brojni detalji

Prezirala je pravila: Svi trenuci u kojima je princeza Diana prekršila protokl i napravila po svom

Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) Princeza Diana (Foto: AFP) Princeza Diana i Dodi Fayed (Foto: Profimedia) Princeza Diana (Foto: Profimedia) Princeza Diana u Africi (Foto: Profimedia) Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Princeza Diana (Foto: Profimedia) Princeza Diana (Foto: Profimedia) +0 Charles, Diana (Foto: Profimedia) Galerija

Princeza Diana jedna je od rijetkih pripadnica britanske kraljevske obitelji koja je na brojne načine kršila kraljevski protokol, no unatoč svemu jedna je od omiljenih princeza u javnosti.

Princeza Diana bila je "princeza naroda", kako su je brojni nazivali. Ljudi su je voljeli, a čak ni nakon rastave od princa Charlesa nisu promijenili mišljenje o njoj. Do danas je ostala jedna od omiljenih članica britanske kraljevske obitelji, a unatoč svom kratkom životu, ostavila je golemi trag u svijetu.

Pogledaj i ovo Kate Middleton - 4 Nevjerojatno! Nove fotografije Kate Middleton mnoge su podsjetile na vječne Dianine scene izlaska iz automobila, od ovoga ćete se naježiti!

U kolovozu 1997. godine poginula je u prometnoj nesreći u Parizu, a imala je tek 36 godina. Diana je često govorila kako se ne vodi kraljevskim pravilima, već svojim srcem, zbog čega je često upadala u nevolje. Često je kršila i kraljevski protokol, a prisjetili smo se nekoliko detalja koji su ostali upečatljivi.

Članovi kraljevske obitelji inače daju izraditi poseban zaručnički prsten, no Diani se to nije svidjelo te je svoj sama izabrala - iz kataloga. U to je vrijeme imala 19 godina, a taj je prsten nosila i supruga njezina starijeg sina Kate Middleton. I na samome je vjenčanju prekršila protokol. Za razliku od generacija prije nje, Diana je sama napisala vjenčane zavjete. Umjesto da kaže kako će "slušati" princa Charlesa, udala se na svoj način. Isto su napravili William i Kate 30 godina kasnije.

Princeza je prvo dijete dobila s 20 godina, a sama je odabrala imena za oba sina. Charles je htio da se William zove Arthur, a Harry Albert, no na kraju je bilo kako je ona htjela. Za razliku od ostatka kraljevskih mama, Diana je dojila oba sina.

Također, sinovi su s njom provodili blagdane te su odlazili na kraljevska putovanja s roditeljima. Brojni kraljevski eksperti složili su se kako su William i Harry imali sreće što je Diana odlučila ponašati se kao prava mama, za razliku od prijašnjih kraljevskih generacija. Roditeljstvo joj je uvijek bilo na prvom mjestu, a zbog toga je ponekad zanemarivala i svoje kraljevske dužnosti.

Bila je modna ikona, nakon razvoda nije nestala

Na njezin zahtjev William je postao prvi nasljednik krune koji je išao u javni vrtić, a ne u privatni. Često je sa sinovima kršila kraljevski protokol jer je htjela da vide život izvan zidova kraljevske palače. U posjetu Disneyworldu čekali su red kao svi drugi ljudi, jeli su hamburgere u McDonald'su te su posjećivali bolnice i skloništa za beskućnike još kao dječaci.

Diana je obožavala modu te je često izlazila izvan okvira kraljevskog pravila odijevanja. Često je pokazivala svoje duge noge i nije se sramila kraćih haljina u javnosti. Brzo je postala modna ikona, a pazila je na svaki detalj. Ogrlicu koju je od kraljice dobila kao vjenčani poklon na službenom putovanju u Australiju nosila je poput tijare.

S medijima je razgovarala drugačije od ostalih članova obitelji. Htjela je imati pod kontrolom novinare i paparazze koji su je stalno pratili te je htjela da se vidi njezina strana priče.

Za BBC je 1995. godine dala samostalni intervju koji je gledalo više od 21 milijun Britanaca, a iako je kasnije navodno požalila, u javnosti se držala samouvjereno. Ispričala je sve o dugogodišnjoj vezi princa Charlesa i Camille Parker-Bowles te je priznala sve detalje o kojima se govorkalo godinama. O svom je braku pričala realno, bez dodavanja blistavih detalja, rekla je kako je bila zaljubljena u svoga supruga, no on ju je iznevjerio. Javno je progovorila i o bulimiji s kojom se borila te o mentalnim problemima koje je imala.

Nakon razvoda od princa Charlesa Diana nije nestala iz medija. Bila je u vezama s nekoliko muškaraca, uključujući i Dodija Al Fayeda, s kojim je bila na ljetovanju u Saint-Tropezu 1997. godine, nekoliko tjedana prije nego što je poginula. S njima je bio i njezin sin, princ William. Odbijala je formalnost, zbog čega su ju voljeli brojni obožavatelji diljem svijeta.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Gianluca Vacchi (Foto: Getty Images) Gianluca Vacchi (Foto: Getty Images) Gianluca Vacchi (Foto: Getty Images) Gianluca Vacchi (Foto: Instagram) +2 David Guetta i Gianluca Vacchi (Foto: Profimedia) Celebrity Sjećate se njega? Najzgodniji "djedica" milijunaš čeka dijete s 27 godina mlađom djevojkom

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene