Fotografije obišle svijet

Nikad prežaljena Diana svoju je posljednju humanitarnu misiju odradila u susjednoj nam BiH, a susret s jednom osobom jako ju je pogodio

Princeza Diana Princeza Diana Profimedia 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana - 4 Princeza Diana - 3 Princeza Diana - 2 Princeza Diana - 1 Princeza Diana - 3 Princeza Diana - 1 Princeza Diana - 2 Princeza Diana - 3 Princeza Diana Princeza Diana - 2 +20 Princeza Diana Galerija

Princeza Diana je 9. kolovoza 1997. godine bila u svojoj posljednjoj humanitarnoj misiji u sklopu koje je posjetila Bosnu i Hercegovinu.

Nikad prežaljena princeza Diana na današnji je dan prije točno 26 godina bila na svojoj posljednjoj humintarnoj misiji i to onoj u susjednoj nam Bosni i Hercegovini, koja je na nju ostavila poseban utiska.

Diana je tamo provela ukupno tri tijekom koja je posjetila Tuzlu, Zenicu, Gračanicu i Sarajevo u kojima je razgovarala i družila se s lokalnim stanovništvom i žrtvama koje su stradale od mina.

Upravo tada su nastale i neke od njezinih posljednjih fotografija i iste su obišle svijet jer su vijest o njezinu posjetu Bosni i Hercegovini prenijeli svi najvažniji mediji. Diana je snimljena kako razgovara i grli ljude, posjećuje njihove skromne domove, a neki od njih su nakon što ih je posjetila dobili i prijeko potrebene proteze.

No jedan susret za Dianu je bio emotivan i to onaj s djevojčicom imena Mirzetom i Buče Potoka koja je u nesreći s minom izgubila nogu, a koja je oko vrata nosila lančić s privjeskom natpisa "love" što se princezi jako svidjelo.

Fotografije njihova susreta pogledajte OVDJE

"Nažalost, nije bilo dovoljno vremena da posjetim Mostar dok sam bila u BiH, ali posjetila sam ljude koji su nastradali od mina i njihove obitelji. Bila sam duboko dirnuta iskustvom koje je očvrsnulo moju odluku da osiguram da svijet ne zaboravi da oni koji su bili tako nepotrebno osakaćeni ovim groznim oružjem trebaju pomoć i podršku u godinama koje dolaze", napisala je Diana u pismu koje je nakon posjete Bosni i Hercegovini poslala poznatoj humanitarki Dilys Cheetham i zahvaljuje joj na pomoći toj zemlji.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene