Ovo će biti zanimljivo

Evo što sve obuhvaća Gatesovo bogatstvo vrijedno nevjerojatnih 130 milijardi dolara i što bi sve moglo pripasti uskoro bivšoj supruzi!

Bill Gates (Foto: Getty Images) Bill Gates (Foto: Getty Images) Getty Images 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Bill Gates (Foto: Getty Images) Bill Gates (Foto: AFP) +0 Bill Gates (Foto: Getty Images) Galerija

Imovina Billa Gatesa procjenjuje se na 130 milijardi dolara, a on i supruga Melinda nisu potpisali predbračni ugovor, pa raspodjela bogatstva tek slijedi.

Razvod Billa i Melinde Gates bit će ujedno i najveća podjela zajedničke imovine otkako su se razveli vlasnik Amazona Jeff Bezos i njegova, danas bivša supruga MacKenzie 2019. godine. Naime, Billovo bogatstvo procjenjuje se na 130 milijardi dolara, što ga čini četvrtim najbogatijim čovjekom na svijetu, a ispred njega nalaze se Bezos, Elon Musk i Bernard Arnault.

Pogledaj i ovo showbuzz Neviđeni luksuz na vjenčanju Tko je sretni mladoženja koji je oženio kćer jednog od najvećih milijardera na svijetu?

Njegovo carstvo uključuje kuće u čak pet država, kolekciju automobila u kojoj se nalazi i Porsche vrijedan dva milijuna dolara, kolekciju umjetnina među kojima je Da Vincijev kod vrijedan 30 milijuna dolara te niz privatnih aviona. Gates je ujedno i najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u, čija se ukupna površina prostire na 242 tisuće hektara u 18 različitih država.

Zanimljivo je da su se i Bill i Melinda obvezali da će dio bogatstva dati u dobrotvorne svrhe prije svoje smrti, a svatko od njihove troje djece naslijedit će po 10 milijuna dolara. Ipak, nakon razvoda ostaje velik dio imovine koje će trebati podijeliti između sebe jer, kako Daily Mail saznaje, par nikada nije potpisao predbračni ugovor.

Točnije, morat će se dogovoriti kome će pripasti luksuzne vile diljem SAD-a, glavna obiteljska kuća u Washingtonu, poznata i kao Xanadu 2.0., ljetnikovac u blizini Seattlea vrijedan 125 milijuna dolara koji ima blagovaonicu sa 100 sjedećih mjesta, bazen ukrašen fosilima i ogromnu knjižnicu u kojoj je ugraviran citat iz "Velikog Gatsbyja".

U njihovu posjedu nalazi se i imanje u Kaliforniji vrijedno 43 milijuna dolara, ranč na Floridi vrijedan 59 milijuna i kuća u Wyomingu, pa će to biti itekako zanimljiv razvoj situacije. 

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput i Frano Ridjan druga emisija TLZP - 3 +0 Maja Šuput druga emisija TLZP - 2 Celebrity Maja Šuput pokazala brata svog muža Nenada, ali i preslatkog člana obitelji koji se rodio gotovo isti dan kad i njezin sinčić!

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Jessica Ledon, David Guetta (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) +12 David Guetta, Jessica Ledon (Foto: Profimedia) Celebrity Njoj je 28, njemu 53, ali prezgodan su par: Navodno je presudila njegovom braku, a on izgleda bolje nego ikad otkako je s njom!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene