Misterij!

Kraljicu Elizabetu fotografi su pratili na svakom koraku, ali fotografije na kojima je trudna ne postoje: "Mrzila je tu riječ"!

Kraljica Elizabeta, princ Philip, princeza Anne i kralj Charles Kraljica Elizabeta, princ Philip, princeza Anne i kralj Charles Profimedia 1/36 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta s obitelji Kraljica Elizabeta i Zara Tindall - 3 Princ Harry i kraljica Elizabeta II. - 3 Princ Harry i kraljica Elizabeta II. - 2 Kraljica Elizabeta i psi korgiji - 12 Kraljica Elizabeta i psi korgiji - 11 Kraljica Elizabeta i psi korgiji - 9 Kraljica Elizabeta II. u posjetu Australiji - 7 Kraljica Elizabeta II. u posjetu Australiji - 6 +25 Kraljica Elizabeta II. u posjetu Australiji - 5 Galerija

Kraljica Elizabeta nikada nije bila fotografirana trudna, postoji tek jedna zabilježen trenutak na kojoj joj se trudnički trbuh tek nazire.

Život kraljice Elizabete pratio se pod povećalom gotovo od njezina rođenja i ranog djetinjstva i iako je javnost znala gotovo sve o njoj, jedan je detalj uspjela sakriti i to čak četiri puta. Naime, pokojna kraljica je rodila četvero djece, među kojima i aktualnog kralja Charlesa III., no iz razdoblja njezinih trudnoća postoji tek jedna fotografija na kojoj joj se trbuščić tek bio nazirao.

Pogledaj i ovo Princ William i Kate Middleton Posebna lokacija William i Kate nakon godinu dana stigli na njima važno mjesto, njihov boravak tamo obilježit će i pomalo tužan dan

Razlog tome je što su nekada trudnice bile posebno zaštićene od javnosti i objavljivanje njihovih fotografija smatralo se tabuom. Jedina fotografije kraljice trudne je ona iz siječnja 1960. godine, kada je bila trudna sa svojim trećim djetetom, princem Andrewom. Mjesec dana kasnije Elizabeta je postala prva vladajuća monarhkinja koja je rodila u 103 godine jer su i kralj Charles III. i princeza Anne bili rođeni prije nego što je postala kraljica.

Prema pisanju Harpers Bazaara, kraljica nije smjela ni objaviti da je trudna, a javnosti je rečeno da će obustaviti svoje kraljevske dužnosti.

"Njezino kraljevsko visočanstvo princeza Elizabeta neće preuzimati javne angažmane nakon kraja lipnja", službena je izjava koju je 1948. godine izdala Buckinghamska palača kada je bila trudna s Charlesom, a uz to nisu bile snimljene ni fotografije kraljice na bolničkim stepenicama, kao što je običaj danas kada se rodi kraljevska beba.

Princ William bio je prvi nasljednik koji je rođen u bolnici i već dan nakon njegova rođenja, princeza Diana i princ Charles snimljeni su dok su izlazili iz bolnice St. Mary u Paddingtonu i od tada je započela tradicija da kraljevske bebe debitiraju na bolničkim stepenicama, jer je javnost željno iščekivala njihovo prvo pojavljivanje.

Kraljica Elizabeta je navodno i mrzila riječ 'trudna' pa ju je zabranila koristiti u svojoj prisutnosti jer ju je smatrala vulgarnom te je inzistirala na tome da ljudi o trudnicama govore koristeći neke stare engleske fraze.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Christopher Schwarzenegger Christopher Schwarzenegger Christopher Schwarzenegger Christopher Schwarzenegger +11 Christopher Schwarzenegger i Maria Shriver Nekad i sad Sin slavnog snagatora skrivao se od javnosti zbog izgleda, koji mu je teško padao, a sada impresionira sve oko sebe!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Nives Celzijus Nives Celzijus i Ivana Mišerić - 2 Nives Celzijus i Ivana Mišerić - 3 Nives Celzijus +26 Nives Celzijus Celebrity Nives Celzijus u bijeloj pripijenoj haljini pokazala i više nego što je trebala, jedan detalj posebno se isticao

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene