilu na Twitteru objavila fotografiju računa iz restorana, a na njemu se nalazio prsten. "Ovako stvari stoje", napisala je Monika uz objavu kojom je potaknula šuškanja da se par zaručio.

O svemu su se čak bili oglasili iz Buckinghamske palače i javno demantirali glasine te objasnili da su princ Andrew i Monika samo dugogodišnji prijatelji.

Andrew se 2019. godine, nakon skandala s Epsteinom, povukao s kraljevskih dužnosti i od tada se rijetko pojavljuje u javnosti, a osim Virginije, za seksualno napastovanje optužila ga je i Johanna Sjöberg koja je tvrdila da joj je princ dirao grudi dok su bili u Epsteinovu stanu 2001. godine.

  1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Kerry Katona (Foto: Profimedia) Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 7 Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 6 Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 4 +4 Kerry Katona (Foto: Getty Images) - 3 Nekad i sad Bila je slatkica i velika pop-zvijezda, no zahvatima se dovela do neprepoznatljivosti, a danas zarađuje na golišavim fotkama

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene