Prijatelji ih prodaju

Isplivao sadržaj osobnih pisama princeze Diane, nitko nije očekivao zbog čega je toliko žalila: "Nikad ne bih pristala na to"

Princeza Diana Princeza Diana Profimedia 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana Princ Harry i princeza Diana Princeza Diana s braćom Princeza Diana i princ Harry Princeza Diana - 6 Princeza Diana - 1 Princeza Diana - 3 Princeza Diana, Mohamed Al Fayed i Dodi Al Fayed Princeza Diana na dan tragične nesreće - 3 Paul Burrell i princeza Diana +3 Princeza Diana u Angoli Galerija

Tarek i Sussie Kassem odlučili su prodati osobna pisma pokojne princeze Diane koja im je sama pisala i u kojima im je otkrivala koliko joj je teško.

U javnost su procurila privatna pisma pokojne princeze Diane koja otkrivaju da ona zapravo ne bi pristala na razvod od kralja Charlesa da je znala da će cijela ta situacija biti tako očajna i ružna.

Pogledaj i ovo Kruna, The Crown Kakvo je vaše mišljenje? Jezivo stvaran prikaz Dianina emocionalnog i fizičkog stanja nije bio dovoljan da održi oduševljenje prema ovoj hit-seriji

Niz iskrenih pisama i bilješki koje govore o njezinu žaljenju zbog razvoda od Charlesa i kritiziraju kraljevsku obitelj uskoro će se naći i na aukciji, gdje će postići cijenu od vrtoglavih 90 tisuća funti. Pokojna princeza od Walesa pisala je o temama kao što su izoliranost i strahovi da joj prisluškuju telefon, a na prodaji će se naći zbirka od 32 pisma i čestitki koji su napisani između 1995. i 1996. godine, a bili su namijenjeni njezinim bliskim prijateljima Susie i Tareku Kassemu.

Par se sada odlučio riješiti svih pisama jer smatra da je njihovo posjedovanje velika odgovornost koju ne žele prenijeti na svoju djecu, no zadržat će neka svoja osobnija i povjerljivija pisma. Ova ostala prodavat će se pojedinačno, a prihod će biti doniran dobrotvornim organizacijama koje je podržavala Diana.

U jednom od njih, napisanom 28. travnja 1996. godine, Diana piše kako je otkazala odlazak u operu zbog napetosti i pritiska koji je na nju vršen sa svih strana.

"Proživljavam vrlo teške trenutke, a pritisak je ozbiljan i dolazi sa svih strana. Ponekad je preteško držati glavu gore, a danas sam na koljenima i samo žudim da ovaj razvod prođe jer je moguća cijena ogromna", napisala je Diana.

Njezin rukopis, inače otvoren i tečan, kvari se prema kraju pisma, ukazujući na to kako se borila sama sa sobom dok ga je pisala.

20. svibnja 1996. godine Diana je napisala Susie i da su telefoni u Kensingtonskoj palači prisluškivani.

"Da sam prije godinu dana znala što ću doživjeti prolazeći kroz ovaj razvod, nikad ne bih pristala na njega. To je očajno i ružno", napisala joj je.

Pokojna princeza u mnogim pismima srdačno zahvaljuje paru, koji je prvi put upoznala u kolovozu 1995. tijekom svojih redovitih posjeta bolnici Royal Brompton, što joj je pružio veliku emocionalnu podršku.

"Možda su me opisali kao leptira, ali ne želim odletjeti iz ove divne obitelji", napisala je Diana 2. prosinca 1995. godine, samo dan nakon što je kraljica Elizabeta savjetovala njoj i Charlesu da se razvedu, pritom misleći na obitelj Kassem. Više puta im je zahvalila što su bili uz nju i što su slušali sve njezine priče i kako joj je lijepo biti s njima u troje. Diana je u pismima otvoreno napadala članove kraljevske obitelji te otkrivala povjerljive detalje i koliko joj je bilo teško.

"Neizmjerno sam dirnuta koliko ste oboje zaštitnički nastrojeni prema meni. Nisam navikla na to", priznala im je.

Obitelj Kassem, koja i danas živi u Londonu, pisma će prodati 16. veljače kod aukcionara Lay's u Penzanceu, a već sada postoji velik interes za njih.

1/36 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 4 Maja Šuput - 5 Maja Šuput - 6 Maja Šuput - 8 +31 Maja Šuput - 9 Celebrity Šuput pokazala kako preslatki Bloom prvi put uživa u zimskim radostima: "Živi bolje nego ministar!"

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Gisele Bündchen Gisele Bündchen Gisele Bundchen Gisele Bündchen - 1 +27 Gisele Bündchen - 5 Celebrity Tri mjeseca poslije rastave pokazala je gole grudi ispod prozirne haljine i dokazala da izgleda bolje no ikad!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene