Izgrađena 1831.

Evo kako izgleda kuća u kojoj se oporavlja Kate Middleton, mnogi misle da za njezino trenutačno stanje i nije najbolje mjesto!

Kate Middleton - 1 Kate Middleton - 1 Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Adelaide Cottage - 3 Adelaide Cottage - 1 Adelaide Cottage - 2 Kate Middleton - 2 Kate Middleton - 4 Kate Middleton - 2 Kate Middleton - 1 Kate Middleton i princ Willam Kate Middleton Kate Middleton +19 Kate Middleton i princ William - 3 Galerija

Kate Middleton oporavljat će se od operacije abdomena u Adelaide Cottageu, no neki misle da to i nije idealno mjesto za njezin oporavak.

Princeza od Walesa vratila se kući u Adelaide Cottage u Windsor Great Parku dok se nastavlja oporavljati od operacije abdomena. Kraljevsku rezidenciju s četiri spavaće sobe dijeli sa suprugom princem Williamom i troje djece, princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom.

Međutim, nekretnina izgrađena 1831. za suprugu Williama IV., kraljicu Adelaide, možda nije najprikladniji izbor za Kate zbog svoje hladne unutrašnjosti, tvrdi kraljevski stručnjak.

Bivši kraljevski dopisnik BBC-ja Michael Cole rekao je za GB News da obiteljska kuća apsolutno nije idealno mjesto za oporavak od operacije, a citirao je tekst o posjedu koji je napisala Rosemary Townsend.

''U svojim je memoarima napisala da je to bilo najhladnije mjesto na koje je naišla u cijelom svom životu. Dakle, možda nije najbolje mjesto da se počnemo osjećati bolje, posebno u ovoj prilično hladnoj zimi u kojoj trenutačno uživamo.''

Kate i obitelj preselili su se u kolibu u ljeto 2022. godine. Njihova je preferencija bila rezidencija koja ne zahtijeva renoviranje niti dodatne sigurnosne mjere. Osim toga, četiri spavaće sobe smatrale su dovoljnima jer nema članova osoblja koji žive s njima. Umjesto toga, pomoćnici putuju do objekta kada su njihove usluge potrebne.

Pogledaji ovo Maria Borrallo Zanimljivosti Ova posebna žena odigrat će ključnu ulogu u životu Kate Middleton u sljedećim mjesecima, a odabrana je s posebnim razlogom!

Smještena u srcu privatnog kraljevskog parka Crown Estatea od 655 hektara, Adelaide Cottage izgrađena je 1831. godine kao utočište za suprugu Williama IV., kraljicu Adelaide od Saxe-Meiningena.

Također je poznato da je to bio omiljeni dom kraljice Viktorije jer je tamo često uživala doručkovati. Ipak, najpoznatiji bivši stanovnik mora biti bivši ljubavnik pokojne princeze Margarete, kapetan grupe Peter Townsend, čija je afera s kraljičinom sestrom izazvala nacionalni skandal.

Kućica je 2015. godine doživjela veliku obnovu, što je značilo da princ William i Kate nisu morali izdvajati milijune u preuređenje kuće.

Adelaide Cottage i dalje se može pohvaliti izvornim značajkama, uključujući mramorni grčko-egipatski kamin i glavnu spavaću sobu sa zaobljenim stropom s pozlaćenim dupinima i ukrasima od užadi koji su iskorišteni s kraljevske jahte Royal George. Imanje ima sedam zatvorenih ulaza i izlaza u dvorac Windsor, tako da obitelj može dolaziti i odlaziti u relativnoj privatnosti.

U godinama nakon Drugog svjetskog rata Adelaide Cottage bila je dom kapetana Petera Townsenda i njegove prve žene Rosemary.

Unatoč blizini Windsora, životni uvjeti u kolibi bili su u oštroj suprotnosti. Struja se do nje dovodila preko kabela iz dvorca Windsor, ali je bila toliko slaba da su se odjednom mogli koristiti samo usisavač i mala električna grijalica. Interijer kolibe navodno je bio tmuran, s viktorijanskim tapetama i teškim namještajem.

Princeza Margaret, zajedno sa svojom sestrom, tada princezom Elizabetom, i majkom, kraljicom Elizabetom, redovito bi pile čaj u vrtovima kolibe s Townsendovima i njihova dva mala sina. Townsend i njegova obitelj napustili su Adelaide Cottage 1952., kada se razveo od Rosemary. Otad je kućica bila dom nizu dobro povezanih dvorjana.

Na samo 45 minuta vožnje žive i roditelji Kate Middleton, a još je bliže Frogmore Cottage, koji Meghan Markle i princ Harry koriste kada posjećuju Ujedinjeno Kraljevstvo.

Pogledaji ovo Kralj Charles III. Celebrity Kralj Charles vratio se kući nakon zabrinjavajućih vijesti, pogledajte u kakvom je stanju napustio bolnicu

Podsjetimo, princeza Kate Middleton puštena je iz bolnice na kućni oporavak nakon što je gotovo dva tjedna provela u bolnici nakon operacije abdomena. S obzirom na zahvat na abdomenu, njezin oporavak trajat će duže od četiri mjeseca kako su najavili na početku, a britanski stručnjaci govore da je princeza tek na početku. Iako nisu otkrili zbog čega je točno operirana, nagađa se da bi mogla biti riječ o operaciji slijepog crijeva, žučnog kamenca ili bruha.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Elsa Pataky - 5 Elsa Pataky i Chris Hemsworth Elsa Pataky i Chris Hemsworth Elsa Pataky i Chris Hemsworth +25 Elsa Pataky - 4 Celebrity Ovom tijelu nije odolio ni njezin pet godina mlađi muž, šuškalo se da imaju problema, ali nove paparazzo fotke govore drugu priču

1/39 >> Pogledaji ovu galeriju Andrej Plenković i kći Mila Andrej Plenković i kći Mila Andrej Plenković i kći Mila Andrej Plenković i kći Mila +34 Andrej Plenković na Interliberu - 2 Celebrity Andrej Plenković stigao na misu s najdražom pratnjom, pogledajte preslatki obiteljski trenutak koji su zabilježili fotografi

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene