OGLAS

Nije za ljude slaboga srca: 10 najboljih kaskaderskih scena

PR PR Foto: PR

Dok svi ljubitelji akcije, ali i “obični” znatiželjnici hrle u kina pogledati „Kaskadera“, mi podsjećamo na neke kultne scene koje su kaskaderskom koreografijama filmove učinile nezaboravnima.

KINOFILM – hrvatski filmski web magazin donosi vam ovu priču

Svaka čast glumcima, no bez kaskadera ne bi bili ni upola dobri kao što jesu. Iako gotovo svakodnevno riskiraju ozljede, pa i ona po život opasne, uvijek ostaju u sjeni. Dok glumci koje kaskaderi zamjenjuju u opasnim filmovima šeću crvenim tepisima, oni vjerojatno kod kuće pred televizijskim prijenosom gala filmskog događaja drže led na bolnim ozljedama. Za njih nema Oscara i medijske popularnosti…

Zapravo, nije bilo do sada, odnosno do filma Kaskader kojim je cijenjeni redatelj David Leitch odao počast svom prvom zanimanju. Kako je sam rekao, njegov je novi film “ljubavno pismo” kaskaderstvu kao zanimanju koje je, između ostalog, “napisao” u Guinnessovu knjigu rekorda. Naime, Leitch je filmom želio skrenuti pozornost na kaskadere, opasnosti kojima su izloženi, ali i njihovim vještinama, odvažnosti i hrabrosti pa je tako u filmu oboren i jedan kaskaderski rekord, piše Kinofilm.

Njegovu namjeru realizirao je Ryan Gosling koji tumači naslovnu ulogu, a bez obzira na to jeste li Kaskadera već pogledali ili to tek namjeravate učiniti, svakako bacite oko na neke od najboljih kaskaderskih scena….

PROČITAJTE VIŠE NA KINOFILMU:

U kina dolazi biografski film o Leonbardu Da Vinciju
Emma Stone više ne želi da ju zovemo - Emma
Ryan Gosling: „Ovo je nešto najluđe što sam napravio“

10. Policijska priča (Police Story, 1985.)

Jackie Chan ime je koje se jednostavno mora spomenuti kad je ova tema u pitanju pa najbolje da to odmah napravimo. Izvođač, ali i “autor” brojnih akcijskih koreografija, ujedno i majstor borilačkih vještina, svoju je tehniku, snagu, utreniranost i kreativnom pokazao u brojnim filmovima, a mi ovom prilikom spominjemo prvi film u serijalu Policijska priča (koju je borilačka legenda i režirala), a u kojoj tumači uspješnog policajca koji nastoji dokazati svoju nevinost s obzirom na to da mu je mafija “smjestila” ubojstvo policajca.

Jedna od najupečatljivijih scena u filmu odvija se u trgovačkom centru, gdje Chan izvodi seriju zahtjevnih kaskaderskih padova kroz staklene panele i duž metalnih šipki. Scena kulminira njegovim spektakularnim klizanjem niz visoki stup obavijen božićnim svjetlima, što rezultira ozbiljnim opeklinama koje je Chan stvarno zadobio tijekom snimanja.

Naime, Jackie Chan je poznat po tome što sam izvodi sve svoje vratolomije što svakako doprinosi autentičnosti, a onda posredno, i popularnosti filmova i njega samoga.

Kojih su ostalih 9 najboljih kaskaderskih scena pročitajte na Kinofilmu, web magazinu koji donosi najzanimljivije vijesti iz svijeta filma.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene