Zaslužio je!

Evo na koji će se način odati počast neprežaljenom Oliveru: ''Kontaktirali smo obitelj, složili su se''

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Oliver Dragojević - 5 In Magazin: Oliver Dragojević - 6 In Magazin: Oliver Dragojević - 3 In Magazin: Oliver Dragojević - 2 Oliver Dragojević na Runjićevim večerima 2007. - 1 Tedi Spalato i Oliver Dragojević Nina Badrić i Oliver Dragojević Oliver Dragojević - 3 Oliver Dragojević - 2 Oliver Dragojević +11 Oliver Dragojević Galerija

Jadro-liniji stigla je molba prijatelja i kolega Olivera Dragojevića da po njemu nazovu trajekt za Vela Luku, ovo bi, kažu, bio najbolji način da se pjevaču oda počast.

Bliski prijatelji i kolege Olivera Dragojevića uputili su službenu inicijativu prema Jadro-liniji da svoj brod nazove upravo po legendarnom glazbeniku.

Novi trajekt nacionalnog brodara nalazi se na remontu, a za koji mjesec povezat će Split i Velu Luku, dva grada koja su obilježila Oliverov život.

Nekoliko godina nakon njegova odlaska, iz glazbenih krugova stiže prijedlog kako odati počast Oliveru Dragojeviću.

''Može ulica, može spomenik, ali mislim da je najljepše od svega da on dobije ime broda. Jadrolinija je njega odvela na njegovu zadnju plovidbu prema Vela Luci. Kontaktirali smo obitelj, oni su se tim složili, dapače, drago bi im bilo da brod nosi ime Oliver'', govori Tomislav Mrduljaš, predsjednik HGU Split.

Trajekt kupljen u Grčkoj, a koji stiže kao pojačanje za vezu kopna s Korčulom, trenutačno je na remontu u Rijeci. Iako je već nazvan "Vela Luka" iz Jadrolinije su nam potvrdili da će se razmotriti prijedlog koji je stigao iz Hrvatske glazbene unije.

''Ne bi se trebali puno dvoumit oko toga sigurno jedan od ovih brojnih trajekata to zaslužuje. Kako Oliver tako i Velalučani i Korčulani'', kaže prolaznik.

''Perfektan pjevač, stari pjevač poznat u cijeloj Jugi. To je vrh vrh što se tiče pjevača. U svakom slučaju dobra ideja'', dodaje prolaznik iz Sarajeva.

Morski vuk svakog ljeta mir je pronalazio upravo na otoku.

''Oliver je najbolji mislim svima. Naravno da je to dobra ideja. Zašto ne? To bi bilo baš super da ostane kao uspomena'', kaže jedna stanovnica.

Inicijatori predlažu i kutak na trajektu koji će svima pokazati da cijenimo pjevača čiji glas je utkan u memoriju svih nas.

Naša je stvarno želja da mi ovo ljeto odemo s brodom Oliver u muzej Olivera u Vela Luci. I da odemo na feštu Oliverovih dana u Vela Luci. Mislim da bi to bilo fantastično'', zaključuje Mrduljaš.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene