Ma znate ih sve!

Važno je i sudjelovati: Ove pjesme izgubile su na Dori, a postale su i veći hitovi od pobjedničkih!

In Magazin: Alen Vitasović - 6 In Magazin: Alen Vitasović - 6 In Magazin 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 In Magazin: Alen Vitasović - 6 Galerija

Ususret ovogodišnje Dore prisjetili smo se nekih od najvećih hitova s dosadašnjih izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije koji nisu bili pobjednički.

U subotu 19. veljače Hrvati biraju svojeg novog predstavnika za Eurosong.

Prošle godine na Dori je pobijedila Albina s pjesmom "Tick-Tock", a svoju sreću ove će godine okušati 14 izvođača.

Svi, naravno, žele pobijediti, no prošlost je pokazala da je nekad zbilja samo važno i sudjelovati.

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije održava se od 1992. godine i ispočetka se zvao Crovizija, a od tada je Dora izrodila brojne hitove, od kojih mnogi nisu bili pobjedničke pjesme.

Mi smo se prisjetili upravo tih "gubitničkih" pjesama koje su postale golemi hitovi i pjevaju se i danas, a sigurno ćete ih znati sve.

Tony Cetinski - "Nek’ te zagrli neko sretniji"

Godinu dana prije nego je pobijedio na Dori s pjesmom "Nek’ ti bude ljubav sva", Tony je otpjevao još jedan hit koji od 1993. uspješno odolijeva zubu vremena i završio na 6. mjestu. Te godine pobjedu je odnijela grupa Put s pjesmom "Don' Ever Cry".

Minea - "Good boy"

I 27 godina nakon što je Minea na Dori s ovom pjesmom završila na 8. mjestu, nijedan kućni tulum ne prolazi bez ovog dance hita. Pobjedu su te 1995. godine odnijeli grupa Magazin i Lidija s pjesmom "Nostalgija".

Divas - "Sexy cool"

Dok su Divasice još žarile i palile domaćom scenom okušale su svoju sreću na Dori i 1996. završile na 6. mjestu, a pobjedu je odnijela Maja Blagdan s pjesmom "Sveta ljubav".

Magazin - "Opijum"

Dok je Jelena Rozga pjevala u Magazinu, na Dori su se predstavili s hitom "Opijum" koji je 1997. godine završio na 7. mjestu. Te godine nas je na Eurosongu predstavljala grupa E.N.I. s pjesmom "Probudi me".

Petar Grašo - "Idi"

I Grašo je 1997. na Dori otpjevao hit koji se sluša do danas, a pobjeda mu je odmakla za dlaku i završio je na 2. mjestu.

Alen Vitasović - "Ja ne gren"

Alen Vitasović je o oštarijama pjevao i prije 22 godine i na Dori 2000. zauzeo 9. mjesto, a pobjeda je pripala Goranu Karanu s pjesmom "Ostani".

Vanna - "Kao rijeka"

Vanna je 2000. godine na Dori završila na 2. mjestu, ali je pjesma "Kao rijeka“ ostala veći hit od pjesme "Strune ljubavi" s kojom nas je 2001. predstavljala na Eurosongu.

Giuliano - "Srna i vuk"

I Giuliano je 2000. godine na Dori otpjevao jedan bezvremenski hit, a on se plasirao na visoko 3. mjesto.

Nina Badrić - "Čarobno jutro"

Ninina megauspješna balada zamalo joj je donijela pobjedu na Dori 2003. godine, no završila je na 2. mjesto, a na Eurosong je otišla Claudia Beni s pjesmom "Više nisam tvoja".

Maja Šuput i EnJoy - "Čista petica"

Dok je Šuput još bila na svojim glazbenim počecima s grupom EnJoy, otpjevala je ovaj hit s kojim je na Dori 2003. zauzela 6. mjesto.

Merita’s & Massimo - "Odjednom ti"

Balada koju su skupa otpjevali Massimo i grupa Meritas na Dori 2004. godine zauzela je 7. mjesto, a pobijedio je Ivan Mikulić s pjesmom "Daješ mi krila".

Luka Nižetić & klapa Nostalgija - "Proljeće"

Luka je jedan od svojih najvećih hitova otpjevao na Dori 2005. i završio na 6. mjestu, a te su nas godine na Eurosongu predstavljali Boris Novković i Lado s pjesmom "Vukovi umiru sami".

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Bella i Gigi Hadid (Foto: AFP) Gigi i Bella Hadid (Foto: AFP) Gigi i Bella Hadid (Foto: Profimedia) Gigi i Bella Hadid (Foto: Profimedia) +0 Bella i Gigi Hadid (Foto: AFP) Celebrity Slavne sestre pozirale kao od majke rođene i srušile društvene mreže, a fotka je zbog jednog detalja poprilično jeziva

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene