Ovo se čekalo!

Oliveru Dragojeviću pet i pol godina nakon smrti odana posebna počast, evo i tko je za sve zaslužan

Oliver Dragojević Oliver Dragojević Duje Klaric/Cropix 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Jadrolinijin trajekt Vela Luka preimenovan je u Oliver Jadrolinijin trajekt Vela Luka preimenovan je u Oliver Oliver Dragojević Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 1 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 2 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 4 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 6 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 1 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 2 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 3 +19 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 4 Galerija

Jadrolinijin novi trajekt, koji je izvorno nazvan "Vela Luka", preimenovan je u "Oliver" i dobio je novi natpis.

U brodogradilištu Viktor Lenac u Rijeci trajekt Oliver ovih je dana dobio i svoj natpis.

Novonabavljenom brodu Jadrolinije izvorno je odabrano ime Vela Luka, no jedan prijedlog je promijenio sve. Nakon zaprimljenog prijedloga Hrvatske glazbene unije za preimenovanjem broda prihvaćeno je novo ime - Oliver, u čast neprežaljenom Oliveru Dragojeviću koji je preminuo prije pet i pol godina.

Trajekt Oliver plovit će na liniji Split - Vela Luka - Ubli te će u svojim svakodnevnim plovidbama doticati rodno mjesto Olivera Dragojevića. Naš glazbenik je 2018. ispraćen na posljednji počinak katamaranom Jadrolinije, a na ovaj način mu se iskazuje počast kakvu je zaslužio, javljaju fotoreporteri Pixsella. Fotografije trajekta pogledajte u galeriji.

Podsjetimo, bliski prijatelji i kolege Olivera Dragojevića uputili su službenu inicijativu prema Jadroliniji da svoj brod nazove upravo po legendarnom glazbeniku.

"Može ulica, može spomenik, ali mislim da je najljepše od svega da on dobije ime broda. Jadrolinija je njega odvela na njegovu zadnju plovidbu prema Vela Luci. Kontaktirali smo obitelj, oni su se tim složili, dapače, drago bi im bilo da brod nosi ime Oliver", rekao je ranije Tomislav Mrduljaš, predsjednik HGU Split za Dnevnik Nove TV.

Trajekt je kupljen u Grčkoj i stigao je kao pojačanje za vezu kopna s Korčulom, otoku na kojem je morski vuk svakog ljeta pronalazio svoj mir.

Početkom ožujka objavljena je i nova Oliverova pjesma "Ne mogu ti reći" i popratni videospot u kojem glumi njegov unuk Toni, a sve na inicijativu njegove obitelji koja je dvije godine preslušavala materijale koji su ostali iza njega.

Još pjesama koje su ostale iza legendarnog glazbenika, a koje nisu objavljene dosad, naći će se na albumu naziva "Dolaziš", koji bi trebao izaći najesen.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Ante Gelo sa sinovima Janom i Gašparom Ante Gelo sa sinovima Janom i Gašparom Ante Gelo s Vesnom Dragojević i sinovima Janom i Gašparom Ante Gelo - 1 +9 Ante Gelo - 2 Celebrity Jedan od naših najpoznatijih glazbenika ponosno pozirao sa svojim sinovima, s njihovom majkom razišao se prošle godine zbog nove ljubavi

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Partner Ive Jerković Iva Jerković s ocem Iva Jerković - 1 Iva Jerković - 2 +25 Iva Jerković - 3 Celebrity Jedna od najljepših Hrvatica objavila rijetku fotografiju svojeg partnera, kojeg je godinama uspješno skrivala od javnosti: "Najbolji muškarac na svijetu!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene